Dagens frågaTankar

Att arbeta som en kreativ kommunikatör

Det var spännande att läsa era kommentarer under mitt inlägg nu vet jag vad jag är”!

& tänkte att jag skulle ta tillfället i akt att fördjupa mig lite i mina tankar gällande mitt jobb. Jag arbetar i en oerhört spännande bransch där jag vanligtvis arbetar i projekt. Jag livnär mig på kommunikation, och min lön baseras på antal unik läsare här inne på bloggen.

Och det var det jag menade med att det känns förminskande att säga ”bloggare”. För bloggen är inte ett fritidsintresse, utan min arbetssyssla som betalar ut min lön.

-”Springa på gym, restauranger och events för att samla in content” var det någon som hävdade var mina dagliga arbetsuppgifter

Träna gör jag, oftast på kvällstid under vad jag anser är min ”lediga tid”. Lunch äter jag också, men det för att jag måste och inte riktigt heller en arbetsuppgift. Visst kan jag fota den om jag vill det! Att bli bjuden på event är också roligt. Dock tackar jag nej till de flesta för att jag inte hinner/prioriterar det.

Jag arbetar med kommunikation. Mina arbetstimmar under vardagens timmar går till att hålla blogg, dialog med samarbetspartners och instagram vid liv. Jag arbetar för att uppdatera en blogg, som alltså ger mig lön i realtid. & jobbet jag gör dagligen tar tid. Jag gör varje vecka en plan, en plan utan varken mallar eller regler. Utan jag arbetar enbart utifrån mig själv.

Mina arbetsdagar ser vanligtvis olika ut men den största delen i mitt jobb går till att skriva. Mitt jobb innefattar dokumentation, plåtningar och medverkan i fysisk form också men de tar inte alls lika mycket plats som skrivandet. 

Det är roligt att driva sin egna lilla tidning där jag både agerar skribent, inspiratör, producent, chef och kollega. I min lilla tidning har jag också anställt Mikaela som hjälper mig att dokumentera, bolla dialog med samarbetspartners.

Jag arbetar egentligen enbart med min fantasi och kreativitet. Tycker mig hittat en nisch där jag gör mitt bästa för att variera mitt innehåll men faller ofta tillbaka på min kommunikations grundstenar.

Jag vill vara din kompis på nätet

-Jag vill att du ska känna igen dig

-Jag vill visa att vi delar samma rädslor

-Jag vill ge dig mina bästa tips

-Jag vill visa mig mänsklig

Det har fallit sig naturligt att byggstenarna i min kommunikation rör mina privata intressen och tankar. Jag är en mamma, så givetvis kommer familjelivet med. Jag är en fru, jag är en vän, jag brinner för träning & hälsa, jag tycker att det är roligt med recept, jag är ganska filosofisk och har ständigt många tankar inom mig & jag är nyfiken.

Några glimtar från hur jag under den senaste tiden valt att matcha min kommunikation med mina byggstenar

Just nu trivs jag med min tillvaro. Jag trivs med att driva min kommunikation och jag trivs med att mitt jobb matchar bra med mitt privata liv som småbarns mamma. Det allra, allra bästa det här arbetet har gett mig är tid ihop med mina barn. Det värdesätter jag högt, och min arbetssituation har också gjort det fördelaktigt för Hugo och Cleans resa.

Jag vill fortsätta att utvecklas och hålla en god kvalité i det kreativa jobb som jag har. God kvalité är viktigt för mig, det är den som gör att jag kan vara selektiv i mina samarbeten. Jag behöver inte säga ja till förfrågningar enbart för pengarnas skull och det är jag också tacksam för gentemot mig själv. Att jag tidigt tog det beslutet och hellre arbetar större och längre ut mot enskilda kunder och företag. Allt för att bibehålla en god kvalité, transparens och trovärdighet.

Jag anser att det krävs kreativitet i mitt yrke och i min bransch. Vi är många inom sociala medier och alla utformar sin kommunikation på olika sätt. Det är spännande att se andras sätt att jobba på, jag granskar och är alltid öppen för att lära mig av andra.

Vore spännande att höra era tankar nu efter att jag har delat med mig av mina

Kan du se kreativitet lika tydligt som jag kan i influncers sätt att kommunicera? Tror du att man hade klarat sig i den branschen utan kreativitet?

20 Kommentarer

 1. olivia

  Finns EN blogg och INSTAGRAM jag följer intensivt. Och det är din! Du är grym på ditt jobb! 🙏 hellre en äkta och genuin människa än en ”kändis” från Paradise Hotel. Alla ser likadana ut efter programmet . Opererade till max och kritvita tänder.. kör på och strunta i alla negativa människor där ute🙏

 2. Ninni

  Välskrivet! Jag tycker du är väldigt duktig på ditt jobb 👍😊 Det är därför jag kommer tillbaka hit flera ggr i veckan.

 3. Anonym

  Tycker ärligt talat de flesta influencers är ganska dåliga på sina ”jobb”. Dessutom är ju var och varannan människa influencer, allt från avdankade dokusåpakändisar till fotbollsfruar. Har verkligen ledsnat och tror yrket kommer se helt annorlunda ut inom 5 år. Tror inte man kommer kunna livnära sig på Instagram inom en snar framtid, om man inte är väldigt väldigt stor. Mitt favoritkonto är Dean Schneider, fantastiskt content. Jag följer inga influencers på Instagram längre, läser endast några bloggar. Tycker också det är sorgligt att unga människor drömmer om att arbeta med Instagram, istället för att läsa på universitetet och skapa ett liv utanför sociala medier.

 4. Sanne

  Du underbara kreativa kommunikatör! 🥰
  Tycker det är ett grymt sätt att beskriva din roll/yrke och så intressant att så transparent få läsa dina tankar om ditt arbete!
  Du förmedlar verkligen glädje, kreativitet och inspiration när du berättar om ditt arbete! Det ger mig så mycket glädje och inspiration!

  Tack för en grym blogg och Instagram! Jag ”upptäckte dig” för bara något år sedan, men du har sedan dess blivit min absoluta favoritblogg och älskar att få komma in här hos dig och läsa dina kloka, genuina, vettiga och inspirerande tankar! Du verkar vara så otroligt vettig, varm, kärleksfull, klok och genuin. Du delar dina tankar om ”högt och lågt” på ett så fint sätt!

  Som Martina beskrev här nedan på ett så bra sätt; ”att jag får ny energi samtidigt som jag andas ut och slutar stressa när jag läser och tar in dina sociala medier”. Känner precis likadant!
  Att jag får styrka och pepp av dig i dina ord om att vara mamma. Trygghet, lugn och ”ro i kroppen” av att läsa dina filosofiska tankar om livet och även om din relation med Hugo. Inspiration, lust och pepp till att träna, ta hand om och vara snäll mot min kropp. Med ett exempel ur ”riktiga livet” 😉 har du, genom att få läsa din blogg, vid flera tillfällen gett mig sista peppen att gå iväg och träna, istället för att stanna hemma.
  Blir ju nästan obehagligt det här hur stor inverkan du har på mitt liv 😅 men samtidigt så fantastiskt och fascinerande! Men vill verkligen att du ska veta hur fantastisk du är och hur mycket du och ditt arbete betyder för mig! Även om ditt arbete känns så mycket mer än ”bara arbete”, om du förstår mig rätt.

  Så otroligt ”bjussigt” och generöst att så transparent och ärligt dela med dig av ditt och erat liv, och att så skickligt formulera och uttrycka dina tankar om det! Verkligen en konst och jag upplever dig som en otroligt skicklig och kreativ kommunikatör! TACK för att du ”finns i mitt liv”!
  ❤️🥰❤️

 5. Martina

  Du är så jävla min idol, du inspirerar mig, ditt sätt att se/värdera/tänka i vissa situationer får mig många gånger att bara landa lite och faktiskt känna att man är fan inte mer än människa och även få mig som småbarnsmamma att njuta lite mer och verkligen ta vara på nuet. Njuta av livet, det som är viktigt.
  Jag får ny energi samtidigt som jag andas ut och bara slutar stressa när jag läser dina sociala medier. Du är en så otrolig mamma, klok och vettig kvinna Paula som verkar stå med två bestämda fötter på jorden.
  Tack för att du är mänsklig och för att du gör ett bra jävla jobb. Du förtjänar din lön 😉

 6. Emma

  Din blogg är min ABSOLUTA favoritblogg! :)) Tror det beror på att du är som min vän på nätet, du skriver på ett sätt som gör att det känns som du pratar till oss individer. Sen älskar jag din variation och roliga konversationer och listor osv!

  Kan inte sätta fingeret på varför just din blogg har fångat mig, som många andra bloggar inte lyckats med. Men nått måste du ju ha gjort rätt!!

  Har faktiskt följt dig sen din graviditet med Molly, med en paus när jag var ute och reste ett år (då hann jag inte med att läsa några bloggar, och glömde bort)

 7. Marija

  Tycker att du ibland använder väldigt värdeladdade begrepp om dig och ditt yrke. Begrepp som: lilla tidning, kommunikatör, chef, producent, kreatör, plåtningar. Alla dessa begrepp och yrken studerar folk till i flera år och jag anser att man ska vara lite försiktig innan man börjar tilldela sig själva massvis med kompetens. Du är en influencer: ditt jobba är att influera och inspirera människor att köpa det som du och din samarbetspartner kommit överens om. Men för att lyckas med detta så måste man hitta sin nisch som i många fall handlar om att driva en ”öppen dagbok om sitt privata liv” genom att dela med sig om bra och dåliga stunder, vilket kan ske genom dramatiserade rubriker som ”skiljer vi oss nu”.
  Som en väldigt smart person en gång sa: ”varför blir forskare när du kan bli chef”
  – kompetens värderas dessvärre inte på samma sätt idag som tidigare…

 8. Elita

  Jag håller med den kommentaren du fick, ditt jobb går ut på att träna, äta ute, göra reklam och familjeliv, utan det hade du inte haft något att blogga om, tror att din styrka är att du är ganska ”normal och vanlig” hög igenkänning på dig för många. Förstår att du gärna vill labla, något mer fancy uttryck för det du ”jobbar” med men i min värld är du en bloggerska, du tjänar pengar på oväsentligheter egentligen, men människan är fascinerand av att veta hur andra har det och lever. Tycker inte du har det bättre alls i jämförelse med andra, hellre ett jobb där jobbet är jobb och privatliv är privatliv, än det du har, linjerna suddas, barnen exponeras, ALLA får ta del av intima familjestunder. Inget för mig. Men du gör det bra.

 9. Majja

  Vi måste se det såhär. Vi alla människor jobbar med olika saker och ingen sak är viktigare än den andra. Det viktiga är att vi jobbar för att försörja oss och våra familjer hur vi gör det är det upp till var och en. Självklart så länge det inte handlar om kriminalitet. Vi alla människor har valt olika vägar i vårt liv. Jag jobbar som sjuksköterska älskar mitt jobb men ska inte ljuga det är många gånger jag svärt åt min lön. Och detta kom efter jag fick mina barn. Klart att det gör ont i hjärtat att nio timmar om dagen vara borta från barnen för 20 tusen i månaden. MEN detta är inget Paula har att göra med hon valde en annan väg i livet jag en annan. Hoppas på att regeringen ska förstå vikten i att öka våra löner efter allt detta. Men de tvekar jag på.

  Vi kan väl alla vara överens om att man förminskar ingens arbete oavsett vad hen jobbar med. Det viktiga är att folk i detta land väljer att jobba istället för att inte jobba.

  1. Paula Rosas
   Paula Rosas

   Det är bedrövligt att politiker aldrig värderat vårdyrket. Att alla inom vården inte får bättre betalt och bättre villkor. Jag hoppas innerligt att Arbetsmiljön inom vården ska bli bättre. Ni är sådana jävla hjältar♥️

  2. Julia

   Hej Majja. En sjuksköterska som tjänar 20.000kr? Ingångslönen är ju högre än så! Du är väldigt underbetald.

    1. Julia

     Jo det kanske hon gör. Lönen anges alltid i bruttobelopp, därför tänkte jag inte ens tanken. Men dubbar rätt, det kan vara så.

     1. Majja

      Hej Julia har 27 tusen innan skatt men efter skatten är de absolut inte mer än 20-21 tusen som jag får ut. Om jag inte väljer att hoppa in extra. Självklart jobbar jag fler timmar än mina 100% kan jag få ut mycket mer än så. Men har små barn nu och vill verkligen inte vara ifrån dom mer än nödvändigt. Har jobbat 100% sen sonen blev 1 år han är snart fyra. Har en ett åring nu också. Har varit mammaledig senaste året fick en löneförhöjning på knappa 400 kr. Och det var för året jag jobbade som gravid. Detta är blir de väl knappt 400 skulle jag tro.

  3. M

   Såg en rolig serie i tidningen nu i dessa tider där ett förskolebarn frågar läraren; hur vet man att man har ett samhällsnödvändigt jobb? Varpå fröken svarar: oftast har man löjligt låg lön.
   Tyckte den var rolig utan att förminska någon❤️ Men de flesta som jobbar inom vård, skola och omsorg har ju riktigt kassa löner trots att det är vi som rullar samhället. Men tycker det du skriver är bra Maja!

 10. Lina

  Jag kan det i Ellen bergström. Det syns att det är arbete bakom hennes samarbeten t.ex. Hon gör sketcher, rappar, och allt möjligkänns som hon alltid gör det lilla extra dessutom ”känns” hennes persona genuin.
  Tycker även du är grym på att göra samarbeten t.ex den du gör med kryddorna? Du lagar Olika recept till de som funkar till stora och små och tar kvalite bilder osv. Men ofta ser man typ influencers som filmat sig själva med mobil kamera när de pratar och visar ngn produkt i 5 min och då kan jag känna… Suck… Hur kan influencers tjäna så mkt pengar 😅

  1. Paula Rosas
   Paula Rosas

   Ellen är grym! Hennes sketch för ett kylskåp är bland det bästa & roligaste jag sett🤣 Alla som seriöst arbetar med rörligt material är imponeras jag av. Själv blir jag obekväm bara i hauls!

Visa alla 20 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting