TankarTips

Back to school

 

I annonssamarbete med XPLORA

Vi är mitt uppe i uppladdningen för den nya vardagen som ligger runt hörnet och lurar. Tänk att vår lilla, stora tjej ska göra entré i skolvärlden nästa vecka…

Vi lämnade den trygga förskolan vid midsommar och har tagit detta sommarlov som vår tid. Vår tid att förbereda, inte bara Molly utan även oss själva för den nya, kommande tillvaron. Jag är övertygad om att hon kommer att fixa en skolstart galant men jag vet också om att skolan kan vara en tuff miljö och att korridorer kan vara läskiga.

Vi har kommit till en punkt i livet där vi måste släppa. Vi som föräldrar kan inte alltid vara med och skydda. Barn är barn, och barn kan vara extremt elaka mot varandra.

-Mobbing skrämmer mig

-Utanförskap skrämmer mig

-Sociala medier skrämmer mig

Just det där med sociala medier och mobbning. Jag som är vuxen och som arbetar med sociala medier läser elaka kommentarer och pikar riktande mot mig varje dag. Skillnaden är att jag är vuxen och har haft ett par år på mig att ändå bygga upp en mur. Man kan inte ens kräva det utav ett barn, jag förstår att många barn idag lider i det tysta och kanske inte ens talar om för sina föräldrar om vad som faktiskt händer på sociala medier.

Vi kommer att ta en dag i sänder och jag känner att det kommer att bli extraviktigt att fånga upp varandra efter skolan. Hur har dagen varit och att själv inte låta min egna telefon distrahera mig. Familjehälsan är viktigare!

I och med att jag som egenskap av både mamma och som profil på sociala medier tycker att det känns svårt kommer jag att skjuta på den världen så länge som det går. En smartphone är inget alternativ på många, många år för våra små. Vi är supernöjda med att använda XPLORA:s smarta mobilklockor. Här finns ingen tillgänglighet till internet, sociala medier eller youtube. Men XPLORAS 3S ger oss:

-Kommunikation, vi som föräldrar kan via appen lägga till kontakter och själva välja vilka som kan ringa barnen/vilka dom kan ringa

-GPS (perfekt den dagen man t.ex. ska åka till Gröna Lund där det oftast är mycket folk och lätt att komma bort)

Denna smarta klocka riktar sig framförallt mot barn från fyra år och uppåt. Den är perfekt att ha inför en skolstart. Ditt barn kanske ska börja gå hem själv från skola/fritis i höst? Just nu har XPLORA en ”back to school” kampanj där du får 400 kr i rabatt och betalar 1395 kr. Klockans ordinariepris är 1795 kr och det tillkommer en kostnad för abonnemanget. Denna kampanj pågår mellan 12-26e augusti så passa på!

Vill du läsa mer om kampanjen så kan du klicka HÄR men skulle du hellre vilja klämma och känna lite på klockan så finns den hos Elgiganten eller Kjell & Company!

 

 

4 Kommentarer

 1. Karin

  Fina Molly! Min äldsta börjar också förskoleklass nästa vecka. Fattar inte vad som hände!!! Men det är jättekul också såklart?

 2. Mikaela

  Vad stor Molly har blivit.Man skulle kunna tro att hon börjar 1:an eller 2:an.Hur lång är hon?Verkar lång för sin ålder.Min lilla börjar 1:an och min stora börjar 6:an och det är dags för betyg ?

 3. T

  Hej! Nyfiken hur ni tänker kring att ha barnen så pass mycket i bloggen när dem är såhär stora. Nu när Molly börjar skolan?
  Ni har nämt innan att sålänge dem vill vara med så kör ni på. Men förstår barnen vad internet är? Hur pass ”kända” dem blivit ?
  Ser ni något negativt med det? Kram

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting