Kärlek

7 skillnader på midsommar innan vs efter barn

Hittade en rolig lista inne hos MAMA om skillnader på midsommar innan vs efter barn? Känner ni igen er?

-Maten

Före barn: ÄLSKA buffé – buffé är livets lyxigaste påfund. Hur kan det ens finnas andra sätt att äta mat på?

Efter barn: Den person som uppfann buffé hade i alla fall inte småbarn. För det första är det omöjligt att hämta mat MED barn, för det andra är det omöjligt att lämna dem vid bordet. När man väl hämtat mat åt sig själv vill de ha mer eller börjar tjata om glass.

-Kläderna

Före barn: ”Jag har klickat hem några ljuuuuva klänningar med spets och blommor i olika nyanser, så får jag se vilken som sitter snyggast just den dagen.”

Efter barn: ”Hade jag inte en fin sommarklänning någonstans? Eller den lade jag kanske på vinden 2012…”

-Intresset för midsommarstången

Före barn: Det är verkligen festligt att vara lite småfull och dansa små grodorna runt midsommarstången.

Efter barn: Gud vad pinsamma de där fulla vuxna männen är när de hoppar runt som grodor. Så har jag minsann aaaaaaaldrig gjort.

-Frysnivån

Före barn: Extrem. Midsommar betyder att det är SOMMAR, det hörs ju på namnet. Det är absolut inte rimligt att man under den varmaste årstiden ska behöva stå ut med att frysa. Det måste man ju dock eftersom det är typ TIO grader på midsommar. Och regn och blåst. Dessutom är det någon slags lag på att man måste vara barbent, och alltså förfrysa lemmarna.

Efter barn: Orka klä sig fint bara för att det är midsommar. Alla vet ju att det är tio grader, så det är lika bra att ta överdragsbrallor och vindjacka över midsommarklänningen.

-Liggstatus

Före barn (liten dikt får illustrera): Glatt humör, snygga männ’skor och dansa runt en snopp, Annat kan ej sägas, än att lusten är på topp! (Det finns en anledning till att Sveriges vanligaste födelsedag är 22 mars, nio månader efter midsommar?)

Efter barn (liten dikt får även här illustrera): Kyla, skrikbarn, dubbelt skoskav

GLÖM att det blir åka av!

-Mest frekventa snapsvisa

Före barn: Dött lopp mellan ”Helan går” och ”Oa hela natten”.

Efter barn: ”Här kommer Babba, ba ba ba babababaa”. Babblarna överröstar tyvärr alla eventuella försök till inte bara sånger utan även samtal.

-Läggdags

Före barn: Klockan 10!

Efter barn: Klockan 10! (Ja alltså klockan 10 före barn var alltså dagen efter, på förmiddagen.)

Glad midsommar på er alla underbara päron där ute!??

4 Kommentarer

  1. Xoxo

    Paula! Vill bara säga..ALL cred till dig som levererar en så välarbetad blogg! Även om jag inte alltid håller med om allt du skriver ( hade väl varit konstigt om jag gjort det? Alla människor är unika och får tycka och tänka som de vill!), tycker jag att du är en klok och fin själ..som till skillnad från många andra influensers känns genuin. Du erkänner när du ”gjort fel ”, vågar ifrågasätta dina egna tankar och inspirerar till ett bättre liv. Beundrar dig som mamma och människa! P.s .. alltså dina döttrar och deras systerskap?! ÄLSK på dem! ❤❤ trevlig midsommar!

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting