Dagens fråga

9 fördelar med att ha små bröst

”Shit. Du har verkligen inga bröst kvar… hur känns det? ”

Edit: fick alltså denna kommentar, givetvis är stora bröst också vackert men ingenting jag har. Skrev detta ur mitt små-bröst-perspektiv och såg kommentaren som elak riktat mot mig. Jag tycker stora bröst också är vackert men fokuserar i inlägget på fördelar med små bröst!

 

Bra! Små bröst men stenhård mage och en bra röv! Mage och röv kan jag påverka men inte brösten, man kan inte få allt här i livet så tror att du precis som jag måste jobba med inställningen.

Trots att jag har små bröst har jag aldrig varit så naken som nu. Jag kan bära mitt favoritplagg som har en öppen rygg utan problem och jag känner mig bra och fin i min egen kropp.

Här är 9 fantastiska fördelar med att ha små bröst:

1. Deras vikt är försumbar, vilket är en enorm fördel eftersom du ska bära runt på dem hela livet.
2. Brösten hoppar inte upp och ner när du springer, utan sitter snällt på plats.
3. Du kan gå utan behå och bära plagg med bar rygg – och det ser alltid snyggt ut.
4. Du behöver inte oroa dig för att blusen ska strama eller att knapparna ska skjuta iväg.
5. Du kan sova på mage utan att brösten är i vägen.
6. Du sparar pengar, eftersom det kostar betydligt mer att förse en stor byst med tygstycken och kraftigt resårband.
7. Du passar i de flesta bikinitoppar – även de som enbart består av trianglar på tråd.
8. Du slipper den tråkiga konsekvensen att brösten snabbt blir hängiga med åren.
9. Folk tittar på ditt ansikte när du talar, och inte 30 centimeter längre ner.

– små bröst rocks! Och fy skäms på dig som ens tar dig friheten att kommentarerna andra människors kroppar! Fördelen med stora bröst är säkert härliga dom med, men det kan vi diskutera om en annan gång.

101 Kommentarer

 1. D

  Jag har nog aldrig kommenterat här förut.. Men av alla dessa år ja följt dej på både instagram och på bloggen så har jag nog aldrig kännt mig så träffad som nu. Jag har alltid sätt upp till dig, och gör det ännu men tycker detta inlägg bara blev fel, fast din mening inte var att dissa stora bröst..
  Från att jag fick bröst på 5te klass, har jag kännt mig obekväm i min kropp. Ingen av mina närmsta vänner har nånsin haft lika stora bröst som jag. I flera år har jag försökt hitta klänningar som satt fint, utan och se slampig ut… Flera semesterresor står jag heldre bakom kameran medan mina vänner med sina fint sittande triangel och strapless bikinisar står och poserar, och jag sörjer igen då jag bara kan ha fula svarta tantbikinisar med tjocka hängslar. Genast i 8an började mina bröst hänga mer och mer, och der är minsann nåt jag fått höra om. ”ska inte brösten sitta där uppe”. Att springa gör ont, att hoppa på trampolin gör ont, min rygg gör ont, och ja jag har spenderat så mycke pengar på och få en välsittande bh, men aldrig kännt mig speciellt ”sexig” i dem. Och det tar aldrig slut. Nu läste jag detta inlägg med en klump i halsen, för du listade upp allt det jag går miste om. Och jag tycker inte illa om dig för det, du är bara människa. Kram.

 2. Lisa

  INGEN har rätt att kommentera någon annans kropp…. Fy jag blir så ledsen när jag ser det…… Du är perfekt precis som du är och precis som du så har jag små bröst och jag älskar det:) hur kläderna sitter, att dom inte är ivägen när jag tränar osv…… MEN att du för nån månad sedan pratar PM bröstförstoring gör att hela inlägget känns. Lite fejk bara för att försvara dej….. Du kanske har ändrat dej men annars är det svårt att ta inlägget seriöst tyvärr:(

 3. Michelle

  Asså folk tar verkligen allt ordagrant nu för tiden och blir så lätt kränkta haha! Paulas inlägg handlar om att hylla små bröst, då hon fått mkt kritik för sina bröst. Liksom alla som hyllar stora fylliga bröst så får väl vi med små bröst lyfta egenskaper med att ha just små bröst också? Alla vet/tycker att stora bröst är både kvinnligt och attraktivt, njut ni som har dom!! Men för oss med små bröst, typ obefintliga (som mina) och mår dåligt över det, är såna här inlägg faktiskt uppfriskande att läsa! Så tack Paula! Mitt största komplex är mina små bröst, men kanske nån dag kan jag acceptera dom (om man inte hinner fixa dom tills dess).

 4. Johanna

  😂 snacka om lättkränkta! Det är en lista med fördelar med små bröst med perspektivet från en som har små bröst.

 5. Martina

  Jag har läst detta inlägg ett flertal gånger nu och likaså med kommentarerna. Jag är fortfarande chokad över hur elaka människor kan vara. Jag skulle kunna skriva en hel jävla uppsats om hur detta kommentars flöde skrämmer mig. Hur ni som påstår att Paula mobbas genom att skriva elaka och vidriga kommentarer. För er som inte kan läsa och påstår hon dissar stora bröst, när hon i självaverket höjer upp fördelarna med små tuttar, mm. Men ska inte lägga ner mer tid på dessa negativa varelser och det borde inte du heller Paula. Även om de måste va fruktansvärt svårt. Paula du är grymt jävla snygg (alltid varit, oavsett vikt) och din personlighet verkar mer än underbar! /MJ

 6. Emmi

  Nu kanske jag blir partisk i denna fråga då jag har små bröst, men here we go.

  Efter att ha läst kommentarna kan jag hålla med till en viss del om att Paulas inlägg är något stötande. MEN, Paulas inlägg antar jag handlar om att lägga fram det positiva med små bröst, inte att kränka de med stora.

  Jag förstår att folk tycker det är stötande, eftersom det har en något aggressiv ton. Däremot stöttar jag Paula i detta eftersom hon har fått en hemsk kritik gällande att hon ska hetsa och pressa folk till att börja träna.

  Det här är Paulas sätt att säga nej till kritiken och det var helt rätt av henne – de negativa kommenterarna måste sluta, hon tar även skada av dessa.

  Det är enkelt för alla att säga ifrån bakom en skärm, men tänk på att personen där bakom kanske tar skada oavsett vad som skrivs efteråt.

  Paula you rock!

 7. Cc

  Har nog aldrig kommenterat här innan, men har följt dig sedan innan Molly blev till. Och jag måste säga Paula att du är grym! Jag har massor med vänner som har barn och jag brukar ofta säga tex ”jaa men Paula skrev såhär om skillnaden med ett o två barn och hur man kan älska ett andra precis som ett första”. En vän sa till och med att de lät som om jag kände er hahaha, för att det händer att jag tar upp saker som både du och Hugo skriver om, om man skulle komma in på ett samtalsämne som ni skrivit om. får jag frågan om varför jag läser era bloggar så säger jag alltid ”men dem e asgryma! fatta vilka goals och ha två barn, bo i ett fint hus, ha bra kontaktnät med familj o dessutom sina egna karriärer, en hälsosam livsstil med träning osv”(kan tillägga att jag e lika gammal som dig dvs född 91). Jag kan ba ta och tillägga gånger tusen att fyfan va grym du är som uppnått sånna mål med din kropp på så kort tid, dina magrutor asså woooow! Jag skulle skita i om mina bröst försvann helt om jag fick din mage! (har små bröst o fylligare rumpa) och jag vet hur mycket komplex man kan få över små bröst och då är de jävligt bra o hypa det man har som man är nöjd med istället för det enda man e missnöjd med, och till slut lär man se fördelar med det man tidigare var missnöjd med. Vill lyfta dig här i och med att du tog upp detta mitt i all ”stora bröst hysterin” som finns i världen. Du verkar vara en jättefin och ödmjuk person Paula och säkert en person som jag lätt skulle kunna hänga med(med risk för o låta som en läskig stalker hahaha, det är inte många människor som jag lätt skulle kunna hänga med för att människor är som de är, se dina kommentarer typ), och du verkar som en fin mamma, vän, och du är en grym bloggare och träningsprofil. Skit i alla äckliga kommentarer från människor som vägrar titta på sig själva och hur de själva kan utvecklas som individer och slösar sin tid i livet på o vara elaka och snacka skit. Gör din grej för du är grym på det!

 8. C

  Har nog aldrig kommenterat här innan, men har följt dig sedan innan Molly blev till. Och jag måste säga Paula att du är grym! Jag har massor med vänner som har barn och jag brukar ofta säga tex ”jaa men Paula skrev såhär om skillnaden med ett o två barn och hur man kan älska ett andra precis som ett första”. En vän sa till och med att de lät som om jag kände er hahaha, för att det händer att jag tar upp saker som både du och Hugo skriver om, om man skulle komma in på ett samtalsämne som ni skrivit om. får jag frågan om varför jag läser era bloggar så säger jag alltid ”men dem e asgryma! fatta vilka goals och ha två barn, bo i ett fint hus, ha bra kontaktnät med familj o dessutom sina egna karriärer, en hälsosam livsstil med träning osv”(kan tillägga att jag e lika gammal som dig dvs född 91). Jag kan ba ta och tillägga gånger tusen att fyfan va grym du är som uppnått sånna mål med din kropp på så kort tid, dina magrutor asså woooow! Jag skulle skita i om mina bröst försvann helt om jag fick din mage! (har små bröst o fylligare rumpa) och jag vet hur mycket komplex man kan få över små bröst och då är de jävligt bra o hypa det man har som man är nöjd med istället för det enda man e missnöjd med, och till slut lär man se fördelar med det man tidigare var missnöjd med. Vill lyfta dig här i och med att du tog upp detta mitt i all ”stora bröst hysterin” som finns i världen. Du verkar vara en jättefin och ödmjuk person Paula och säkert en person som jag lätt skulle kunna hänga med(med risk för o låta som en läskig stalker hahaha, det är inte många människor som jag lätt skulle kunna hänga med för att människor är som de är, se dina kommentarer typ), och du verkar som en fin mamma, vän, och du är en grym bloggare och träningsprofil. Skit i alla äckliga kommentarer från människor som vägrar titta på sig själva och hur de själva kan utvecklas som individer och slösar sin tid i livet på o vara elaka och snacka skit. Gör din grej för du är grym på det!

 9. Sara

  3,4,6,7, och 9 känns som riktigt problematiska punkter enligt mig. Kvinnor kämpar redan som det är med att en dag kunna acceptera sina kroppar som de är. Att gå in här och läsa dessa punkter känns inte alls roligt faktiskt, även om tanken var att de inledande texten ska förklara inlägget i sig så blir det inte så för mig tyvärr.

 10. Isabelle

  Exempelvis vad hände med din stora satsning att intervjua och skriva reportage om utsatta människor?
  Märkte du själv att du inte var rätt person för jobbet eller var det någon bakom dig som märkte det?

 11. Isabelle

  Hej Paula. Har du någonsin själv kommit till insikt om att du har kämpigare att resonera, argumentera och därmed skriva än de flesta i din ålder?
  Det vill liksom alltid bli fel… Hur ska du klara dig i skola? Du verkar dessutom totalt sakna en egen röst…
  Det som vissa personer ständigt hyllar i dig är ju bara upprepade, knyckta grejer av andra?
  Och sen smäller du av, som så många gånger tidigare, ett inlägg som detta? Och det avslöjar så tydligt dina sanna färger…
  Min poäng; skulle det inte vara till stor fördel, som influenser, att kunna prestera enligt viss standard i texter, tolkningar, argument?
  Förstår att många av dina läsare inte kräver så mycket men uppfattar du verkligen din nischade läsarskala som tillräcklig för analys av din prestation?
  Har du någonsin tänkt på vad resten av Sverige anser? De som fortfarande, efter så många år, inte ens känner ditt namn. Varför tror du?

  1. Johanna

   Snyggt att på samma gång idiotförklara både Paula och hennes läsare. Om du inte känner att du passar in i den nischade läsarskaran så kanske du borde övrrväga att läsa en annan blogg? Eller komma med konstruktiv kritik som inte innehåller förtäckta förolämpningar…

  2. Hanna

   Snyggt att på samma gång idiotförklara både Paula och hennes läsare. Om du inte känner att du passar in i den nischade läsarskaran så kanske du borde övrrväga att läsa en annan blogg? Eller komma med konstruktiv kritik som inte innehåller förtäckta förolämpningar…

 12. Sara

  Aaaaahhh underbart 😍😍 fick tårar i ögonen som jag blev glad!! Nu är inte mina bröst så jättesmå men så mycket mindre ändå än vid amning o graviditet så heeeeeeelt underbart att läsa ett sådant här perspektiv!! Paula du. Är. Bäst !! 😂

 13. Ninna

  Du är så perfekt och fin som du är! Vilkem häftig resa du gjort och du ser så stark ut. Framförallt frisk och det är allt som räknas. Mina bröst är stora. Ligger mellan c och d kupa och det är fint, kvinnligt men efter amning lär de inte vara på plats. Jag kommer inte göra något åt det utan jag trivs så bra med mig själv just nu. Men kan absolut tänka mig att göra en operation. Vill veta känslan hur det är att kunna gå utan BH😂 . Finns inget mer störigt än en BH…..

 14. Maria

  Vilket märkligt inlägg, känns som en extremt behov av att hävda sig inget annat. Och listan med positiva egenskaper med små bröst känns som ett skämt, som att stor bystade inte skulle kunna sova på mage?! Eller inte ha blusar som sitter snyggt över brösten?! Och att inte ha bikinitoppar som passar eller sitter bra? Det är väl snarare precis tvärtom! Inte sett en enda bikinitopp som sitter snyggt på dig tex,hela bröstet saknas liksom och det ser ut som man satt en bikinitopp på en mans kropp.
  Jätte konstigt punkter att ta upp, speciellt när typ ingen av dem ens stämmer!

 15. Maria

  Vilket märkligt inlägg, känns som en extremt behov av att hävda sig inget annat. Och listan för positiva egenskaper med små bröst känns som ett skämt, som att stor bystade inte skulle kunna sova på mage?! Eller inte ha blusar som sitter snyggt över brösten?! Och att inte ha bikinitoppar som passar eller sitter bra? Det är väl snarare precis tvärtom! Inte sett en enda bikinitopp som sitter snyggt på dig tex,hela bröstet saknas liksom och det ser ut som man satt en bikinitopp på en mans kropp.
  Jätte konstigt punkter att ta upp, när typ ingen av dem ens stämmer!

 16. Sara

  Du glömde en viktig punkt! Har man små bröst kan man sova på magen utan problem🙌🏻 Sååååå jävla gött!

 17. Gabriella

  Fullkomligt vedervärdigt och ett känslomässigt övertramp. Att mobba, pika och insinuera på ett sådant sätt kan åsamka fullkomlig förödelse. Att man inte fattar det! Eller så gör man det och vill göra illa. När jag var 16 år sa en annan tjej till mig att ”du har kanske fint ansikte men ändå synd att du är så stor”. Och jag förstod då att jag behövde gå ner i vikt (jag kollar på bilder nu och jag var helt så att säga normalviktig även om det inte varit okej att säga så till mig om jag varit ”stor” heller). Jag är 36 år idag och har haft otroliga problem med mat från och till sedan dess. Inte ätit, spytt och hållit på. Inte enbart pga hennes ord men det blev droppen som fick bägaren att rinna över liksom. Hon kommer säkert inte ens ihåg det men ord sätter sig så jäkla lätt. Till dig som skrev så till Paula, jag lovar att du kommer känna dig så mycket gladare och lättare inombords om du börjar öva på att svälja elaka ord mer och säger fina saker istället. Det tar ungefär 21 dagar att skapa en ny vana. Se det som en utmaning. Det är aldrig för sent att bli snällare. Skickar en stor kram till dig Paula. Du ser fantastisk ut om det nu har någon betydelse. Det är som mamma och människa du inspirerar mig (och det är verkligen oberoende av bröststorlek!:))

 18. Alexandra

  Paula du har ju tappat det 😂 Det märks att du aldrig haft stora fina attraktiva bröst.. Speciellt när jag läser nr 3 och 5 i din lista. Och 8 och 9. Och resterande nummer. Du som brukar skriva så intressanta och kloka inlägg. Denna gång har du tappat det helt.

  1. Julia

   Alexandra,
   Hur orkar du bli så pass kränkt över att någon lyfter att det finns vissa fördelar med små bröst att du känner dig manad att kommentera att en människa (vars bröst du antagligen aldrig sett) ”aldrig haft stora fina attraktiva bröst”.

   På vilket sätt har hon tappat det? För att hon vill ge svar på tal när något troll ger sig på henne och indirekt alla kvinnor med små bröst? Om det är något Paula gör så är det att lyfta positiva fördelar med små bröst – något som många kvinnor/tjejer uppskattar att läsa om de möts av människor som känner att de har rätt att kommentera deras kroppar öht.

   Peace

 19. Erika

  Jag tycker det är starkt av dig att stå emot idealet. Det är power för mig! Det är precis det unga tjejer/kvinnor behöver idag någon bra förebild som visar att äkta vara är ok!

 20. D

  Bra Paula. Stå upp för dig själv! Alla bröst är vackra och du har gjort ett fantastiskt jobb med din kropp. Både dessa 10 veckor och innan

 21. Nadja

  Du är helt perfekt! På alla vis. Att någon ens har mage att kommentera din kropp över huvud taget. Usch o skäms. Kram på dig!

 22. Nicole

  Tycker du som säger att alla kroppar är fina och inte ”kropp eller vikthetsar” vad säger din nr 3? Man kan gå utan bh och med öppen rygg med stora bröst där det också alltid ser snyggt ut. 🙂

 23. Razhan

  Att folk ens tar sig frihete att skriva något sådant. Jag har mellan stora bröst 75D och har alltid hatat de! Jag önskar jag hade småa. Harständigt ont i nacken och ochryggen pga fel bh det är ett helvete att hitta rätt bh utan att det ska kosta 1000kr! Jag har alltid mått dålig över de! Du är en insperation! Du insperar mammor som
  Mig att prioritera sig själva och sin kropp och hälsa!

 24. Helena

  Jösses vilka människor som kommenterat! Alla förstår väl precis vad du menar med inlägget? Jag har stora bröst och tar inte åt mig! Heja dig Paula och din inställning till en sund kropp! Du är grym och en sån förebild för en småbarnsmorsa som mig!

 25. Elin

  Heja dig Paula!! 🙌🏼😍 själv vill jag göra en bröstförminskning för dom är så stora och hängiga! 😴🙈 nacke och rygg gör så ont!

 26. Maria

  Åh blir så trött på alla tråkiga kommentarer😩 Jag har alltid haft små bröst och skulle aldrig vilja ha stora👍🏻👍🏻👍🏻 tkr dina är precis lagom och jag skulle göra vad som helst för din kropp🙌🏻 den är grym och du oxå😍 Heja dig💕

 27. Emma

  Jag tycker det här inlägget var ett av de bästa jag läst. Blir inte ett dugg provocerad då du flera gånger nämnt i podden och här att du har komplex för dina bröst. Detta visar att du försöker se bortom det och jobba med inställningen. Kör hårt! Det jag kan tycka är tråkigt i samhället är dock att man inte blir nöjd med sin kropp förrän den är smalare. Normen är extremt stark, även om man tror det är för styrka så är det mer eller mindre normen om smala kroppar som gör att man mår bättre. Omedvetet eller ej.

 28. Camilla

  Jag har också små bröst och alltid haft. Efter mina två barn blev de såklart mindre och jag har, precis som du, velat operera de. Men jag kan relatera till kommentarerna om att detta inlägg blev rätt skevt. Det är lite som sett ur ett manligt perspektiv med tanke på att man inte ser de storbystade i ögonen. Wtf? Jag förstår helt ärligt inte hur du pallar läsa så mycket negativa kommentarer om din kropp. Men detta inlägget blev faktiskt en diss mot de med större klyfta. Du hade kunnat hoppa alla de ”fördelarna” och bara heja på små klyftor och hur härligt det är liksom. Men jag är ändå glad för din skull att du kunnat ändra din åsikt om op och är nöjd med din kropp. Jag hoppas oxå kunna fullfölja en diet och ändå orka vara mamma o fru 😂 Kram kram

 29. R

  Dina bröst och rumpa har ju blivit mindre. Vafan spelar de för roll vad ja/vi tycker det viktiga är att du är nöjd med din kropp.

 30. Emelie

  Jag är på riktigt HELT chockad över alla dessa kommentarer. Det spelar nog ingen roll vad du än skriver så vinklar och beter sig folk helt otroligt märkligt. Förstår inte hur man som bloggare orkar ha ett öppet kommentarsfält och läsa all denna skit från kvinnor varje varje dag. Herregud. Hoppas ni har en underbar semester Paula!
  /Småbröstad och riktigt nöjd

 31. Lina

  Haha! Som en person med 75G kan jag inte låta bli att skratta åt nr 9. Exakt så är det. Kvittar om personen är attraherad av en eller inte. Ögonen dimper ner en snabbis tillslut.
  Tycker du är grymt fin! Och ingen kupa eller asstor kupa ändrar ju inte det!
  Kunde jag skulle jag byta ut mina stora bröst till små i en handvändning. Att vara balettdansös med G-kupa är fasen inte kul 😂 Dock en bra ursäkt för nackmassage av sambon 🙄 Hoppas ni njuter av semestern. Det är ni värda!

 32. J

  Detta gör mig så glad! Som har komplex för mina små tuttar när man ser alla silikonbomber överallt! Tack för att du är en förebild och får oss med små tuttar att känna oss vackra 🙂

 33. Isabelle

  Jag tycker det här var bra skrivet Paula. Jag tror det finns en hel del tjejer där ute som läser din blogg som har mindre bröst och som behöver få höra att det finns en massa saker att tycka om med dom också.

  Jag har tidigare velat ha större bröst för jag tycker det ser fint ut när man ser konturerna i en blus tex, men nu har jag inte dom förutsättningarna så jag tycker det är bra att lyfta fram de positiva delarna med mindre bröst för att fokusera på dessa istället.

  Hade du haft större bröst och någon påpekat det som någonting negativt är jag säker på att du hade lyft fram fördelarna med större bröst också.

  Kram!

 34. Elsa

  Men shit va tråkiga ni är! 🤦🏻‍♀️ Läs inlägget ordentligt istället. Hon skriver om FÖRDELAR med SMÅ bröst och inte NACKDELAR med STORA. Detta är ur Paulas perspektiv och inte personligt riktat till någon annan på något sätt. Om hon nu har naturligt små bröst kan hon ju inte förespråka stora då hon inte vet hur det är att leva med dem? Det måste ni väl ändå förstå?
  Paula – jag tycker du är så jävla klok och har så fina värderingar! Dina flickor kommer växa upp till fantastiska individer. Plus, du är DÖSNYGG!

 35. JJ

  Jag måste säga att detta inlägg känns otroligt problematiskt. Vad är det du skrivit? Du, som vanligtvis menar att du förespråkar att alla ska älska sina kroppar, väljer alltså att slänga en rejäl känga åt de med större bröst?

  Medan de med små bröst, enligt dig, kan bära plagg med öppen rygg och det alltid ser snyggt ut så kan inte de med större bröst göra detsamma? Medan de med små bröst, enligt dig, passar i de flesta bikinitoppar så gör inte de med större bröst det? Jag skiter i om du eller någon annan har BH på sig. Jag skiter i storleken på dina och andras bröst. Jag skiter i vad du eller någon annan har på sig eller ”passar i”. Just därför behöver jag inte göra en lista över varför mina bröst skulle vara bättre än någon annans.

  Jag gillar verkligen dig och din blogg generellt. Jag har läst den länge och uppskattar mycket av innehållet, men jag måste tyvärr säga att jag tycker att det blivit en lite ”obehaglig” stämning här med ett enormt fokus på kroppar och yta.

  1. Michelle

   Men snälla rara, hon skrev i början av inlägget att hon pratar enbart om sig själv och inte menar andra något illa. Hade hon haft stora bröst och någon hade skrivit ”usch fyfan vilka stora bröst du har!!” Så tror jag nog att hon garanterat hade stått på sig och berättat att hon älskar sin kropp som den är och att stora bröst äger. För det man har är det man har, och det man har det ska man älska. Hon menade alltså inte att folk med små brösta är bättre.
   Jag själv har små bröst och får jämt höra ”oj vad små dom är!” Och självklart står jag då på mig och säger att små bröst ÄGER. För ingen absolut ingen har rätt att kommentera en annan persons kropp.
   Vi måste sluta vara osäkra med oss själva, sluta kasta skit på andra, sluta nedvärdera och älska oss så som vi är. Vi måste ha inner peace och sluta ta åt oss av så mycket. Paulas blogg och instagram är en av de mest äkta och härliga. Men en människa kan inte ta all skit i världen, bara för att Paula är offentlig betyder inte att andra ska kunna komma och säga ”du ser ut si och så”. Därför besvarade hon kommentaren. Bra att du skriver att du skiter i andras bröst osv, men uppenbarligen så gjorde inte den personen som kommenterade hennes bröst det. So there you have it, älska din kropp som den är ! Och bläddra förbi om Paula besvarar en läsares kommentar om det irriterar dig så pass mycket

   1. JJ

    Jag har aldrig hävdat att Paula ska behöva ta någon skit från någon. Jag tycker som sagt att det blivit en lite obehaglig stämning här med fokus på kroppar och yta – inte bara från Paulas håll. Jag blir fruktansvärt trött när jag ser kommentarerna som Paula får kring sin kropp och jag blir faktiskt trött när jag läser inlägg som detta också. Jag anser att det är tröttsamt att kroppar tar upp så otroligt mycket fokus på så många plattformar. Med det sagt, som jag nämnde tidigare, uppskattar jag Paulas blogg och majoriteten av hennes innehåll. Jag kommer inte ”bläddra förbi” någonting, utan jag har all rätt i världen att säga min åsikt på ett konstruktivt sätt. Jag har inte gjort några som helst personangrepp, utan bara framfört min åsikt på ett sakligt sätt. Det är tillåtet, men bläddra gärna förbi om det irriterar dig.

  2. Michelle Mering

   Men snälla rara, hon skrev i början av inlägget att hon pratar enbart om sig själv och inte menar andra något illa. Hade hon haft stora bröst och någon hade skrivit ”usch fyfan vilka stora bröst du har!!” Så tror jag nog att hon garanterat hade stått på sig och berättat att hon älskar sin kropp som den är och att stora bröst äger. För det man har är det man har, och det man har det ska man älska. Hon menade alltså inte att folk med små brösta är bättre.
   Jag själv har små bröst och får jämt höra ”oj vad små dom är!” Och självklart står jag då på mig och säger att små bröst ÄGER. För ingen absolut ingen har rätt att kommentera en annan persons kropp.
   Vi måste sluta vara osäkra med oss själva, sluta kasta skit på andra, sluta nedvärdera och älska oss så som vi är. Vi måste ha inner peace och sluta ta åt oss av så mycket. Paulas blogg och instagram är en av de mest äkta och härliga. Men en människa kan inte ta all skit i världen, bara för att Paula är offentlig betyder inte att andra ska kunna komma och säga ”du ser ut si och så”. Därför besvarade hon kommentaren. Bra att du skriver att du skiter i andras bröst osv, men uppenbarligen så gjorde inte den personen som kommenterade hennes bröst det. So there you have it, älska din kropp som den är ! Och bläddra förbi om Paula besvarar en läsares kommentar om det irriterar dig så pass mycket

  3. Jeje

   Men är du trög? Hon sa ju att alla storlekar är fina och att detta inlägg är riktat till små. Tror du borde läsa första stycket igen. Och sluta vara så känslig, inte direkt du som får kritik på en daglig basis.

  4. Julia

   Är du trög? Hon skrev ju att hon tog upp fördelar med små. Och var väldigt noga med att alla storlekar är fina. Sluta vara så känslig, inte du som får kritik på daglig basis.

 36. Sofie

  jag Håller med dig! Har alltid tyckt det vart fint med stora bröst och önskat mig det, men under amningen med våran minsta fick jag världens meloner! Herregud vad otympligt, inget passar, det är tungt och jag som är en riktig magsovare och var knäckt över att inte kunna sova på mage. Nä fy! Jag föredrar verkligen mina små behagliga och lätta bröst. Alla Kvinnor är vackra trots bröststorlek såklart! Men själv föredrar jag små 🙂

 37. Sofie

  jag Håller med dig! Har alltid tyckt det vart fint med stora bröst, men under amningen med våran minsta fick jag världens meloner! Herregud vad otympligt, inet passar, det är tungt och jag som är en riktig magsovare och var knäckt över att inte kunna sova på mage. Nä fy! Jag föredrar verkligen mina små behagliga och lätta bröst. Alla Kvinnor är vackra trots bröststorlek såklart! Men själv föredrar jag små 🙂

 38. Sara

  Gillar ditt inlägg och tycker det är synd att så många gör allt för att missförstå… Alla skriver efter sina egna perspektiv och erfarenheter. Du ville skriva det positiva med små tuttar, för du har små tuttar. Keep on doing what ever you doing 👏🏼😄

 39. Sam

  Intressant inlagg men skulle nog inte saga att bara for att vissa har stora brost kan de inte vara snygga i bar rygg eller utan BH. Tror det blev lite fel dar. Men annars bra inlagg, du ar alltid vacker oavsatt 🙂

 40. Moa

  Skillnad på små och fasta bröst, du har ju små och ……. bröst (skriver inte ens ut de blir väl ett jävla liv då sanningen bara) Men bara man själv trivs med sina bröst så är de väl bra de.

 41. emma

  haha nu kom din riktiga mobbar sida fram som alla länge påstått , krävdes inte mycket för den skulle komma fram , bara några månaders svält så är den framme o du tror helt plötsligt du är snyggare o bättre än innan du vägde 70+ o hade tredelad mage. jobba på din ödmjukhet istället för din mage så kommer du längre i livet ..stackars dina barn som får växa upp med din skeva inställning som vuxen människa

 42. Ida

  Men inlägget är ju ett svar på en kommentar om hur de känns att ha små bröst. Inte skillnaden mellan stora o små och att de ena skulle va bättre. Kanske man tröttnar på att hela tiden få skit för sin kropp Hur den än ser ut. Ja tidigare har kanske Paula velat operera brösten men sedan dess har hon gjort en resa i sitt självförtroende som har påverkat det. Ibland ska folk bara vända o vrida på allt.

 43. olli

  detta inlägg var ju inte så jävla schysst mot dom som har större bröst och särskilt inte att du kallar det för tråkig konsekvens med hängiga bröst. inte så kul att höra att det är något dåligt om man själv har det.. hur fan tänker du ibland?

 44. olivia

  Shit vilket skevt inlägg.

  Du säger var nöjd med din kropp, älska den som den är, men lika lite som det är okej av hen att skriva kommentaren om din bröst är det okej av dig att kommentera folk med större bröst. Små som stora, ALLA bröst är okej men att skriva ett inlägg om varför mindre bröst ”rockar” mer än stora bröst gör ju att du förmedlar samma typ av förolämpande synsätt som personen som kommentar små bröst?

  och vad har din vältränade mage och rumpa med inlägget att göra – du får självklart vara stolt över den kropp du byggt upp men varför är det i relation till små bröst? hade dem små brösten varit ”mindre okej” om du inte hade haft en vältränad mage och bra röv?

  Jag är en person med vad samhället anser ”stora bröst” och att läsa punkt 9 eller att vi inte kan bära vissa typer av kläder enligt dig känns jävligt kränkande och provocerande att läsa. Det är just sådana åsikter som folk aktivt försöker jobba bort när det kommer till kroppen – du ska kunna ha på dig vad fan du vill oavsett hur din kropp ser ut. Varför har du ett behov att ge en känga till alla som har stora bröst? Hel konstigt….

  och att anta att när jag pratar, med stora bröst, så tittar alla på min klyfta istället för mitt ansikte – är jävligt förnedrande. Då är det ett GROVT fel i samhället om bröst är så laddat att en person inte kan se människan den pratar med istället för brösten och att du antar att det är så, tycker jag är ganska tragiskt faktiskt. Och inte fan ligger den problematiken hos personerna med stora bröst, det ligger hos personen som inte kan se människan bakom klyftan…

  Hur kan du inte se din dubbelmoral i det här inlägget?

  1. Anna

   Jag håller helt med. Detta var ett skevt inlägg med dubbelmoral. Bröst är bröst, alla bröst är bra vare sig de är stora eller små. Sjukt onödigt inlägg. Och börjar bli trött på allt jävla kroppssnack och bilder på denna blogg

  2. Anna

   Jag håller helt med. Detta var ett skevt inlägg med dubbelmoral. Bröst är bröst, alla bröst är bra vare sig de är stora eller små. Sjukt onödigt inlägg. Och börjar bli trött på allt jävla kroppssnack och bilder på denna blogg

   1. Martina

    Paula hur tänker du när du fokuserar ständigt på utseende? Denna debatt att vissa tar sig rätt att kommentera andras kroppar?

    Jag håller med. Allt detta fokus på utseende när Paula påstår att hon är så nöjd med sig själv, varje dag är något hon är missnöjd med men lindar in det.. Dubbelmoralens mamma. Jag trodde att i och med att man är tvåbarnsmamma skulle man skifta fokus. Från hälsa i stället för utsidan. Jag önskar att människor idag lade fokus på hur snäll man är som människa, i stället för att fokusera på människors utsida. Oavsett ”friskhet” (funktionsnedsättning),etnicitet, kön osv. När kommer ni influencers slutar fokusera på er utsida?

    Livet är för kort för att dividera hur man ser ut eller hur andra ser ut. Om du nu är så stark i dig själv, nöjd skulle du inte dela ut kängor till höger och vänster. Jag är inte världens snyggaste i denna sociala media värld, men har insett att jag är unik, spela roll hur mycket fett jag har eller hur annorlunda när jag har en relativt god hälsa och tycker att fler borde anamma det. Lägga mer fokus inåt än utåt. Ett tips. Det är ingen skillnad på små eller stora bröst, fettvalkar, celluliter utan du som har det – du har en frisk kropp som kan bära dig genom livet, träna, leka med dina barn om du är förälder, resa dit du vill och syssla med dom intressen du älskar. Ta inte det förgivet för många sitter i rullstol, har brutet ben eller arm, hudsjukdom av någon slag eller funktionsnedsättning som hindrar dom i sin vardag.

    1. Paula Rosas
     paulas

     Givetvis är kroppens funktion viktigast. Som du skriver kan man inte ta hälsa för givet. Att ha en fungerande kropp som andas och tar den från punkt A till B, det är något man bör vara tacksam för VARJE dag🙌🏼 vet du hur många elaka kommentarer jag får om mitt utseende? Någonstans går min gräns, någonstans pallar jag ej ta emot den. Varje dag läser jag pikar och kommentarer. Dessa om små bröst blev lite som att bägaren rann över. Enough! Låt kropp vara kropp, låt oss fokusera på det du skrev om-hälsa och funktion. Om du bara kollar i detta kommentarsfält så ser du en bråkdel av vad jag ser varje dag. Kängor om precis allt🤷🏻‍♀️

     1. Olivia

      Men Paula, why don’t be the better person? Herregud det hen skrev om dina bröst ÄR självklart fel men lösningen är inte att skriva ett helt inlägg om varför små bröst är bättre än stora. Eller varför personer med små bröst kan bära kläder som personer med stora bröst ej kan, det är lika fel och sätter lika många hjärnspöken i folk huvuden som andra utseendefixerade kommentarer – ser du inte att majoriteten av dina läsare reagerar och tycker det är jobbigt hur du uttrycker dig? Framförallt är det dumt att på något vis säga att personer med stora bröst automatiskt ses som objekt pga deras bröst-size, det är inte särskilt kul att ha i bakhuvudet direkt.

      Du har aldrig bett om att vara en förebild eller kan ta ansvar för andras mående. Men utan din skara läsare har du inte möjligheten att jobba med det du gör eller dem möjligheter som kommer med det. Simple as that.

  3. Lina

   Hahahaha blir det någonsin rätt?! Om man tar tag i det man inte tycker om gör man fel
   Om man accepterar det man intr tycker om
   och inte gör något åt så gör man fel
   Om man hyllar sin kropp så gör man fel oavsett vad så gör man alltid fel. Asså det här är hennes inställning till hennes kropp. Har ingenting med dig och dina bröst och göra, egentligen?
   Offense is TAKEN, not given.

   Fett stolt över att jag är
   Smal, jobbigt att vara gravid och
   Känna mig mindre smal för jag älskar och vara smal. Det betyder inte att Alla behöver vara
   smala , men jag hade aldrig trivts med något annat. Varför är det så jävla fel och tycks man är
   The fucking bomb och någon ska alltid ta åt sig..
   Älska och ta hand om DIN kropp så kmr du aldrig störa
   Dig
   På andras relation till SIN EGNA KROPP 🙌
   Verklighet är ett perspektiv, här berättar Paula lite om
   Sin, du delar inte den, himla med
   Ögonen och scrolla vidare.

   Låt henne hylla och älska sina bröst utan att du ska göra det till en diskussion om dina. Snälla 🙄

  4. Michelle

   Men skriv ett inlägg DU SJÄLV då om du tycker att större bröst också äger och du tycker att det behövs mer kärlek till stora bröst! Herregud vad man än säger om kroppar så kommer alla med sina pekpinnar och säger fel fel fel fel fel. Why? Du läser ju inlägget och hon menar alltså inget illa och pratar enbart om sig själv. Vi ska älska våra kroppar som dom är.
   Jag har själv små bröst som attan och får jämt höra ”oj gud vad små dom är!” Och jag är 22 år. Det är inte alls kul att höra. För JAG älskar ju min kropp som den är, ingen har rätten att då komma och säga att jag ser ut si eller så.
   Därför står jag upp för mig själv och säger att små bröst äger för det är det JAG har. Och har du stora bröst så ska du älska det med för det finns en massa Nice med stora bröst. Alla är olika. Snälla…älska dig själv så som du är!

 45. Aa

  Bra om du menar allt du skriver, vet att du tidigare velat operera brösten. Du ska vara stolt över dig själv om du kommit till den punkten att du skiter i om din storlek på brösten.

 46. Cicci

  Men du, håll i minnet att din utsvultna mage inte kommer bibehållas särskilt länge och din röv är ju liksom en vanlig röv… Den ser inte sååå tränad ut. Det tar lite längre än ett halvår att bygga röv men kör hårt så kommer den nog med tiden. Glöm dock inte bort ödmjukheten, var det inte din slogan nyligen?

  1. Prisonbeauty - En kreativ skönhetsblogg om drogmissbruk, kriminalitet, fängelse och livet efter

   Är väl jättebra om hon ändrat sig, vilket hon inte ens säger att hon har men ändå. OM hon har ändrat sig kommer det ju en dag. För mig gick det bokstavligen från en dag till en annan, från att jag ville operera brösten till att jag insåg att jag accepterat dem precis som de är. Argumentet att man då för inte jättelängesen ville operera håller ju liksom inte, spelar ju ingen roll om det var igår eller ett årsen hon ändrade sig. Tänk så jävla tråkigt livet skulle va om man aldrig fick ändra åsikt, jag skulle INTE vilja tycka samma sak som 15-åriga Cecilia

 47. Sara

  Men.. vilket konstigt inlägg om kvinnokroppen. Tycker det känns obekvämt och som att det finns något som är ”bättre”, med den stenhårda magen och den bra röven. Dessutom kommenterar ju du andras kroppar per automatik när du ställer jämförelser och problematiserar, t.ex. hängiga bröst och att folk inte kollar en i ansiktet när de pratar med en? Tycker att hela den här ”sänka andra för att höja sig själv” grejen är ganska elak och hård. Har tyckt om din blogg många år, men sådana här grejer reagerar jag faktiskt på.
  Hade inte tänkt lyfta detta innan men i och med detta inlägg så känns det ändå värt, och det är med hela ätstörningskommentaren och inlägget som drogs igång, förstår verkligen vad den kvinnan menar, och tycker att det blir extra knepigt med tanke på att du gick in på din diet och uttryckte att du inte ville gå ner i vikt utan maximera din träning/kropp inför gladiatorerna. Sen flera veckor senare så skriver du ju att du legat på kaloriunderskott med flera hundra kalorier varje dag, finns ju ingen anledning till att göra det om man faktiskt inte vill gå ner i vikt.

  Vill inte dra igång en skitstorm eller något, och har som sagt tyckt om din blogg länge, men tycker att det börjar kännas skevt över detta. Vet också att det är frivilligt att läsa och att man kan hoppa över inlägg, det är också det jag gör, men tycker fortfarande att detta är något viktigt att lyfta.

 48. Bröstexperten

  Hur ofta går du själv utan bh eller i triangelbikini? Du försöker ju konstant gömma in dina bröst. Triangelbikini är det sista en plattbystad klär sig i, likaså i klänning utan bh. De plaggen är ju gjorda för folk men lite mer bröst…. Och så finns det ju små vackra, fasta bröst men även punkterade hängpåsar… Skillnad på det oxå..

  1. Olivia

   Håller inte alls med. Jag och många andra med små bröst älskar att kunna gå utan bh, och klär absolut i triangelbikini. Förstår inte alls vad du menar med att de plaggen skulle vara för folk med större bröst… Förstår inte heller vad du menar med att Paula försöker ”gömma” sina bröst med tanke på alla bikinibilder i bloggen den senaste tiden?

 49. Sabina

  You go girl!!
  Om jag bara visste när jag var yngre hur mycket jag nu idag skulle uppskatta mina små bröst. Men det var tufft i omklädningsrummen i skolan och inte minst när killarna i klassen sa att man hade små myggbett till bröst. Nu är jag mer än nöjd och rockar mina små bröst, precis som du!
  Vill också påpeka att alla bröst rockar, stora som små. Men jag gissar på att vi med små oftare får höra det som något negativt än vad de med stora bröst får.

 50. Sofia Larsson

  Förstår varför du skrev det inlägget. Men som tjej men stora bröst där man inte kan göra något åt det. Har alltid haft stora bröst å du tar upp precis dom problemen man har så vart ju JÄTTEKUL å läsa detta inlägg. Som jag sa jag förstår anledningarna bakom men jag har hela tiden sett dig som någon som säger älska din kropp hur den än ser ut. Detta inlägg framställer inte riktigt detta. Förstår att du tröttnar på ”elaka” kommentarer. Men helt ärligt så tror jag du hade fått de även om du hade haft stora bröst. Så va den större personen. Du hade aldrig skrivit ett liknande inlägg om tex vikt.

  1. Diwi

   Håller med dig på allt du skriver. Känns som det är fel (ta mig rätt) och ha stora bröst. Snälla varför ens skriva ett sånt här inlägg Paula?

   1. Anna

    Håller med helt och hållet. Alla dom punkterna du tog upp är saker jag mår dåligt över i vardagen. Fruktansvärt konstigt och skevt inlägg.

  2. Fia

   Håller med, elaka kommentarer kommer oavsett, det är för jävligt onödigt och märks så tydligt att de bara är ute efter att snacka skit än att bidra med något konstruktivt. Jag brukar tänka ”skille jag kunna säga detta som konstruktiv kritik till en vän?” Är svaret nej, skriv inte kommentaren.

   Jag tar inte ställning till om stora eller små bröst är snyggt eller inte, men det vore så skönt om någon influencer kan acceptera att de inte är perfekta enligt DERAS bild och stå för det, exempelvis om man har det tufft med att kroppen förändrats och vill gärna lyfta positiva sidor med det, vilket är okej! Men hade önskat lite mer medvetenhet bland bloggare och kanske istället ta upp frågan ”varför är jag missnöjd? Varför känner vi behov av att visa att vi själva är nöjda med allt? Varför har vi ett behov att försvara alla våra val och åsikter genom att skriva ett nytt försvarsinlägg? Hur kan vi förändra samhällets ideal, för jag tror att fler än mig har svårt att xxkroppsdel fötändrats pga xx trots att det är av en positiv anledning ex fött barn, blivit fysiskt starkare osv?” hade älskat den typen av reflektioner! Just nu känner jag att det bara är ptfia som driver dessa frågor på denna nivå, jag tycker Paula har mycket vettiga tankar och driver en blogg om viktiga frågor än många sk träningsbloggar och hoppas att hon kan utveckla sin blogg vidare 🙂 Paula är grym och det har inget att göra med hennes utseende!

 51. Emelie

  Jag gillar din inställning. Har själv fött två barn och är nu mer platt som en pannkaka. Min inställning till mina bröst är typ ”jaja whatever”. Bryr mig inte mer om dem än mina fingrar. De bara är där. Skönt att bli äldre och slippa kroppsnojor.

Visa alla 101 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com