Kärlek

6 saker jag älskar med mig själv

Vi fortsätter dagen i ”älska dig själv” temat efter det fina Molly sa till sig själv om att älska sig själv. Här är ett par punkter som jag älskar mig själv över:

-Min förmåga att stämma av en extra gång

Om jag inte hade haft den här förmågan hade jag aldrig kunnat hålla koll på många saker samtidigt. Jag har mina knep för att få ihop allting, min dator består av flera mappar och telefonen är full av listor. Jag stämmer gärna av en gång extra för att försäkra mig om saker, och det gör att jag får en struktur som funkar för mig. God planering är A och O!

-Enkel

Jag vill tro att jag är enkel att ha och göra med. Jag är medgörlig och tar snabba beslut. Jag är lyhörd och tror absolut inte att jag vet bäst. Att mitt sätt är det enda rätta.

-Att jag är hård

Jag är snäll och hård på samma gång. Hård mot mig själv och tror starkt på mina principer. I uppfostran av barnen tar jag in deras tankar, men är samtidigt hård på våra förhållningsregler. Givetvis kan jag vika mig, men oftast står jag på mig och håller det jag har sagt.

-Positiv

Jag är född till att vara positiv. I hur jag ser på livet generellt och mitt humör. Dåliga dagar är bara dåliga dagar, och det måste man få ha. Min positiva inställning har hjälpt mig oerhört mycket genom livets alla prövningar

-Målinriktat

Jag är extremt målinriktad. Tar ofta initiativ till och ser till att ta mig till mina mål. Men jag är samtidigt realistisk och sätter upp delmål för att skapa en trappa till mina mål.

En sak som jag ville förbättra ganska nyligen var min vardagsmotion och då vart en pulsklocka ett verktyg för mig. Tack vare stegräknaren väljer jag idag trappor före hissen t.ex.

Att vara målinriktad gör mig driven, och påbörjar jag ett projekt fullföljer jag det. Som veckan jag beställde hem tapeter och fick upp dom på garderoberna ett dygn efter

-Påhittig

Barnen hjälper mig att utveckla min fantasi. Mitt jobb gör mig kreativ. Det är roligt att vara påhittig!

Det är sex saker som jag älskar med mig själv. Nu utmanar jag dig till att i kommentarsfältet skriva ett par punkter över saker som du älskar med dig själv! 💗

-Och för att kompensera denna älska-lista skriver jag en lista över saker som jag tyckte mindre bra om mig själv imorgon🙈

7 Kommentarer

 1. Jennifer

  Fint inlägg! Önskeinlägg är hur du tror man kan uppfostra/lära sina barn att bli positiva människor? 6 saker jag älskar med mig själv:
  – positiv
  – lyhörd
  – glad
  – gosig och kramig (med familj och vänner)
  – bra och närvarande mamma
  – kärleksfull partner till min man

 2. Jos

  Jag älskar med mig själv att jag alltid försöker ge människor en chans. Att jag inte dömer folk efter hur väl de passar in i normer utan försöker se djupare vem en person är. Att jag är modig att stå för det jag tror på och inte bara göra/säga det som är bekvämt i situationen. Att jag vill att andra människor ska må bra på riktigt. Att jag är en kämpe och att jag alltid försöker vara äkta och ärlig, även om det är svårt. Har även problem med en väldigt negativ självbild, så det är inte ofta jag kan känna att jag är en bra person. Trots att mycket av min tid går åt till att kämpa för att vara en bra person. Så jag blev glad över den här lilla övningen. Tack för en bra blogg, håller med om det du sa om dig själv 🙂

 3. Linnea

  Jag är inte den personen som brukar lämna kommentarer på sociala medier men ville bara säga att du är en så stor inspiration och förebild för mig. Har följt dig i flera år och idag är jag 20. Trots att vi lever otroligt olika liv så blir jag alltid så motiverad när jag läser dina texter till att bli mitt bästa jag. Jag är stolt över att ha en förebild som du som ständigt sprider kärlek även fast det ibland rasar in hat över dig. Du är grym!

 4. Louise

  Jag läste ditt inlägg idag morse och det har tagit mig nästan hela dagen att komma på 6 saker jag älskar med mig själv.
  1. jag drar i saker direkt så som en resa, pluggdate eller ett födelsedagskalas
  2. jag är självständig
  3. Lättsam att ha att göra med
  4. arbetsför och vill göra mitt bästa gällande jobb
  5. driven i mina studier
  6. att jag är familjekär

 5. fanny s

  Vilken bra lista <3

  En sak jag tycker om med mig själv är att jag är en lättsam och jordnära person, tror att de flesta tycker att jag är en person som är enkel att ha att göra med. En annan grej är att jag är en bra mamma, inte på allt, men på tillräckligt mycket som rör mammarollen.

  Heja oss alla!

 6. Jennifer

  Älskar allt med dig Paula! Och speciellt skinnjackan du hade på bilden med molly igår när du hade en bulle i håret. Vart är den ifrån?? Såå snygg måste få veta. Kramis

Visa alla 7 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com