Tankar

Baksidan, friheten och prioriteringar

Läste Annicas inlägg om att hon mår dåligt samt hur hon upplever de ytliga som finns inom vår bransch. Läs inlägget HÄR

Utbrändhet är nutidens folksjukdom, och visst känns de som att kvinnor tenderar allt falla dit?

-Jag håller med Annica om att det är fruktansvärt mycket yta inom influencer marketing. Ibland har friheten som kommer med yrket fått mig att känna mig galen!

Man har ingen naturlig arbetsplats. 
Man har inga direkta arbetskamrater.
Vissa dagar kan man kliva upp utan att någon egentligen behöver en.
De kan kännas utblottande för att ens liv är ens levebröd. Vart går då gränsen mellan jobb och ledigt?

Tack vare barnen får vi mycket rutiner vilket har gjort vår fria vardag hållbar. Friheten må ha gjort mig tokig mellan varven men jag skulle aldrig byta bort det. De har gjort att vi har kunnat spendera massor med tid med barnen och de har varit prio ett i livet sedan dom kom till oss. Och vad är de absolut viktigaste i livet? För oss är det att få en djup relation till våra barn. Så att dom får rätt grundstenar till att själva utveckla djupa relationer i deras liv i form av familj, vänner och kärlek. Vi bildar den typen av relation i form av kvalitet och kvantitet, det går hand i hand.

Det är trist att människor tappar fotfästet och svävar iväg när de går bra. I mina relationer värderar jag att dem precis som oss har fötterna på jorden. Där man kan ha vettiga konversationer och få ett VERKLIGT utbyte och där inte fokus ligger på pengar och yta.

Jag tror inte att pengar och framgång gör en lyckligast-jag tror att ens relationer gör det. Att man har personer att dela allt med, glädje och sorg.

Så min kvällsuppmaning till alla där ute (oavsett yrke) är att inte spörta i onödan. Nuddar du väggen så kommer ingenting att bli sig likt. Till vilket pris är det ens värt att offra sin hälsa?

Fokusera på det som får dig att må bra
-Omringa dig bland kärlek
-Finn rutiner för ditt liv
-Ta frihet med en klackspark
-Ta vara på din hälsa
-Prioritera ”youtime” där du bara umgås med dig själv

Det sista jag vill tillägga är att jag förstår ångesten som sociala medier kan framkalla. Jag har också känt av den. Det perfekta som visas är inte alltid sant och alla med stora konton har ett ansvar. Jag kan inte tala för alla men jag tänker alltid en gång extra på vad jag förmedlar. Hellre feelgood och ärligt än ytligt och falskt!

Mina tre som betyder allra, allra mest o och dem som ger mig allra mest driv!

 

15 Kommentarer

 1. Lotta

  Jag tycker det du säger låter lite konstigt. Absolut att ni verkar hämta era barn hyfsat bra tid, lediga vissa dagar, långa lov osv osv. MEN är ju ganska ofta ni lämnar på föris och sen sticker du till frisören och drar o tränar? Så att du tycker ditt yrke går hand i hand med att du kan tillbringa sååååååå mycket tid med barnen känns lite märklig eftersom du uppenbarligen lämnar de på föris för sånt som andra får lämna till barnvakt till eller göra när den andra föräldern är hemma. Kanske är avundsjuka från mitt håll men jag skulle nog inte kunna ha samvete att lämna mina barn på föris för att sen ha en hel dag för ”mig tid”. Förskolan är väl till för annat, i min värld iaf.

  1. Rebecka

   I Stockholm får de ju dock göra såhär. Ta det med smarta politikerna som tyckte heltid i förskolan för alla barn var en bra idé. 😉

  2. Rebecka

   I Stockholm får de ju dock göra såhär. Ta det med smarta politikerna som tyckte heltid i förskolan för alla barn var en bra idé. 😉
   Vet du förresten att barnen är på förskolan när P eller H tränar? De har många släktingar som kanske hämtar barnen då. Sedan är ju träningen, iallafall i Hugos fall, en del av hans entreprenörskap.

  3. Leoni

   Jag vet att MÅNGA föräldrar med ”vanligt” arbete lämnar på förskolan för att sen gå till frisören innan jobbet eller efter jobbet innan hämtning. Paula tillbringar ca 2h hos frisören av en hel dag, vi har ingen aning om vad hon gör innan och efter – förmodligen jobbar hon. Oavsett så tror jag starkt att barnen inte lider av 6-7h på en förskola de trivs på när du som du själv nämner, är lediga betydligt mer än andra förskolebarn. Det går ingen nöd på dom, det är hos dig skon klämmer Lotta.

  4. Nanne

   Förstår hur du menar! Grejen är ju att en stor del av influensers jobb är ju att dokumentera vad de gör. Så frisören och träning är ”jobb” eftersom det blir content till deras sociala kanaler.

  5. Thilda

   Men när ska man ha ”mig tid” då!? Barn är inte allt i livet, man måste få leva och unna sig själv UTAN barnen. Släpp mentaliteten om att barn hela tiden måste umgås med dess föräldrar, förskolan är ett jättebra sätt för barnen att umgås och bli socialtformade av andra barn och vuxna, man kan inte leva i en instängd värld med sina föräldrar 24/7, då blomstrar man ju inte? Och vad fan är hetsen om att man inte ska kunna gå till frisören en timme bara för att ungarna är på förskolan? Dummaste jag hört, sluta shamea andra mammor och deras sätt att uppfostra eller lägga upp tiden för aktiviteter!

  1. Michaela

   Sorry – skriker avundsjuka när jag läser detta. Min mamma var hemma med oss tills vi blev 5 år, sen började hon jobba. MEN vi gick till förskolan ändå! Man lär sig massa, fick vänner och hade kul/har minnen därifrån som jag minns än idag.

   Kan du bara ta dina bittra åsikter och vara tyst. Jag är så trött på människor som trycker ner andra. Du kan inte jämföra dig med en influenser – hon går och färgat håret och tränar? So What? Låt henne ta hand om sig själv. Ser inte skillnaden att lämna på förskola eller en barnvakt. Att det ska vara mer OK gör att det är synd om dig för du måste ha barnvakt för att göra saker för dig själv och sen trycka ner någon annan? Tragiskt.

   Aldrig kommenterat förr, men är trött på er bittra jävla kvinnor som ger massa hat till Paula som är en ung driven mamma som även har en sambo som håller igång massor men inte fan får han skit för det. Ni borde verkligen skämmas, hade gärna velat se era namn här så folk i er närhet kunde se vad ni kommenterar på er fritid. Antar att du hade barnvakt för att ha tid och skriva detta?

   Tack för mig! Sprid mer kärlek, så slipper man spy galla över er.

   /23-åring som älskar och avgudar sin mamma som gick till frisören när jag var på förskolan/tränade/träffade vänner. LÅT MAMMOR VARA I FRED!

  2. Michaela

   Sorry – skriker avundsjuka när jag läser detta. Min mamma var hemma med oss tills vi blev 5 år, sen började hon jobba. MEN vi gick till förskolan ändå! Man lär sig massa, fick vänner och hade kul/har minnen därifrån som jag minns än idag.

   Kan du bara ta dina bittra åsikter och vara tyst. Jag är så trött på människor som trycker ner andra. Du kan inte jämföra dig med en influenser – hon går och färgat håret och tränar? So What? Låt henne ta hand om sig själv. Ser inte skillnaden att lämna på förskola eller en barnvakt. Att det ska vara mer OK gör att det är synd om dig för du måste ha barnvakt för att göra saker för dig själv och sen trycka ner någon annan? Tragiskt.

   Aldrig kommenterat förr, men är trött på er bittra jävla kvinnor som ger massa hat till Paula som är en ung driven mamma som även har en sambo som håller igång massor men inte fan får han skit för det. Ni borde verkligen skämmas, hade gärna velat se era namn här så folk i er närhet kunde se vad ni kommenterar på er fritid. Antar att du hade barnvakt för att ha tid och skriva detta?

   Tack för mig! Sprid mer kärlek, så slipper man spy galla över er.

   /23-åring som älskar och avgudar sin mamma som gick till frisören när jag var på förskolan/tränade/träffade vänner. LÅT MAMMOR VARA I FRED!

   1. Klara

    Fast vänta michaela..lotta skriver ju att antingen partner eller barnvakt får ta barnen får såna grejer. Är väl helt rimligt? Är väl sånt man måste lämna till partner ellet barnvakt för, för att göra saker för en själv? Inget fel med att unna sig egen tid men att föris ska vara en plats för det ifrågasätter jag högt!
    Lottas kommentar var en åsikt och trevlig i jämförelse med din, om det är någon som borde skämmas så är det du. Ingen som sagt att man som mamma inte får eller inte ska unna sig, det va själva förskolegrejen hon ifrågasatte.

Visa alla 15 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting