Tips

9 svalkande tips i sommarvärmen

My gosh vad varmt det är! Helgen har varit helt galen vädermässigt och jag älskar’t! Hur känner ni för temperaturen? Vet att det finns minst lika många som oss soldyrkare som hatar hettan men jag kan inte undgå att tänka ”kom ihåg det här i november nu!” och verkligen ta vara på solens värmande strålar. Men med det sagt ska man vara försiktig med sol och hetta! A och O är SPF – jag är himlarns ordningssam när det kommer till solskydd. Alla får radda upp sig för en ordentlig omgång smörj! Men bortsett från solskydd och luftiga kläder så finns det ju en del andra saker man kan göra för att hantera värmen – här är 9 tips att ta till när värmen känns jobbig.

Ta en siesta 
Det är inte för inte som det är standard söderut att man stänger ner allt för en siesta mitt på dagen. När det är som varmast gör du bäst i att dra dig undan från solen och värmen och vila eller snooza en stund.

Återfukta inifrån 
Drick, drick, drick och då menar jag inte shots! Under varma dagar är det superviktigt att tänka på att få i sig ordentligt med vätska. Tycker du det är svårt att få i dig mängder med vatten? Gör en stor karaff med smaksatt vatten och ha i kylen. Välj goda citrusfrukter som citron, lime och apelsin och häll på vatten som får stå sig länge. Eller kanske gurka och mynta? Lek med smaksättningarna! Ett dundertips är också att ha i frysta bär i vattnet – det blir både isbitar och supergott!

Häng vid vatten 
Acceptera att det inte blir så mycket annat gjort de heta dagarna och dra till närmsta vattenhål. Leta upp en skuggplats och spendera så mycket tid som möjligt i böljan den blå. Det finns ju inte så mycket saker som är mer sommar än en dag på stranden. Inte sant?

Fryst fruktglass 
Att ge ungarna glass dagarna i ända kan kännas lite sådär (även om man såklart ska njuta av glass på sommaren!) men något som är både gott, festligt och himla bra vätskemässigt är frysta fruktglassar! Titta till exempel på dom här fina från Linnéas Skafferi (min tidigare bloggkollega på LOPPI). Så enkelt och galet gott. Ska testa både melon och ananas till mina småttingar och mig själv.
Melonglass

Blöta handdukar 
Om det är riktigt varmt har jag ett tips för er med små knoddar – blöta handdukar över huvudet/nacken! Ta en liten frottehandduk, häll på kallt vatten och vrid ut överflödet. Sen lägger du den över bebisens huvud (inte för ansiktet såklart utan som en peruk typ).

Is vid fläkten 
Ett riktigt husmorsknep jag hört talas om om du inte har en AC och inte tycker fläkten gör så mycket… sätt ett fat med isbitar precis framför fläkten! I samma takt som isen smälter kommer fläkten vifta runt kylan. Ska bli liiiite svalare så i alla fall!

Dra ner persiennerna 
Det här ser ju SÅ tråkigt ut att ha det mörkt och tråkigt hemma när solen skiner och det är vacker sommar ute men om du vill ha det lite svalare hemma på kvällen kan det vara bra att ha persiennerna eller gardinerna för fönstren så solen inte ligger på hela dagen. Förhoppningsvis är ni inte hemma i mörkret så mycket under dagen ändå!

Ät kallt 
När det är som varmast lockar inte varm mat mig så mycket. Då tar jag hellre en sallad, smoothies eller en god smoothiebowl. Låt luncherna bestå av av svalkande mat (oh yes, fil/mjölk och flingor räknas som kall mat – winwin för sommarlovsmamman!). Kaffet kan med fördel drickas kallt med is och mjölk för en mumsig islatte. Och även om jag tipsar om fruktglass ovanför så ja, det är HELT okej om barnen äter glass som lunch i den värsta värmen. Härlig gräddglass innehåller ju mjölk och det är bra för växande kroppar ?

Kyl ner lakan 
Pinas du av värme när du ska sova? Då kan du ta örngott och påslakan (för täcket har vi ju knölat undan för flera nätter sen!) och lägga i en plastpåse som du sen lägger in i frysen eller kylen några timmar innan sängdags. Aaaah kommer vara som en sval dröm att glida ner där sen!

3 Kommentarer

 1. D I A N A

  Bra lista med smarta tips, länge sen jag va inne på din blogg, alltid lika härlig och peppande. Ser fram emot att läsa mer inlägg. 🙂
  Ha en fin sommar Paula, det som är kvar av den 🙂

 2. Paula

  Tipsar även om vätskeersättning! Hela familjen dricker ett glas på morgonen dom varmaste dagarna och sen eventuellt en gång på dagen och sen på kvällen. Och såklart vatten/annan dricka under dagen. det gör susen för dom som är känsliga mot värmen.

 3. J

  Vi glömde vätska vår 6-åring i förrgår. ? Vi var på stranden, satt i skuggan, hade massa vatten, frukt, kex med oss. Hon sprang runt på stranden med sina vänner, ner i vattnet, i ca 2 h. Hon har alltid varit dålig på att dricka, hon tog någon klunk och ett digestivekex. Vid lunch när vi skulle gå, låg hon och sov på den heta sanden en bit bort. Sött, tänkte jag. Försökte skaka liv i henne, inget svar. Bar henne till filten, vi skakade henne, jag slog henne i ansiktet, ingen reaktion. Det som hjälpte var kallt vatten på huvudet och jag vet att hon älskar coca cola så när jag sa att hon skulle få det så började hon äntligen dricka (hon vägrade vatten). 1 min senare var hon sig själv igen. Så fort det går, från att hon leker och sen ligger avsvimmad i den gassande solen. För någon minut var vi väldigt oroliga, och vi har lärt oss en läxa. Nästa gång blir det att upprepat tvinga i henne vätska och inte nöja oss med en klunk då och då.

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting