Att skapa sina egna äventyr | Paula Uribe
paulas

Paula Uribe

Annons

Att skapa sina egna äventyr

Äventyren kommer inte till en, så då måste man ta tag i det själv. Jag har fått ett behov av nöje nu som jag måste mätta. Nöje finns i många olika former, men just nu tar kompisnöjet den största platsen, utöver det bästa nöjet som är tillsammans med familjen. Så här kommer äventyren som ligger framför mig:

 

 • Har du hört att det blir en Skam fest nästa helg här i Stockholm! Om vi ska gå? EEEH Ja!

 

 • På torsdag kommer min fina vän Eveline hit. Hon ska sova över så vi tänkte natta barnen och sen sätta oss och diskutert. Hon har nu kollat klart alla säsonger av Skam, så på torsdag blir det genomgång och till det hemmagjorda räkmackor.

 

 • På lördag ska jag och två tjejkompisar ut och äta middag. Snacka träning, livet, bröllop (Julia gifter sig i vår) och Thailand. Vi åker tillsammans med Julia och hennes familj, det kommer att bli så roligt att dra iväg med vänner.

 

 • I februari håller vi på att styra en weekend till Barcelona. Det skulle vara så himla kul att åka iväg, och bara vara Paula. Hugo är så himla härlig att ha och göra med på det sättet. ”Såklart” är hans svar när jag berättar vad jag skulle vilja göra med vänner. Vi ger varandra frihet, även om jag är dålig på att ta emot det. Ofta så backar jag och tänker ”men barnen då”. Barnen klarar sig, jag klarar mig, vi klarar oss.

 

 

Låter du dina behov komma fram, där mellan allt annat? Jag tror på att man måste ge plats till alla ens roller som man har, för att hitta en balans. Det går inte att hänga med på allt kul, men med planering underlättar det. Om man kan ge och ta för sig själv, så tror jag att man är på rätt väg. Nu ser jag fram emot allt kompisnöje som jag har framför mig, det är alltid roligt att ha saker att se fram emot.

pb013460

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulas

Kommentera

 1. Maria

  Åh Anna….. Det är väl superhärligt att få göra precis som man vill,vi är ett gäng i 35-årsåldern som pratar om,minns o får nostalgikänslor av serien Skam. Sug på den!!!! Jag strävar efter att ALLTID ha mitt barnasinne kvar trots min ålder. Kan inte detta få vara ett forum där vi inte dömer varandra utan istället peppar varandra?? Att ösa missunnsamhet o bara negga är så otroligt larvigt i min mening. Önskar dig och alla andra härinne en fin dag. Kram

 2. Anna

  Är det inte extremt barnsligt att sitta med en genomgång om skam när man är vuxen? Låter jättetråkigt och supertöntigt.

  1. Julia

   Men! Att identifiera sig med andra människor handlar ju inte om ålder.
   Ungdomar tittar ju på serier där huvudrollerna är vuxna. Herregud, 15åringar sitter ju och tittar på How I met Your mother, eller Game of Thrones för den delen, inte så mycket gemenskap där inte.

   ALLA har vi varit unga, så varför är det konstigt att vuxna människor njuter av en välskriven serie om en tid som de har upplevt?

   Harry Potter är tillexempel skrivna för barn, skulle vilja säga att RÄTT många vuxna läser böckerna och diskuterar dem ändå.

 3. JennyJenny.se

  Min dotter är så liten än (8 månader o ammas ännu) och Storebror är 2,5. Jag har inga problem att ge massa frihet till min man men får direkt dåligt samvete om jag är iväg från barnen mer än en halvtimme. Men det är väl bara att sakta öva! Tror iallafall det är jätteviktigt att inte tappa bort sig själv eller sin parrelation när man är så mycket förälder. Låter underbart med massa skoj framöver att se fram emot!

 4. Jannica

  Du verkar ha fullt upp i veckan 🙂 det är också viktigt med frihet i nära relationer annars kan det bli to much. Älskar din blogg, besöker den varje gång chefen inte sitter bakom på kontoret haha

Annons