Dagens frågaTankarUncategorized

Är jag skenhelig?

I fredags tappade jag det på påhoppen här inne och röt ifrån i ett inlägg. Dom allra flesta av er är helt underbara och kommenterar stöttande och fint och så även i det här inlägget men såklart kommer vissa som vill berätta för mig att det är mitt fel att jag får påhopp. ”Du är så skenhelig” kom bland annat och den har jag fått många gånger. Är jag skenhelig? Kikade på betydelsen.

Framställer jag mig vara moraliskt högstående men egentligen bara en fasad av hyckleri? Jag känner inte igen mig i beskrivningen och blir så less av att få den slängd i ansiktet. Jag tror inte jag har bättre moral än någon annan eller att jag är en bättre människa. Jag vet att jag är en människa som försöker göra så gott jag kan på alla sätt och vis men som självklart brister. Självklart har jag gjort saker jag inte är stolt för och jag har inte bra dagar alla dagar. Jag är bara en människa.

Då och då vill vissa peta in att jag är si och så, antingen för att dem hört något om hur jag kanske var på högstadiet eller för att dem sett mig se sur ut i affären någon gång. I skolåren var jag en tonåring och som jag berättat lite om var jag rätt kaos då – min mamma hade fullt upp med att försöka ha ordning på mig. Men jag tycker inte jag ska bli bedömd idag, 27 år gammal, på hur jag var för över 10 år sen. Man växer upp med åren och blir klokare och förhoppningsvis en vettigare människa för varje dag. Jag var aldrig medvetet elak men jag var säkert dryg och kaxig mot vissa. Det betyder inte att jag är likadan idag och det gör inte att jag automatiskt ljuger om allt eller är en dålig människa.

Vissa dagar är jag trött och slut och på dåligt humör, som alla kan vara. Då kanske ni hör mig snäsa åt mina barn när de för hundrade gången säger att de vill ha glass eller att jag precis lagt på i luren efter ett tufft samtal och knappt orkar vara trevlig mot kassörskan på mataffären. Det är inte för att jag skiter i mina barn eller min omgivning men för att jag bara är människa och inte alltid agerar felfritt. Ibland kanske jag bloggar om något jag gillar som jag för flera år sen sa att jag inte gillade – det behöver inte betyda att jag hycklar utan kan vara att jag ändrat åsikt under tiden. Jag är inte så principfast att jag bestämmer mig för något och sen krampaktigt håller kvar i det utan jag kan ändra mig. Det är inget jag hymlar eller hycklar med. Jag ser mig själv som öppensinnad och kan gärna ändra åsikt om jag får ny info.

Jag har både mindre bra och bra sidor och jag lyfter båda i bloggen. Men något jag aldrig vill ägna mig åt i bloggen är att snacka skit om någon. Självklart kan det hända att jag skvallrar med mina närmsta eller säger något lite dumt ibland – men det är inget jag vill lägga på min plattform ut. Här vill jag i alla fall försöka få ut det som är positivt och vara en förebild på nätet, vad skulle jag själv vilja att mina barn läste om de surfade runt? Jag vill visa på att man beter sig schyst online precis som man ska göra IRL. Man får ifrågasätta men göra det schysst och inte i syfte att vara elak och trycka till. Stöter man på någon man inte gillar och inte kan med att vara snäll mot gör man bäst i att gå vidare från den personen men man behöver inte vara elak. Det jag ville få fram i mitt förra inlägg var att det är OK att ifrågasätta såklart och jag lär mig mycket genom kommentarer som kanske informerar mig om något eller kommer med tips (ert tips om hudvård tog jag till mig direkt, älskar när ni ger mig bra tips!). Jag vill inte stänga ner kommentarsfälten och jag ska försöka vara bättre på att svara på frågor i kommentarerna – men jag vill inte bli beordrad. Jag godkänner nästan alla kommentarer och vill inte censurera (tar bort saker som är elaka mot mina barn, dubbelkommentarer och vissa saker jag tycker är över gränsen som bara vill trycka till). Och jag vill att vi ska ha högt i tak här men jag är en människa bakom skärmen och jag tar illa vid mig av kommentarer som är illasinnade. Är du irriterad på mig och vill spy galla, tänk ”skulle jag vilja få den här kommentaren? Skulle jag kunna säga den IRL till personens ansikte?”. Det gäller inte bara kommentarer till mig utan överallt på nätet. Var en sån person du vill att dina barn ska möta!

 

5 Kommentarer

 1. Chris

  Det är bra att vara positiv och ha en sådan inställning , ngt jag gör i mitt liv men jag får mkt agg och svartsjuka (bakom min rygg) för att vissa tror att jag vill vara perfekt och att allt är perfekt osv men det är det ju inte utan min inställning till det jag möter är positiv men det betyder ju inte att livet i sig hela tiden är positivt och bra. Men utåt sätt ser det ”perfekt ut” eftersom de ser den positiva sidan och energin och jag tror att du kan ha samma effekt till dina läsare. Iom att du vill sprida bra energi, motivera osv och iom att sociala medier endast visar en glimt av livet så ser man inte det ”dåliga” hos dig och ditt liv utan selektivt. Folk tror att allt du skriver att det är allt och det som skrivs är mestadels positivt , har ex ej sett ett stökigt hem i bakgrunden, eller problem med ngt eller ja, vad som helst som inte är hej och glatt Osv, och det tror jag gör folk avundsjuka. Men de måste förstå att bloggen är ditt jobb, du är här för att sprida energi och att man ska bli motiverad. Iaf fick mig att tänka på det jag har ibland fått möta iom mitt positiva tänk och livstil , att utåt kan det se ut som jag är falsk eftersom jag är så glad och positivt jämnt . De förstår ej mitt sätt att möta och jämför tror jag med sig själva och blir därmed dämpade och lågmälda när de möter ngn som är annorlunda.
  Du måste inse och även sluta eftersträva efter att alla kommer att gilla dig, det är bara att köra ditt race 🙂

 2. Sandra

  Bry dig inte – Folk är bara avundsjuka! Du är en fantastisk person med så mycket positivitet – som du gärna delar med dig av. Dem vill bara vara som du! Njut av ditt liv tillsammans med sin fina familj och skit i vad folk skriver. Stor kram

 3. Hanna

  Du är så grym och blir så ledsen av alla dessa påhopp på verkligen allt och ingenting. Du om någon förtjänar inte det.
  Jag tycker verkligen att du är äkta och visar hur du är en bra människa men ändå mänsklig med misstag eller tabbar, precis som en bra förebild!
  Jag håller verkligen inte med påståendet tycker du är en bra människa med goda värderingar❤️
  Stor kram

 4. Berit Selin

  Strunta i de småaktiga och avundsjuka kommentarerna, de värks fram i en ogin hjärna. Gör istället tvärtom, njut lite extra av dina ljuvliga töser och de vettiga och kärleksfulla relationerna med anhöriga! Jag är helt säker på att du skulle få höra av dem om du inte vore genuin hela vägen!
  Njut av din sprattelgubbe och hans roligheter och dina insatser som bloggare och influencer! Släpp ner andningen och njut av att du är på ett bra ställe i livet! Kram

 5. JENNY

  Jag måste skriva en kommentar nu!

  Jag älskar din blogg, mycket pga att du skriver så varierat. Allt är inte sockervaddsenhörnings gulligull (typ inget) utan du skriver nyanserat. Både om bra dagar men även om dåliga, du reflekterar och du skriver om dina kamper i livet!

  Du är en inspiration till många inkl mig. Det du skrev nyss om att du INTE är som när du var tonåring slog mig rakt i hjärtat! Efter 10år i sthlm flyttade jag tillfälligt tillbaka till staden där jag bodde som tonåring (var kaos, tog droger, rymde, festade, var med om trauma). Och ryktet går, jobbar på en högre befattning vid sidan av studierna och man hör viskandet. Så löjligt!

  Jag hoppas ju innerligen att folk runt mig har förändrats sedan 15år tillbaka

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com