Allmänt

Årssummering juli till september

Juli

I juli gjorde jag någonting jag aldrig har gjort. Jag stängde ner bloggen i hela tre veckor. Med facit i hand vart det en räddning och min semester bestod av att komma ner i varv, vila, sova och vara i nuet. På bara dom få veckorna försvann många stressrelaterade symtom, så som ljudkänsligheten.

Början av juli spenderades med familjen, Jonas och Lisa på Öland. Vi hade lugna dagar och njöt bara av att vara på deras landställe.

Väl hemma igen gjorde vi sommarlovssaker. Så som att ha över Viola som hade hunnit bli stor!

Vi cyklade till sjön och tog kvällsdopp

& sysslade med korsord och hade mysiga hemmakvällar med hemma-bio

Jag och Hugo hade najsa dejter i hemma-gymmet

Mitt kreativa arbete med bloggen låg på sommarledigt men publicerade en magdödare i samband med ett samarbete

& skrev en lista med 6 nya punkter med mig själv.

Gav en statusuppdatering i terapin

Hugo hade ett sista jobb i Visby så vi följde med men jag och barnen hängde själva de första dagarna.

Minns ni bingot som gjorde sommar-succé?

Gotland gjorde oss gott och jag sov/vilade så ofta jag kunde

13e juli gick jag även på bloggledighet med en uppmaning till att lägga ifrån sig telefonen.

Restriktionerna kring utomlandsresa reglerades och vi åkte till Marbella. Detta är något jag har fått mycket kritik för vilket jag förstår. Jag har absolut inte varit felfri under denna pandemi. Jag har gjort många val. Min sanning är att jag har anpassat mig och gjort många ”bra” val men kanske inte ens i närheten till andra som gjort ”bättre” val. Det har varit ett svårt år.

För mig på ett personligt plan blev veckorna under bloggledigheten och tiden i Marbella ytterligare en vändpunkt. Jag ser resan som ett brytpunkt till hur jag mådde då till hur jag mår nu. Under de senaste halvåret har jag hämtat mig och kommit tillbaks. -Augusti

Den sista sommarmånaden och de sista veckorna till återhämtning. Barnen hade fortfarande sommarlov och vi arbetade lite smått. Jag minns att jag kände en klump över att ”komma tillbaka”. Hur skulle jag bevara den inre friden som jag kände?

Reflekterade mycket under semestern HUR jag skulle göra och kom fram till att jag behövde hitta ett sätt att bli mindre effektiv.

På ett sätt har det här året varit det värsta jag har upplevt men på ett personligt plan också det bästa. Och då menar jag att jag har varit skör och faktiskt på någon form av botten. Jag har insett att jag inte kommer räcka om jag kör på så som jag har kört på. Många i min närhet påverkade efter semestern att dom upplevde skillnad. Att jag återigen hade en glad blick. Det värmde att få den bekräftelsen från omgivningen♥️.

Boken MAMATASTIC kom i tryck och när jag bläddrade i den blev jag rörd. Den vart bättre än vad jag hade trott och jag var stolt över mig och Pischa Det vart en hejdundrans cirkus med boken i augusti och vi var med överallt. Allt från TV till radio

På tal om bok -Jag publicerade ett inlägg med tips på böcker som jag hade läst under sommaren Min morfar hade fått en plats att vila på så vi besökte hans grav Minns ni den blå potatisen vi satte i jorden? Den åt vi i augusti & jag såg ut som ett lejon med mitt vildvuxna solblekta hår Leonore fick ett par klackskor av min mamma och användes resterande lata dagar på sommarlovet 🙈& Leonore lärde sig att cykla, vilken lycka ♥️

Fick nys om att Banana scrambled eggs var en snackis så var tvungen att testa Testade också Nyttig kladdkakefrukost på endast tre ingredienser

Partisan var serien vi följde i augusti & jag fortsatte att sova och vila så mycket det bara gick för att återhämta mig Padel-Pulkan väcktes till liv (Padel vill jag veeeekligen fortsätta med)

Jag och Hugo dejtade i utegymmet & hade spa

Jag kände att vi verkligen hade kommit förbi som där farthindren som hade varit i vår väg och att vi nästan befann oss i en smekmånad. Som i ett lugn efter en storm.

Det resulterade i att vi tatuerade in varandras första bokstav ♥️Ett av augustis finaste minne är Rackarungarnas Café Vi frontade en kampanj tillsammans med HM. I dom bilderna tycker jag att jag ser harmonisk, glad och lugn ut igen

Helgen innan skolan startade spenderade vi på skärgårdsön Grinda –Barnfamiljernas mecka Efter den där terminsstarten kom den här traditionella rensningen som resulterade i något helt annat 😂Molly var redo för skolfoto ♥️& Hugo tyckte att Leonore började bli mer och mer lik mig. Jag såg fram emot en av mina favoritmånader och skrev en lista med 10 anledningar till att älska september Jag njöt av att vardagen hade kickat in. Att vi återigen kom in i rutiner efter en värdefull semester. Det var skönt att göra vanliga saker, som att promenera till fotbollsträningen i regnet.

-September

Det är alltid lite nervöst att ”komma tillbaks till jobbet” efter ledighet. Jag står alltid där i kvalet och funderar på hur sjutton jag ska kicka igång en semesterhjärna. Hur kan jag skapa kreativt content som ska passa en bred målgrupp? När jag tittar tillbaka på september så tycker jag att jag lyckades bra!

Jag recenserade bland annat Caias då nya vattenfasta mascaraSkrev en lista på Åtta säkra knep att fånga barns uppmärksamhet Hade en heldag med underbara Zeina där vi tillsammans lagade en galen Meze brunch Passade på att ta tillfället i akt och intervjua Zeina

Gjorde livets första avancerade frisyr

Jag kände mig kreativare än någonsin och det berodde nog på att jag hade fått tillbaka glädje och lust. Det var roligt igen och det berodde på att jag befann mig i ett starkare stadie. Parallellt med kreativiteten i mitt jobb njöt jag av hösten, familjen och livet.

Jag längtade efter skogen & några veckor senare plockade vi korgar fulla av svamp och blåbär Som vi sedan gjorde paj av Den bästa boken vi läste var den här

Spelade padel och fick ta del av en annan persons uppfattning av mig vilket resulterade i inlägget Att skapa nya sidor hos sig själv” Hösten var fin och jag njöt av naturen. Naturen i sällskap med barnen laddade mig med energi Men ibland var det skönt att vara ensam med en podd i lurarna också

Jag var transparent med att jag lärde mig att hantera stress och att våga acceptera

Vissa dagar var fina, andra dagar spenderade vi återigen i regnet på fotbollsträningar 

Vila ofta och mycket var sedan sommaren mitt nya mantra 

Hundarna gjorde mig glad ♥️

Hade ett tjejdygn med familj på familjs landställe Där käkade vi paella & tydligen så badade jag, det hade jag glömt bort!

Ett sidoprojekt som startade hemma i september var Mollys nya rum. Hon hade under hela semestern pratat om just ett eget rum.

Min vän Meley på MW design hjälpte mig Och därifrån gick det ganska fort. Jag projektledde omvandlingen och vi kom överens om att överraska Molly. Hon hade inte den blekaste om vad som hände i det tidigare gästrummet.

Oj vad mycket tid jag spenderade här i höstas!

Lärde mig bland annat att foga under omvandlingen I september vart målningen klar och jag tycker att det vart jättefint

Jag och Pischa gick en promenad i förmån till Barncancerfonden ♥️Jag fick världens craving på en tröja/jacka ur Bianca Ingrossos kollektion med Nelly. Den hann sälja slut men en snäll läsare skrev till mig att hon inte ville ha den. Samma kväll åkte jag till Södertälje och köpte den.

Lollipop

Jag lagade en GALEN Taccogratäng (den här måste vi göra om snart)& i samband med den middagen togs dom är två sjuka bilderna. Hur lik är inte Molly som pojke Hugo???

Jag kom också tillbaka något hårdare och rustad. Min känsla var att jag hade fått alldeles för mycket skit bland kommentarer som jag helt enkelt inte accepterade längre.

Det kändes skönt att många andra bland kommentarer bekräftade att jag fått obefogad ”kritik” vilket kändes skönt. Sedan i höstas har jag blivit hårdare med vad jag släpper igenom just för att jag varken vill eller orkar ha ett tufft klimat bland kommentarerna.

I samband med inlägget ovan publicerade jag Fyra exempel på konstruktiv kritik

Jag ville liksom förmedla att man bör tänka innan man talar eller skriver

September var också en månad fylld av olika typer av firande och happenings.

Juni döptes! Kände mig fin i mönstrad kostym Jag och Pischa besökte SVT Nyheter & hade bokrealeseDet bästa med att ha bokrealese🙈

Det största och viktigaste firandet var min och Hugos bröllopsdag. Årets bröllopsdag var viktigare än det i fjol. I år fick jag en ny syn på på vad äkta kärlek handlar om. I samband med bröllopsdagen skrev jag en lista på 10 tips för ett lyckat bröllopJag avslutar september med en fin lista som Hugo skrev (🥺). 8 punkter du inte visste om Paula Den sista kvällen på året har inte varit än så den sista delen i årssummeringen får vänta tills nästa år. Nu behöver jag lite ledigt från skrivandet.

Det har varit oerhört givande för mig själv att göra den här summeringen. Det gjorde mig gott att gå igenom året som har gått. Det stärker min bild av att jag tog mig själv och mitt mående till en bättre plats. Tack till dig som orkat läsa igenom allt. Jag önskar dig en fin kväll så hörs vi igen nästa år.

// Puss & kram, Pulkan

6 Kommentarer

 1. Anonym

  Det där med kritik är så spännande, ett uttryck jag inte alls tycker om egentligen. Tycker inte att det finns ett bra sätt att ge kritik då den ofta handlar om något negativt, tycker inte heller att man är en bättre människa om man kan ta kritik.

  Däremot feedback, det har en positivare klang och leder till något konstruktivt.

  De gör hela skillnaden, kritik på gymmet kan handla om att man är dålig och man kommer skada sig. Feedbacken fokuserar på vad man kan utveckla och göra bättre. Att man kan göra bättre betyder inte att det man redan gör inte är bra.

 2. S

  Hej Paula!
  Är det ett medvetet val att inte skriva om utresan till Spanien som skedde under din blogg-paus. Även då kändes det som att det var något du inte ville hantera, och för mig kändes din blogg-paus ”läglig” iom er resa. Ett eget beslut vi alla har rätt att ta men inom rådande situation så får man även vara öppen för folks åsikter, kritik då detta, för vissa, är provocerande.
  Kan vara så att jag missat detta i den årsresume och vill inte på något vis sprida negativitet. Men tror att en ökad transparens även medför en ökad reflektion.
  Allt gott.

 3. Jenny

  Tack för en fin summering, perfekt läsning när man nattar barn 👍 Önskar dig och din familj allt gott 2021 ❤️ Tack för att jag får följa alla dina tänkvärda texter och inlägg, även om jag inte alltid tycker som dig så gillar jag dig och din blogg mycket. Har följt dig sen starten och hoppas att du väljer att blogga många år till!

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting