Kärlek

9 utvecklande punkter med att ha barn

Att vara förälder är det största som har hänt mitt liv. Både i känslolivet och i omställningen. Att bli en mamma har också gjort att jag som människa har utvecklats, och förutom den villkorslösa kärleken finns det en hel del fördelar med att vara förälder. För enbart mig som människa🙈

-Mer mat

Med kids blir det ALLTID mat över. Det är som ett smörgåsbord att gå ut och äta med kids! Under helgens brunch på Café fix fick både jaf och Hugo extramat i gröten och keson som dom inte orkade äta upp😋

-Tidiga mornar

Är något som jag precis har börjat uppskatta. Vem har jag blivit när jag trivs med tillvaron att även under helgen vakna av barnskratt och varma kramar redan kl 07-08? Helgmornarna är heliga, men det är härligt att starta tidigt även då. Har aldrig varit så tidseffektivt som jag är just nu.

-Fin balans/stimulerande

Med barn har jag lärt mig att uppskatta variationen i livet. Vi som familj tycker om kombinationen mellan högt och lågt. Och vi som två rastlösa föräldrar får hjälp av barnen att själva få utlopp för vår energi i våra aktiviter som vi hittar på. Som besöket till Skansen i helgen, det var stimulerande att få vara utomhus en heldag. Så frågan är om vi åkte till Skansen för vår skull eller tjejernas🙈

-Att fokusera på någon annan

Tar bort fokuset från en själv. Och det är bland det mest utvecklande jag har varit med om för att hitta ett inre lugn i mig själv. Förhoppningsvis har jag mer att lära som jag kan ta med mig genom hela livet.

-Känna sig älskad

Det finns ingen kärlek att jämföra med, än den man får av sina barn. Jag och Hugo är tjejernas superhjältar och kommer förhoppningsvis att vara det i många år till. Att känna sig så älskad som jag gör ger mig en daglig boost i min egna känsla för mig själv. Och mycket av den kärleken som jag utvecklat till mig själv kommer ifrån barnen, dom har lärt mig mycket.

-Barnasinnet lever vidare

Jag fyller 30 om några år men känner att mitt barnasinne lever kvar. Jag vill aldrig sluta att vara barnslig och lekfull, jag tycker att det är fina egenskaper i vuxna. Tack vare leken och alla äventyr ger kidsen oss chans att hålla kvar vid vårt barnasinne!

-Tar tillvara på traditioner

Tack vare barnen gör dom vårt hem hemtrevligt. Just nu pryds huset av påskris och påskpyssel. På vinden står lådor med julsaker. Jag vet faktiskt inte om vi hade haft det så utan barn i huset men jag är tacksam för att dom finns och håller vårt hem hemtrevligt och fullt av kärlek beroende på säsong.

-Uppskattar vardagen

Ni vet vid det här laget att ett av mina nyårslöften var att leva mer i nuet. Jag insåg att med barn är alla dagar viktiga, även den där mörka tisdagseftermiddagen i November

-Nya intressen

Jag har fått nya intressen i takt med att jag blev mamma, och mina intressen växer fortfarande i takt med min föräldrarroll. Jag minns när Molly låg i magen och jag oroade mig för tiden när hon skulle börja äta vanlig mat.

”Jag kan ju inte laga mat”. Innan barnen hade vi inte ens rutinen med ”middag kl 18”. Mycket tack vare att vi blev tvungna till att förse våra barn med just mat växte också ett intresse fram. Idag älskar jag att experimentera och letar ständigt efter inspiration till köket. För sju år sen skulle jag aldrig tro att jag skulle kunna få mina egna paradrätter!

Ett annat starkt intresse som har växt fram är träning och hälsa. Det började som ett måste men slutade i en livsstil. Jag sökte efter en identitet där jag inte enbart var en mamma och fann den i träningen.

Och ju längre jag kom fick jag ett 360 graders perspektiv. Hälsa handlar inte bara om det jag gör på gymmet utan det handlar också om mina val att leva. Och jag är otroligt tacksam för dessa intressen som barnen indirekt har gett mig. För att leva hållbart har jag ökat min förståelse, t.ex. bara nu under det senaste året lagt mycket fokus på min sömn. Efter tuffa småbarnsår var jag skyldig mig själv ordentlig sömn igen. Så oavsett måsten eller tvätt så lägger jag mig i tid, för att investera i min hälsa. För att bli en lycklig och balanserad människa.

”Det sägs att vi ska lära våra livet, men sanningen är att det är dom som lär oss”.

Jag älskar er Molly och Leonore. Mer än något annat här i världen💗

6 Kommentarer

 1. Emelie

  Verkligen fint att läsa. Och jag håller med. Sedan min dotter kom snart 3,5 år sedan har jag fått perspektiv och vågat sätta henne och vår familj i främsta fokus. Istället för att alltid finnas till för alla andra som jag alltid prioriterade tidigare och därmed inte visste vem JAG var. Det är en underbar känsla som jag är stolt över varje dag. Speciellt när man ser glädjen oxh stoltheten hos henne i att just jag är hennes mamma. Det är livspower!

 2. Rebecka

  Hej Tilda, jag tar mig friheten att svara på din kommentar. Vi har två barn, med bara 1,5 år imellan. Våra båda barn har sovit fint, ätit någorlunda bra (om än ingen av dom åt burkmat, jag lagade allt før dom va kräsna å tillslut blev det en livsstil det med) När jag var hemma med vår førsta å inte fick sova ordentligt så tog jag igen det på dagen nær han sov, när nummer två kom, samma sak. barnen har gett mig och min sambo en helt annan livskvalitet, klart man är trøtt och slut ibland, sätter barnen framfør netflix å ger dom korv till middag før tredje dagen i rad, men allra oftas, allra allra oftast så går det bra. Allt som folk säger, gløm det! om man vill, så får man sexlivet, sømnen och hemmet och livet att fungera ändå. När våra barn va 1 och 2,5 flyttade vi till Norge, 90 mil hemifrån och helt utan anknytning på platsen, visst har det varit tufft stundtals, men faktiskt är det så att barn sover på kvällarna, det tar någon månad att få rutin, att lära känna sina barn, men sen.. så har man hela livet framfør sig, sitt nya liv med barn och det är fantastiskt! Lycka till <3 Du klarar det!

 3. Karin

  Fint inlägg!
  Älskar din rygg på bilderna (total girlcrush) och tjejerna är så himla gulliga där de sitter i vasken 😍

 4. Elin

  Varför är människor såhär 🤪 var exakt samma för oss… även efteråt när man uttrycker något om hur bra barnet sover tex så måste kommentera MEN DET KOMMER VÄNDA. Barn är helt underbara ❤️❤️ Livet förändras helt klart, men så värt det. Ni har en fin tid framför er

 5. Tilda

  Hej Paula. Jag är halvvägs in i graviditeten nu och i helgen pratade jag och min sambo kring det här ämnet. Allt vi fått höra hittills om graviditeten och att få barn är negativt, vi har inte mött en enda person som endast gett peppade ord. Det vi har fått höra är endast hur tufft livet kommer bli. Att få läsa det här inlägget om hur dina tjejer har format dig på ett posivits sätt va något jag verkligen behövde få höra 🙏🏼

 6. Anna

  Hej. Inget med bilderna att göra men har du haft blond hår någongång? Eller typ mer blonda slingor. Tror du hade passat i det väldigt fint, du är jätte fin nu också.

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting