Tankar

7 Vanor som har gjort skillnad

-”Det är vi mot problemet, inte problemet mot oss”. Detta mindset är inte enkelt, men jag kämpar med det. Istället för att dra den klassiska ”jag gör det, du gör inte det” försöker jag se det som att jag och Hugo står på samma sida av problemet.

Vi mot problemet. Senast igår valde jag att inte ta fighten. Hugo hade under min morgonträning sagt till tjejerna att det är okej att äta frukost i soffan framför TV:n. När jag kom hem fick jag panik över spill på vår fina matta under vardagsrumsbordet. ”Jag går ner och säg till tjejerna att dom kommer ner efter frukosten och klär på sig. DU löser eventuellt spill så jag spiller se det och få panik”.

Senare under morgonen gick vi upp och tyvärr hade Hugo missat att ta bort spilld äggröra. Där och då fick jag panik men valde att inte ta fighten. Berättade istället senare att jag är rädd om vår matta och uppskattar om dom ger frukost i köket/alternativt att han tar upp spillet så jag slipper se. Han fattade. Vi mot problemet.

-Våra vårrutiner med att ta en promenad tillsammans vid lämning. Det är ett härligt sätt att starta dagen med, för oss alla fyra.

-Kämpar varje dag med att uppskatta nuet och ta vara på dagen. Har insett att vår tid är nu, och att en torsdagseftermiddag är lika dyrbar som en ledig lördag. Det är tacksamt.

-Minns ni att jag skrev att min hy kalasade ur efter våra utomlandsresor i vintras efter solkrämen? Foreos ”Luna” har gjort under med min hy sen dess. Skrubbar mitt ansikte i kombo med rengöring varje kväll med denna!

-Nu ska jag göra en stor bekännelse. Innan kidsen var jag rökare på heltid. Tyvärr gick jag tillbaka till att feströka och röka när jag var riktigt sur eller ledsen. Sedan ca sex månader sedan tog jag min första snus. Någonsin.

Och snuset har gjort att jag inte vill röka mer. Vet inte om det är extremt illa att jag isch börjat snusa vid 27 års ålder eller om det är positivt till att jag inte röker någonting längre.

-Att säga nej har jag tyckt varit svårt i hela mitt liv. Men nu tänker jag till innan jag påtvingat säger ja. ”Pallar jag?”, kolla hela tiden dagsformen med dig själv innan du bestämmer dig.

-Jag tar för mig mer. Under min och Hugos minikris som vi hade i vintras sa jag att den jag är idag är här för att stanna. Att bli förälder var omtumlande men jag behövde ett par år för att landa i att bli förälder. Jag behövde stanna upp, och mitt liv kretsade kring barnen.

Missförstå mig inte nu, mitt liv kretsar fortfarande kring barnen. Jag tar alltid min familj i första hand men idag behöver jag lite mer. Jag tar för mig mer, t.ex. att jag lägger mycket av min egna tid i träningen. Det är tacksamt att leva med en partner som har en förståelse för detta, men man måste ändå vara tydlig i kommunikationen och ha en ömsesidig fördelning mellan ansvar och tid för en själv. Med god kommunikation och framförhållning funkar det för oss att kombinera familjeliv och just träning.

Jag tror att nyckeln till goda vanor är medvetenhet och nära kontakt till sitt känsloliv. Ingen är perfekt, vi har våra laster och ovanor och det måste vi också få ha. Men vi måste också ha ett inre driv som driver oss framåt, som tar oss förbi och förhoppningsvis till bättre vanor. Var snäll mot dig själv, men var också målinriktad!

-Vilka är dina bra/mindre bra vanor?

15 Kommentarer

 1. linnea

  Tycker det är konstigt av dig att börja snusa när du annars är så hälsomedveten? Det är väl till och med så att snus är förbjudet i alla andra länder förutom i Sverige just för att det är så cancerframkallande.

 2. JENNY

  Mina bra vanor är att jag går all in när jag bestämt mig för något. Var en storrökare för några år sedan, min brors mamma fick cancer och jag tvärslutade röka. Började några år efter i ca 2år men nu är det 7år rökfri, HELT rökfri!!

  Sämre sidor är att jag verkligen går all in för mina projekt oavsett om det gäller jobb eller annat. Det får mig i bland att lägga ALL min vakna energi på tex jobb och träning sen orkar jag inte umgås, jag orkar inte hitta på saker (jobbar då 7dgr i veckan). Jobbar på det och har blivit betydligt bättre på att sätta gränser men det är svårt ?

  kÄmpa på med ciggen och Snusen! Inte värt det i långa loppet!! ?? Det är fruktansvärt tungt psykiskt men man får göra uppofffringar (inte följa med folk ut på fyllan och hålla sällskap när de röker etc)

 3. Majken

  Började också snusa vid 26 års ålder haha. Till en början istället för att feströka (idag skulle jag aldrig ens ta ett bloss), men sen kom suget efter man ätit, vid fredagsfeelingen osv ? fan några laster får man väl ha. Har annars ganska bra vanor med träning, måltider, sällan alkohol osv.

 4. Sara

  Snus är gott och det skänker en guldkant på en tråkig dag ? Snusat sen jag var 19 år gammal, idag är jag 34. Det enda negativa är att man får gula tänder, och dåligt tandkött. Men hey, det kan jag ta ?

 5. Jenny

  e: det är knappast minst lika farligt för hälsan att snusa. Det är mycket bättre med snus, framförallt för omgivningen. Därmed inte sagt att snus är nyttigt för det är det ju såklart inte, vilket Paula förmodligen är högst medveten om

 6. e

  What? Minst lika farligt för hälsan att snusa. Tänk du som är så hälsomedveten annars?
  Var föredöme för kidsen och sluta helt?

 7. Elin

  Alltså det e inte konstigt att du börjat snusa, det e ju typ guds gåva till mänskligheten;)… XR sparkling omggggg så god den e! Prova!!!

 8. Angelica

  Jag har kämpat med att finna tid för mig själv, samtidigt som det verkat lättare för mannen att kunna utöva sina hobbys (crossfit, golf etc). Varför är det ofta så? När jag började prioritera mig själv genom att lägga mer tid på träning blev det en omställning för hela familjen, men i slutändan gynnas nog alla av det. Jag tycker att det är bra att du satsar på egentid i form av träning, och en snus ibland sitter fint. Tack för ärligt inlägg!

 9. Hanna

  Har vetat om länge att du snusar! Det syns, men hade ingen anledning till att fråga! Riktigt bra beslut av dig att sluta röka i alla fall! Heja dig!

 10. Emelie Babunovic

  En bra är att jag är grym på att ha många bollar i luften utan att känna mug stressad och göra något halvdant. ??
  En mindre bra är att jag bokar upp aktiviteter för hela familjen utan att prata med min nattarbetande man först som kanske vill ta det lugnt ibland när han är ledig…? Jobbar dock på att bli bättre på det.

Visa alla 15 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting