Dagens frågaOkategoriserade

Är du måttlig?

 

Jag jobbar ständigt på att vara måttlig. Träning och hälsa kom till mig i vuxen ålder. Och det intresset är här för att stanna. Det tar några år att komma in i det, och hitta balans. Hur tränar man för att det ska vara roligt, hur tränar man för att utvecklas? Hur äter man hälsosamt livet ut och hur gör man hemma för att förmedla en BRA relation till hälsa och träning?

Inte har jag varit måttlig. Nej aldrig! Tar jag ett chips, äter jag upp hela skålen. Hellre en helrunda på stan än två glas vin osv. Jag har velat ha mer helt enkelt.

Men nu så, nu börjar jag komma in i det!

På Gran Canaria:

Jag tränade varje dag. Blev majoritet löpning. I dialog med Hugo sprang vi båda två på olika tider som vi tyckte passa.

Ätit efter tallriksmodellen. Mycket grönsaker, mycket protein men har inte uteslutet kolhydrater. Varit noga med mellanmål också.

Vi har så små barn (och ingen av mig och Hugo gillar att dricka alkohol utan anledning) så vi dricker ingen alkohol på semestern. Vi dricker cola light och unnar oss varsin glass med barnen istället. Blev en glass nästan varje dag! En kväll tog jag en kula med smak av jordnötssmör mmm

Jag och Hugo har en challange on going just nu. 100 armhävningar om dagen hela semestern (7e augusti). För ett halvår sen kunde jag bara göra armhävningar på knä, nu gör jag 100 på tå utan några större svårigheter. Coolt!

Vi gör så gott vi kan med flickorna. Vi gör volter i vattnet, står på händer, gör våra armhävningar i deras närvaro, säger ”nu sticker mamma ut och springer ses snart” och får som svar ”kör hårt”.

De leker ofta träning, men leker också att dom ska gå till affären eller simskolan. Dom leker sånt som är normalt för dom, och då blir vi glada när dom leker träning, bygger upp en hinderbana eller visar varandra när dom gör burpees.

Om man blir måttlig så tror jag på en långvarighet. Så jag jobbar mot att bli mer måttlig, varje dag!

 

-Är du måttlig?

19 Kommentarer

 1. Meron

  Hej snyggPaula!

  Jag har en fråga och skulle bli så tacksam för svar!

  Jag har en PT sedan en tid tillbaka som lagt upp ett kostschema (6mål om dagen), det sista målet är att käka 3st(!!) ägg (alt. 1dl havregrynsgröt) strax innan läggdags. Jag har såååå svårt att förstå detta, jag förknippar ju kaloriintag innan läggdags som ett problem då kroppen är i vila när man sover och förbränningen således minskar. Tänker jag fel? Hur gjorde du med ditt 6e och sista mål för dagen? Kännde du att du gick med i vikt trots att du ”åt mer”?

  Med vänligaste hälsningar,

  Merre

 2. Evelina

  Jag och några vänner talade om dig och din familj på en PW för några dagar sedan, det var så roligt för vi alla sa verkligen ”Family goals” Era döttrar är starka och modiga, ni tar hand om er själva och er relation. Ni talar ”Du kan” istället för ”Du kan inte”. Ni verkar ha en väldigt hälsosam och positiv syn på livet, hälsa och er familj. Jag tror era döttrar kommer ha självfötroende i överflöd i framtiden och våga ha rligt, precis som dig och Hugo.
  Och btw, KÖR HÅRT PAULA. Aldrig kollat dina kommentarer innan, eller kommenterat. Men måste säga att vissa gör en mörkrädd.
  Var ditt bästa jag, och skit i alla andra.
  Ego Sum – det är order vi Vädurar lever efter, du kan få låna det 🙂

 3. Diana

  Varför denna negativitet? Skönt att se en hälsosam mamma och pappa som är goda förebilder för sina barn, som tyvärr många inte är idag speciellt under semester tider då det dricks alldeles för mycket alkohål i barns närvaro. Jag säger bara GO Paula du är en bra mamma och en bra förebild för dina barn❤️

 4. emilia

  lögnerska , när hugo filmade när du gjorde armhävningar orkade du 8 innan du la av , av dem 8 var 2 riktiga varav resterande var med röven upp o inte ända ner . kan du sluta ljuga för att få dig själv o framstå som bättre för du är genomskinlig.. 100 stycken utan o blinka ?. jag tror på det när jag ser det själv, o då snackar vi 100 riktiga ,inga ”paulaarmhävningar” adjö!

  1. Jenny

   Så onödig kommentar! Tror väl knappast hon hittar på med flit.. men alla kan väl glömma en öl som slank ner?? Försök å kom ihåg varje minut å sekund i ett par veckor,,så oviktigt att påpeka!
   Förhoppningsvis är väl ingen där med pekpinne på dig om du säger ett litet fel??. Om du kollar paulas kropp så ser d ut som att hon tränar på riktigt va ?å inte fejk som du skriver. Luktar avund om dig(dålig parfym att bära,)fokusera på dig sj ist å att må bra du så kan du unna andra samma sen?lycka till

  2. Jenny

   Så onödig kommentar! Tror väl knappast hon hittar på med flit.. men alla kan väl glömma en öl som slank ner?? Försök å kom ihåg varje minut å sekund i ett par veckor,,så oviktigt att påpeka!
   Förhoppningsvis är väl ingen där med pekpinne på dig om du säger ett litet fel??. Om du kollar paulas kropp så ser d ut som att hon tränar på riktigt va ?å inte fejk som du skriver. Luktar avund om dig(dålig parfym att bära,)fokusera på dig sj ist å att må bra du så kan du unna andra samma sen?lycka till.

  3. -

   vilken vidrig kommentar du lämnar. Paula gör väl så gott hon kan och förbättras i träningen hela tiden. Att du orkar sitta och döma folk på internet och sen dessutom lämna en elak kommentar. Varför är du ens inne på paulas blogg om du stör dig? Är det värmen som gör att du inte har något bättre för dig?

 5. Jenny

  jag är långt i från måttlig. Allt eller inget här med. På jobbet engagerar jag mig för mycket (till jobbets fördel men min nackdel då jag inte får mer betalt etc), kan ej äta en chips äter påsen sen spyr jag ?), kan ej ha choklad hemma då försvinner den etc. När jag tränade så tränade jag 6dgr/vecka, boxning och gym främst, i bland yoga. Men sån är jag. Försäker dok hitta en balans för min egna skull.

  inser att jag bör bli egen företagare

 6. Sandra

  Jag forstar tanken med inlagget, och jag gillar din blogg valdigt mycket och klickar in har nastan dagligen. MEN som vissa har sagt sa skrivs det otroligt mycket om traning och kost nu. Visst jag forstar, det har ju blivit ett intresse hos dig. Men jag kanner att man matas med inlagg pa alla sociala medier nu om traning, kost, hitta balans, meditera, yoga etc etc etc. Det kanns sa himla for mycket. Det har blivit en sadan fokus nu att jag blir trott. Ja jag tranar ocksa. Ja jag forsoker ocksa ata halsosamt for det mesta. Men varfor maste det papekas hela tiden? Varfor ar det ett sadan grej att beratta hur mycket och vad man ater?? Och jag blir valdigt less pa ordet ’unna’. Man ’unnar’ sig saker och har ’cheat days’. Varfor ens anvanda sadana ord? Kan det inte bara vara del av vad man ater, punkt slut? Ibland ater man halsosamt, ibland ater man bara for att det ar hima gott helt enkelt och det ar val helt okej det med? Okej nu blev det har langt och lite tjafsigt, men ta det ratt. Jag onskar bara att det var mindre fokus i sociala medier pa kroppen och maten och traningen. Kan vi inte prata om andra saker nu for tiden?

 7. A

  Måtta är superviktigt verkligen! Tycker du tänker väldigt klokt! Tror det är svårare dock innan man fått barn och mycket mera ansvar att tänka som du ?

 8. Stefan

  Hm, måttfull heter det väl, när man talar om en person? ”Måttligt drickande”, ”Jag lever måttfullt”

 9. Sara

  Jag tänker på samma sätt. Och min träning har varit med mig hela livet sen jag var barn då min mamma alltid varit aktiv. Det är jag glad för då jag själv nu är aktiv väljer alltid te.x. gå istället för bilen om jag inte måste ha bilen, det är liksom inget jag funderar över. Min träning är typ samma sak som att borsta tänderna. Helt naturligt inslag i livet och jag gör det utan att tänka på det.

Visa alla 19 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting