Dagens matRecept

6 saffransrecept jag vill testa i höst

Som jag berättat för er har jag fått drille på saffran just nu, min nya craving efter en sommar av chevrésallader! Saffransglass är to die for och på julen blir det lussebullar såklart men jag vill också få in mer saffran i maten här hemma. Jag har spanat runt i jakt på recept att testa och tänkte dela med mig av några jag vill testa att laga i höst. Vissa tycker saffran är jul men jag säger att vi ska gå all in på saffran året runt ?

Saffranslax med tomat – hittade det här recept hos Linnéas Skafferi och det såg SÅ gott ut. Barnen älskar lax i ugn men inte saffran, får se om det här recept på ”gul lax” kommer gå hem. Det är både crème fraîche och keso i och det älskar barna så jag tror vi kan ha hittat ett vinnande koncept!

saffranslax

Vegansk tomat- och saffranspasta – åh vad nice med ett veganskt saffransrecept! Jag vill gärna att vi fortsätter äta vegetariskt och gärna fler gånger i veckan. Den här ser så krämig och god ut och jag gillar att den har linser som mättar lite extra. Hittad hos VegoKäk!

saffranspasta

Fisksoppa med musslor och saffran – det känns som att fisk och saffran går extra bra ihop, eller hur? Linnéas Skafferi har en fisksoppa som såg SÅ god ut också. Den kommer jag garanterat laga i höst!
fisksoppasaffran

Pannkakstårta med saffran, vit chokladkräm och hallon – oh my god, den här pannkistårtan ser helt brutales ut! Ska försöka övertala Hugo att han vill ha pannkakstårta när han fyller år. Eller bara köra en lyxig helgfika kanske!

pannkakstårta

Saffransrisotto – vad slår en krämig risotto? Kanske en med saffran ? Men vad gör man till? Bara risotto känns lite trist kanske.

Couscoussallad med saffran, frukt och nötter – ett till veganskt recept! Den här matiga salladen känns perfekt för matlådan också.

Är det bara jag som blev hungrig efter det här? Är så sugen på att laga massa mat nu! Sitter ni inne på fler goda saffransrecept? Kan ni inte tipsa mig i kommentarerna isåfall? ???

18 Kommentarer

 1. Camilla

  Hej fina Paula!

  Tack för en fantastisk blogg, följt dig sen dag 1 🙂

  Hoppas du får en härlig vistelse i Spanien med din familj.

  Jag har ett väldigt enkelt men supergott recept som skulle funka för hela familjen, trots att bara du tycker om saffran. Panera laxbitar i vispad ägg, hackad persilja och kokosflingor. Stek i panna med smör, salta o peppra. Koka pasta till o som sås creme fraiche tomat o saffran, som kall sås. Servera med typ bladspenat. Hugo o barnen kan ju äta annan sås till bara 🙂

  Hoppas du tycker om det. Kokospanerad lax är suuupergott!

  Kramar!!!

 2. Fanny

  Glöm inte saffransbullar 🙂

  Något att rekommendera för oss som har barn. Det går sååå fort och är jättegott! Googla receptet – kan både heta krumelurer eller krabbelurer. Ibland när jag vill lyxa till det så lägger jag i saffran. Blir som en lussekatt fast går på 10 minuter. Bra frukost/mellanmål/kvällsmat 🙂

  1. Ninna

   Saffran har använts i matlagning myclrt längre än vad det använts i lussekatter?. Kanske inte just i Sverige men finns tusentals rätter från andra länder. Googla zeinas kitchen hon har fantastiska recept. Godaste som finns är ris tillagat med saffran. Galet gott. Häromdan lagade Jamie Oliver ris med saffran, rödlök mm. Lets go bananas med en av världens godaste krydda! ?

 3. S

  Oh saffran är så gott! Har aldrig testat glass med saffran, det lät otroligt gott. Kan varmt rekommendera Tachin som är en persisk maträtt med saffransris. Åt det hos vänner från Iran för några år sedan och det har blivit en stor favorit hemma.

 4. Julia

  Åh du måste dela recept när du testar! PS. lyssnade på poddavsnittet du gästade när jag gick min långpromenad idag, så underbart avsnitt och så kul att få ta del av det som den flitiga följare jag är här inne :* Kändes som man fick lära känna dig ännu mer, för som du sa i avsnittet, känns liksom man är ”vänner” när man följer dig dag ut och dag in hehe.

 5. Matilda

  Hej, duuu har helt rätt saffran funkar alltid, det är också gott med fruksallad med saffransgrädde :q
  (och jaaa jag blir alllltid hungrig av dina matinlägg haha<3)
  Här är mina favvosar:

  Saffranskladdkaka https://www.google.com/search?q=saffranskladdkaka&rlz=1C1CHBF_svSE835SE835&oq=saffranskl&aqs=chrome.1.69i57j0l5.3967j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  och VÄÄÄRLDENS godaste pasta https://www.koket.se/nyhetsmorgon/bianca-wahlgren-ingrosso/penne-zafferano/

Visa alla 18 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting