Tips

8 tips på underhållande appar för barn

Fick en fråga på vilka appar vi kör på barnens iPads, så här kommer listan:

-Offline film

Kör vi via Viaplay och SF kids.

Båda har bra utbud, och det är alltid tacksamt att ha laddat ned mysiga filmer till resan. Just på denna resa har vi med oss Dumbo, Paddington och Lilla sjöjungfrunDen här lilla mackapären är grym, med denna kan båda tjejerna få ljud i sina hörlurar men ändå se samma film

-Pippi

Det finns en rolig Pippi-app där man får följa med in till Viller Villa Kulla. Här finns det massor med spel och sagor. Leonore tycker att det är roligt att baka i den appen, och spela memory

-Veterinär

Den här appen är så rolig! Djur har gjort sig illa och sitter i väntrummet i väntan att få hjälp. Vissa har brutit vingar, andra har fått löss. Det är vårt uppdrag att hjälpa djuren!

-Nextstory

På framförallt Mollys padda har vi laddat ned en massa ljudböcker via Nextstory, också i offline läge. Hon uppskattar längre ljudböcker. Favoriter är berättelser om Tzatziki, hästen Mulle och spökhistorier

-Pettson och Findus uppfinningar

Blir nostalgisk över Pettson och Findus uppfinnings app. När jag var liten spelade jag samma spel, fast på min mormors stationära dator. Uppfinningarna kommer i olika svårighetsgrad och funkar lika bra för Molly som för Leonore (men det kan behövas lite hjälp).

-Rita

Varsin app för att rita har vi också laddat ner

-Fruit Ninja

Ett spel som vi kör turnering på! Det här är min favorit app🙈 Här gäller det att man ska krossa frukter, och så får man poäng. Omgången är på en minut, och råkar man nudda en bomb åker man ut. Det här spelet spelade jag sjukt mycket själv för ett par år sedan.

-Lärande appar

ABC raketen, Bornholmslek, Jaramba och Bolibompa. Här finns en massa lärande, både i bokstäver och matematik

-Hair Salon

I den här appen kan man välja olika gubbar med olika hår och bli en hårfrisörska

Det var det! Hoppas att ni fick något ut av mina tips på appar. Vilka kör ni?

På flygplatsen gick jag förbi pockethandeln och såg att det såldes korsord för barn. Vet någon av er om det finns en bra app för korsord för barn? =)

5 Kommentarer

  1. Lina H

    Du som älskar skräck (och älskar spöktimmen) borde läsa boken ”Flickan på vinden” av Gloria Murphy. Sjukt bra skräckroman som inte alls har fått den uppmärksamheten den förtjänar!

  2. Greta

    Kul med tips på bra appar! Satte genast igång att ladda ner flera av dem😀 En liten fråga bara, det du kallar för Veterinär, vad heter det? Sökte i app-store och det fanns en uppsjö av olika. Fortsatt fin semester önskar jag er!

  3. Lina Franzén

    Alltså shit! Tänkte direkt ang böckerna och Molly att jäklar vad stor hon blivit helt plötsligt! Hon känns fortfarande liten men hon ska ju börja skolan snart! Har följt dig sen du började blogga och älskar din familj! Började följa Hugo samtidigt och det är så kul att se er familj växa och bli större och äldre och visare! Hoppas ni får en mysig semester nu ❤

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com