Dagens fråga

Angående hjälp med barnen

 

Vi gifter oss senare i år. Och vad vi har gått och funderat på vem som ska hjälpa oss med barnen då! Jag och Hugo vill att dom ska vara med men sen när dom ska lägga sig? Då vill inte vi natta och passa. Och alla vi känner kommer vara med på festen. Hmm det var en svår nöt att knäcka och vi bestämde att vårens projekt skulle vara att lära känna någon utomstående som kan hjälpa oss på vårt bröllop.

Då, mitt i allt berättar en person som barnen har haft nära att hon ska sluta på sitt arbete och då började jag och Hugo tänka att hon kanske skulle vilja hjälpa oss! Vi har redan ett fantastiskt nätverk men det krockar ofta för mig och Hugo med bara någon timme. Vi är sällan klara när vi hämtar hem våra barn utan fortsätter att arbeta när barnen lagt sig.

Våra familjer ställer alltid upp men man måste också respektera deras egna liv. Min mamma har tre tonårsbarn hemma. Hugos föräldrar jobbar mycket och min pappa bor utanför Stockholm. Så att få hjälp från annat håll kommer att underlätta när dom där krockarna kommer. När vi ska gifta oss.

Jag hoppas nu att detta ska funka, i eftermiddag kommer hon hem och hälsar på. Barnen är taggade på att visa sin koja i lekrummet =)

Har ni kommit till en punkt där ni behöver hjälp? Och HUR gjorde ni som gift er med kids?

5958F595-D4CB-499A-AC56-FB7ACDDF50E6

Kommentarer

 1. Sanni

  Läser du dina kommentarer innan de publiceras? Har en reflektion som jag snappat upp i dina inlägg som jag är fundersam över. Vill i all välmening inte så frön i andras huvud därav väntar jag tills jag vet att det är ok att ställa frågan.
  Mvh
  Sanni

 2. Lovisa

  Jag jobbade lite extra som barnvakt åt en liten kille på 1.5 år under min studietid! Det var såå mysigt! När det sedan blev dags för hans föräldrar att gifta sig fick jag vara med under hela dagen och ta hand om lillkillen. Jag var med från förberedelser tidigt på dagen tills kvällen då han skulle sova. Det fanns hotellrum där festen var så jag stannade och nattade honom, låg på hotellrummet och slumrade och sedan när brudens föräldrar var redo att åka hem tog de med sig lillkillen hem till sig och jag kunde också åka hem. Det fungerade jättebra!

 3. Maria

  Jag har jobbat som barnflicka på många bröllop. Har jobbat som nanny i 7 år och brukar alltid träffa familjen och främst barnen minst en gång innan. Just bröllop kan bli väldigt tufft för barnen när man ska ta med dem från sina föräldrar på en tillställning. Jag och min kille förlovade oss nu i januari och hade gärna gift oss 2019 men vi hade aldrig trott att även små bröllop kostar runt 100 k i Stockholm så vi måste vänta till 2020 för att ha råd. Vi ska ha barnfritt bröllop och har någon inte förståelse för att vi inte vill ha några barn på vårt bröllop behöver de faktiskt inte komma. Känns hemskt att säga men det är vår dag och det får man respektera. Jag tycker ni ska fixa med barnvakt eller att någon som inte är just ni (brudparet) kan kolla till barnen

 4. Linnea

  Hej ! Vill börja med att säga att jag älskar både din och hugos blogg jag har följt er sen starten 💕 tänkte fråga hur gick tankarna när du och hugo blev gravida första gången ? Hur såg erat läge ut? Var det ett svårt beslut ? Jag är 23 år gammal och har en sambo på 26 år , vi har varit tillsammans i 3 år . Jag ser han som pappa till mina barn , och jag själv vet om hur lycklig jag skulle vara när det sker . Vi har nu blivit gravida , det är fortfarande tidigt. Det hände inte riktigt när vi tänkt oss , vi har planerat resa i oktober till usa och hade velat byta till en större lägenhet och haft det bättre ekonomiskt. Vi vill båda ha det här barnet men är osäkra på hur det skulle gå till just nu i det här läget . Hur hade dina tankar gått ? Och som jag frågade hur var det när ni blev gravida ?
  Kram .

 5. Linnea

  Hej ! Vill börja med att säga att jag älskar både din och hugos blogg jag har följt er sen starten 💕 tänkte fråga hur gick tankarna när du och hugo blev gravida första gången ? Hur såg erat läge ut? Var det ett svårt beslut ? Jag är 23 år gammal och har en sambo på 26 år , vi har varit tillsammans i 3 år . Jag ser han som pappa till mina barn , och jag själv vet om hur lycklig jag skulle vara när det sker . Vi har nu blivit gravida , det är fortfarande tidigt. Det hände inte riktigt när vi tänkt oss , vi har planerat resa i oktober till usa och hade velat byta till en större lägenhet och haft det bättre ekonomiskt. Vi vill båda ha det här barnet men är osäkra på hur det skulle gå till just nu i det här läget . Hur hade dina tankar gått ? Och som jag frågade hur var det när ni blev gravida ?
  Kram

 6. Sanna

  Jag var 10 år när mina föräldrar gifte sig, mina bröder var 5 år respektive 12 år. Vi äldre syskon hjälptes åt att passa vår yngre bror, och det hela flöt på väldigt bra. Vi hade andra som mormor, moster och faster som hade ett extra öga på oss, och som fanns till hands om det behövdes något när våra föräldrar var upptagna på annat håll. Men sanningen är att vi klarade det mesta på egen hand, och att det var väl inte förrän framåt kvällen som vår yngsta bror krävde lite extra uppmärksamhet.

  I övrigt flöt dagen på bra tack vare mycket planering innan. Själv agerade jag brudtärna tillsammans med mina två kusiner (10 år respektive 8 år) och min bästa vän (11 år). Vi skötte hand om släpet, såg till att allt flöt på som det skulle och jag fick även hålla brudbuketten under hela ceremonin. Mina två bröder agerade marskalkar och var med framme i kyrkan de också tillsammans med min farbror som agerade best man.

  Efter ceremonin på plats i lokalen väntades bröllopsmiddag och annat. Där hade vi barn tillsammans med ett 20 tal andra barn (kusiner, sysslingar, vänner och bekanta) ett alldeles eget rum där vi kunde vistas och hålla oss sysselsatta. I rummet fanns det filmer att se på, målarböcker och en massa pennor, pussel, lego och en hel del andra saker att pyssla med tillsammans med snacks och dryck att förtära. Det hela gjorde att vi barn hela tiden hade något att sysselsätta oss med, och där med aldrig hade det tråkigt samtidigt som vi hade sällskap utav varandra. Alla vuxna på bröllopet hjälptes åt under bröllopsfesten att se till oss barn framförallt de yngre.

  När det yngre blev trötta och ville sova, så fanns det en bäddsoffa i ena delen av rummet, som vi barn hade som vårt som bäddades ut. Där kunde de som ville och behövde sova, medans vi andra som var lite större var vakna tills festen var slut framåt midnatt.

  Kram Sanna

 7. Jungfrumamma

  Vad kul att ni ska gifta er!!!!! Jag förstår svårigheter där, alla är väl med på bröllopet liksom. Men ärligt talat, varför inte ta hjälp av någons syster /bror eller inte ”anställa” en barnvakt. Det är inte så vanligt att man gör så men det finns ju huuur många (fr allt tjejer) som helst som är barnvakter medan dom studerar osv. Min kompis hade anställt barnvakt på hennes bröllop och det gick hur bra som helst. Om man känner sig osäker så kan man väl testa några gånger innan och lära känna personen lite innan. Om man har ekonomin förstås. Jag skulle gjort det själv då och då med samma person om jag inte hade så mycket hjälp av min mans familj. Vi lämnar ju över barn till vilt främmande pedagoger och vikarier på förskolan, varför inte ha en barnvakt?

 8. Elina

  Hej, fint att följa din blogg då jag har två små i nästan samma ålder. (Och två bonusbarn varannanvecka, 10 & 13 år) och nej jag är inre 40 utan 29 🙂 när vi gifte oss i hösten så var barnen med hela dagen och till början på festen, sedan åkte dom hem med en bekant och hängde med morfar när vi direkt efter Åkte till Paris. Perfekt för alla och barnen var så nöjda. Hoppas ni hittar en lösning som känns bra för er. Och grattis till bröllopet

 9. Isabelle

  Låter lysande!
  Säg till om ni behöver mer hjälp i vardagen och söker barnflicka. =) / en barnkär tjugotvå åring som brinner för träning, familj och barn.😃🌟💕
  Tack för en mysig ärlig ofiltrerad blogg, det behöver vi mer av i dagens samhälle. kram!

 10. Ves

  Hej Paula!
  Vi gifte oss 2016 23 juli i Makedonien. Du kan inte ens föreställa dig värmeböljan våran ettåring fick utstå då. Men jag måste säga det gick över förväntas bra med henne. Min kusin tog hand om henne i stort sett hela kvällen sen så bollades hon runt hos släktingarna.
  Vi hade ett stort bröllop med 300 gäster, hon va med när vi gick in i bröllops salen i sin fina brudnäbb klänning. Båda jag och min man höll i varsin hand. Och jag fick höra efteråt att det va det finaste dem hade sett. Att det va ovanligt. Och även när vi skålade med champagne och välkomnade våra gäster efter att vi kom in i salen så va hon med. När jag började dansa (vi kör ring dans på våra bröllop, jugge vettu hehe) så bar jag henne i famnen. Och även när vi gjort den borgliga delen så överraskade vi alla med att gifta oss på riktigt på hennes ett års dag med henne värnade i min famn. Det va en riktig gråtfest. Du kommer märka att du kommer vilja ha dem ”nära” dig. Sen lägg inte så mycket energi på det, allt löser sig till slut. En kväll kan dem lägga sig senare än vanligt. Så njuuuut.
  Om du vill så kan jag maila över dig bild när vi går in, så du får se känslan att gå in tillsammans med barnen. Sen hade jag en bebis 2 i magen utan att veta heller. Så hon va också där ❤️❤️❤️

 11. Ves

  Hej Paula!

  Vi gifte oss 2016 23 juli i Makedonien. Du kan inte ens föreställa dig värmeböljan våran ettåring fick utstå då. Men jag måste säga det gick över förväntas bra med henne. Min kusin tog hand om henne i stort sett hela kvällen sen så bollades hon runt hos släktingarna.
  Vi hade ett stort bröllop med 300 gäster, hon va med när vi gick in i bröllops salen i sin fina brudnäbb klänning. Båda jag och min man höll i varsin hand. Och jag fick höra efteråt att det va det finaste dem hade sett. Att det va ovanligt. Och även när vi skålade med champagne och välkomnade våra gäster efter att vi kom in i salen så va hon med. När jag började dansa (vi kör ring dans på våra bröllop, jugge vettu hehe) så bar jag henne i famnen. Och även när vi gjort den borgliga delen så överraskade vi alla med att gifta oss på riktigt på hennes ett års dag med henne värnade i min famn. Det va en riktig gråtfest. Du kommer märka att du kommer vilja ha dem ”nära” dig. Sen lägg inte så mycket energi på det, allt löser sig till slut. En kväll kan dem lägga sig senare än vanligt. Så njuuuut.
  Om du vill så kan jag maila över dig bild när vi går in, så du får se känslan att gå in tillsammans med barnen. Sen hade jag en bebis 2 i magen utan att veta heller. Så hon va också där ❤️❤️❤️

 12. Sandra

  En väninna till mig fick hjälp av en av personalen på barnens förskola. 🙂 Det är ju en person som barnen redan känner och förhoppningsvis känner sig trygga med.

 13. Malin

  Hej! Vi ska också gifta oss senare i sommar! 😊 och GRATTIS förresten! Vi har valt att inte ha med några barn på festen. Men vi har ju en son, och som i ert fall så är ju alla vi känner på den festen. Men vi har gjort så att min lillasysters kompisar ska ha hand om honom senare, dom är 21 år. Vi har festen hemma på mina föräldrars gård, i en lada. Så dom kommer ha honom både där men även inne i huset så gott som går. Förstår er, det är ingen lätt nöt som sagt! Men det låter som en bra idé! Lycka till! Kram

 14. Anna

  Tips är att fråga någon av förskolans personal! Det är ju redan personer som barnen umgås med dagligen men troligen inga ni valt att bjuda på bröllopet 🙂 kram

  1. Jenny

   Fast jag som jobbar i förskola skulle inte velat jobba på någons bröllop. Jobb är en sak, men inte jobba när man egentligen är ledig. Tror att de flesta tänker så.

  2. S

   Hade jag arbetat på en förskola hade inte jag velat jobba extra som någons barnvakt. Jobb är ett jobb. Hade inte velat agera förskollärare/barnvakt på min fritid..

   1. Hanna

    Fast det är vad ni två tycker, andra kanske tycker annorlunda och kanske skulle tycka att det var kul? Hon sa fråga, inte tvinga någon. Herregud

    1. Nico

     Baserat på erfarenheter från mitt jobb, så kan jag tänka mig att de vände sig emot att man inom yrken som innefattar en viss del service, förväntas vilja göra det gratis även på sin fritid. Dock tror jag att Paula & Hugo skulle förstå att – om de nu vill fråga – skulle behöva erbjudas betalning åtminstone. Men överlag slutar jag aldrig förvånas över vad folk tror de kan kräva från andra baserat på vad de jobbar med.

 15. Sara

  Jag vill gärna gifta mig snart, jag och min fästman har varit tillsammans i 7 år och för 2 år sedan förlovade vi oss. Vi har två barn, 3 och 1 år. Det som ”förstör” bröllopsplaneringen är barnen. Har svårt att komma fram till om vi vill ha med barnen under hela dagen/kvällen eller bara under vigseln… Går även i tankarna på ett dagsbröllop, men alla som gift sig säger att festen är pricken över i:et och den kanske man inte vill missa?

 16. Jenny

  Hej! Vi hade verkligen alla med på bröllopet och dessutom hade vi det på Gotland så de som inte var bjudna var ju lite kymmigt att istället fråga om barnvaktshjälp.. vi löste det med att fråga en av våra bästa vänner som skulle med på bröllopet om de var ok med att vi frågade hennes mamma om hon ville hjälpa oss, vi hade vår fest över Midsommar och hon och de var glada åt att fira midsommar tillsammans (mamman ifråga är även vän till min svärmor) barnen har dessutom umgåtts mycket med henne då vi ofta träffas hela famliljerna. Vi betalade deras boende som ”kompensation” 🙂
  Våra barn var med på vigseln och brudskålen som vi hade hemma, när vi sen åkte till middagen så hade vi bett om barnfritt och det inkluderade även våra egna barn då, vi tänkte att det är lätt hänt annars att det slutar med att man ska sitta och mata och hålla reda på sina barn annars istället för att få koncentrera sig på varandra och alla tal 🙂
  Lycka till!

 17. Jenny

  Hej! Vi hade verkligen alla med på bröllopet och dessutom hade vi det på Gotland så de som inte var bjudna var ju lite kymmigt att istället fråga om barnvaktshjälp.. vi löste det med att fråga en av våra bästa vänner som skulle med på bröllopet om de var ok med att vi frågade hennes mamma om hon vill hjälpa oss, vi hade vår fest över Midsommar och hon och de var glada åt att fira midsommar tillsammans (mamman ifråga är även vän till min svärmor). Vi betalade deras boende som ”kompensation” 🙂
  Våra barn var med på vigseln och brudskålen som vi hade hemma, när vi sen åkte till middagen så hade vi bett om barnfritt och det inkluderade även våra egna barn då, vi tänkte att det är lätt hänt annars att det slutar med att man ska sitta och mata och hålla reda på sina barn annars istället för att få koncentrera sig på varandra och alla tal 🙂
  Lycka till!

 18. Malin

  Vi har tyvärr aldrig någon hjälp med barnen. Eller jag ska inte säga tyvärr. Det är inte ofta vi behöver hälp med barnen trots att jag jobbar 100, dansar tre kvällar i veckan. Mannen jobbar 200 dock skift så han är hemma mycket.

  När vi gifte oss så hade vi ett väldigt litet bröllop, jag, mannen, två vittnen och barnen. Vi gjorde det litet och lungt för att barnen skulle få vara med. Vi hade tänkt att gå till rådhuset och bara få det gjort men för våran fyra åriga dotters skull så gjorde vi det lite extra.

 19. Johanna

  Vi hade samma problem men frågade våran kompis (och gäst) om hennes syster ville vara barnvakt. Ville ha nån som vi visste vem det var och som kunde träffa vårt barn innan. Vi viste ju hur bra hon tagit hand om vår kompis barn ibland så det var vårt bästa val 🙂

 20. Lisa - livet från den ljusa sidan

  Vi har ingen familj nära så det är klart körigt med tre barn 2-9 år… vi har lättare att få barnvakt en hel helg än ett par timmar när det kör ihop sig. Nu byter vi en hämtning i veckan med ett par kompisar i kvarteret som har barn i samma åldrar som vi. Aldrig över läggning dock och vi har egentligen mer behov… hade en gymnasietjej som hjälp tidigare (innan vi fick minsta) och skulle behöva få tag i liknande igen.

  Bröllop är svårt.. tänk via barnens vänner snarare än era egna vänner.

 21. Valentina

  Hej. Vi ville också ha med vår son men alla vi kände var ju bjudna så vi kom på bästa lösningen. Vi frågade vår sons dagisfröken och hon så ja! Dem har ju en relation och vår son känner så trygg med henne. Bästa lösningen för oss😊

 22. Natalie

  Vi hade samma bekymmer! Vi ville ju att barnen skulle vara trygga men alla var med på bröllopet.
  Vi har barnen på en liten förskola, ett föräldrakooperativ med bara en avdelning. Vi frågade en av förskolläraren! Är det någon barnen är trygg med så är det hon. Det gick strålande! 😬

 23. Lina Lodfelt

  Min gamla klasskamrat hade precis blivit granne med oss. Hon älskar kids (har egna också) och våra barn fick sova hos henne. Hon var med i kyrkan och när vi hade gift oss pussade vi barnen hej då så åkte de med henne hem. De hade det SÅ mysigt.

  De var bara 1 1/2 och 3 1/2 så vi kände att de inte skulle ha så kul under middagen med 70 pers. De är rätt blyga.

 24. Jenny

  Våra barn (lika gamla som era, men vi gifte oss i våras) var med hela kvällen. Vi hade dock ”bara” 40 st bjudna och ett gäng barn. Men alla hjälpte till och tog hand om allas barn. Den lilla somnade i vagnen framåt 22-tiden, men vår 4 -åring höll igång till efter midnatt. Sen åkte barnen hem med mormor och morfar, medan jag och min man bodde på hotell ❤️ Är så himla nöjd över allt och vår stora pratar om bröllopet jämt och frågar ofta om vi inte kan gifta oss snart igen.

 25. Denise Wästerlund

  När jag gick i gymnasiet så jobbade jag för ett barnvaktsföretag och vissa helger jobbade jag extra på fester och bröllop som barnpassare. Vi nattade dem, lekte, matade osv. Ni kanske vill ha någon som ni känner sedan innan men annars så kan jag rekomendera företaget Charlies bästa änglar. Det var där jag jobbade både under gymnasietiden och efter när jag var färdig barnskötare, de vill gärna att deras anställa har en sådan utbildning eller är under utbildning. 🙂

 26. Malin

  Så roligt att ni ska gifta er! ni har såå mkt roligt att se fram emot:) Vänner till mig hade barnets förskole pedagog som barnvakt under bröllopet, barnet var med tills det blev ”barnförbjudet” och sedan åkte barnet och barnvakten hem. Det var verkligen jätte lyckat! Brudparet kunde slappna av då dom visste att barnet känner sig trygg med någon son känner barnet mycket väl! Barnet hade somnat tryggt på kvällen utan längtan efter mamma och pappa:) Lycka till med allt! Kram

 27. Emma

  Har bara perspektiv från andra hållet då jag varit barnvakten. Eller var faktiskt au pair så bodde med familjen i 1 år. Förstår att det inte ör det ni söker. Men jag hitta en andra familj och fick två småsyrror som jag älskar så!! Och barnen jag tog hand om fick en ny förebild

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com