Tips

Att hjälpa sig själv

Idag har jag lyst med min frånvaro. På mitt schema har det varit en skoldag mellan kl 08.30-16.30. Gissa om man var trött i huvudet efter en hel dags föreläsning kring klockan 16.15, jag kunde inte lyssna på mer information utan längtade bara hem. Plugget tog inte slut för det, imorgon har jag en redovisning som jag behövde förbereda. Att prata inför en grupp är inte det roligaste och jag är lite nervös. Framförallt när man ska redovisa något som är ny kunskap. Att delta i diskussioner och komma med egna tankar tycker jag är superroligt men delen där jag ska redovisa en del ur ett kritiskt förhållningssätt kommer inte att bli rolig. Men men det måste göras för att bli godkänd i kursen så det ordnar sig säkert.

Alla har egna instuderingssätt som funkar för en själv. Jag vill gärna skriva av allt under föreläsningar samt kludda massa egna ord runt om kring som gör att jag får större förståelse kring vad det handlar om. Jag är näst intill manisk till att lära mig texter ordagrannt och tycker det är roligt att skriva. Jag är mycket bättre på att skriva än att prata så då är det ändå okej att jag medger mina mindre bra sidor. För att göra det enklare för mig imorgon på redovisningen har jag under kvällen sammanställt och organiserat anteckningar med struktur. Använt mig av färger för att understryka det viktigaste för att hjälpa mig själv att komma på banan igen om jag kommer bort mig. Att planera sina studier är verkligen A och O för att hinna med livet. Nu offrar jag mycket tid från min vardag för att uppnå godkända resultat. Hela tiden ha koll på nästa kurs litteratur och hela tiden titta vad nästkommande dag ska handla om. Min noggrannhet från start och motivation är Hugo och Molly. Att få njuta av bara dom på helgen och inte öppna upp en enda uppgift (om det inte är inför en tenta). Det funkar himla bra för mig just nu och det passar mig att studera. Denna termin kommer att gå fort och vipps är det sommar och sommarlov! =)

Med siffror, färger och pilar blir allt mycket lättare

7 Kommentarer

 1. Becca

  Kommer gå hur bra som helst ska du se! Att redovisa var en mardröm för mig innan jag började plugga på universitet, nu är det inga problem alls. Efter första gången är det jobbiga över och glöm inte att dina klasskamrater förmodligen är lika nervösa dom=)

 2. Fanny

  Lycka till kära du! Jag tycker inte heller om att prata inför folk och är som du, mycket bättre på att uttrycka mig i text än i prat i sådana sammanhang. Men det måste ju göras som du säger och det känns så skönt efteråt 🙂 kram

 3. idasmirakel

  Heja dig va du är duktig! 60 poäng är dubbelt så mycket som vi läser nere på sjuksköterske utbildningen i Jönköping, vi läser 30 per termin. Tack gudarna för det, för det bra mycket att göra ändå!
  Just nu håller jag på att plugga inför en dugga till i morgon i psykologi. Igår hade vi en lång men ack så intressant föreläsning om anknytning mellan barn och förälder och hur barn beter sig mot sina föräldrar som misshandlar dem.
  Riktigt spännande och så tänkte jag på dig och lilla molly om att bi verkar ha en så tajt och fin anknytning 🙂

 4. fina

  Du fixar det! Man vänjer sig för att tala inför en klass med tiden. Bara man har lyssnat och pluggat så man känner sig trygg i det man säger. Lycka till!

 5. Klara

  Haha åh, känns som du beskrev min vardag under 5 år i din text ovan! Plugga, struktur, plugga, träna, redovisa, plugga, planera nästa kurs. Är så glad att jag äntligen tagit min examen 😀 Lycka till!

Visa alla 7 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting