TankarTips

5 tankar i mitt huvud just nu

-Skridskor

På hotellet i Mexico fanns det en skridskobana. Jag personligen tycker inte alls om att åka skridskor och har alltid sagt att det är Hugo som får ta initiativ till just skridskoåkning om han vill att tjejerna ska lära sig det.

Men jag är svag? I Mexico testade tjejerna skridskor och tyckte att det var superkul. Det slutade med att vi satt vid rinken och dom åkte varje kväll. Här hemma finns det fullt med skridskobanor att välja mellan. Barnen fick grillor i julklapp och i helgen försökte vi få dom slipade. Vi misslyckades men den pucken följer med i denna veckas to do. Förhoppningsvis är barnens skridskor snart slipade så att vi kan fortsätta med åkandet på eftermiddagar/helger.

Mer skridskoåkning! Det trodde jag aldrig att jag som hatat skridskor någonsin skulle prioritera?

-Bio

På fredag har en ny film om Pelle Svanslös premiär.

Jag älskar barnfilmer och har en förkärlek till filmer som jag som liten tittade på. Hugo åker till Island i arbete under helgen så på fredag tänkte vi passa på att bara ha en mysig tjejdag. Vi firar in helgen med att gå på bio för att se Pelle Svanslös❣️

”Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen.

 

Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer.

 

Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?”.

-Nytt spahotell

Åh vad glad jag blev när jag för ett tag sedan fick nys om att samma koncern som byggt upp Steam hotell höll på att bygga ett spa hotell här i Stockholm, ute på Lidingö.

Annons

Ellery beach hotell- det kommer att bli Stockholms allra första beach resort med egen bastubrygga, pooler, solsängar och restauranger. Ni som hunnit besöka Steam känner redan till den otroligt härliga atmosfären och misstänker att det nya hotellet kommer att upplevas lika härligt.

I slutet av augusti slår hotellet upp sina dörrar och tror att jag månaden innan i juli kommer att önska mig en dejt i födelsedagspresent utav Hugo på Ellery beach hotell??

-Två starka ”vill ha” just nu

Molly ska på livets första utflykt med skolan där egen matsäck ska med (stoppa tiden???). Jag minns när jag var liten och skulle på utflykt, det var så otroligt mysigt att få ha med en egen matsäck. Min mamma brukade oftast fråga mig vad jag ville ha och svarade alltid ”makaroner och köttbullar”.

Vad ville du ha till matsäck som barn?

Kompisarna hade oftast med sig pannkakor men jag tyckte inte om pannkakor som barn. Molly kommer också att själv få säga vad hon vill ha, och har spottat de sötaste mat-termosarna från Skip Hop:

I Mexico blev jag oerhört inspirerad! Dels till att hemma laga roligare/godare tacos. Byta ut köttfärs mot fisk, kyckling, skaldjur och bönor. Det var en bönröra som vi åt varje dag som smakade gudomligt så kommer att själv vilja testa att laga en bönchili.

Åt också en massa goda, ångade grönsaker. Har gjort min research och läst mig till att Philips ”Pure Essentials” är bäst i test!

 

”Den unika Flavour Booster på Philips-ångkokaren förhöjer smaken med utsökta örter och kryddor, och ger ångkokt mat ännu mer smak.

 

Häll bara dina favoritörter och kryddor i Flavour Booster och låt ångan göra resten. Värmen från ångan frigör utsökta aromer från örterna och kryddorna, som fyller maten med sina aptitretande smaker”.

Annons

Detta är alltså en apparat som ångkokar mat. Och jag vill ha den nu, nu, nu? Någon av er som har en ångkokare som ni rekommenderar?

9 Kommentarer

  1. Lisa J

    Tips vad gäller ångkokning!
    Jag brukar helt enkelt koka vatten i en kastrull, lägga ett durkslag i metall/ en sil i kastullen, lägga grönsakerna (eller vad jag nu ska ångkoka) i durkslaget/silen, på med locket och låta dem ångkokas inne i kastrullen ? Funkar superbra!

Visa alla 9 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting