AllmäntKärlek

5 Skillnader på nyårsafton innan vs efter barn

 

-En av mina starkaste minnen på nyår innan jag fick barn var att jag hade min outfit klar redan i början av december. En nyårs outfit var viktigt för mig och att den skulle vara on fleek. Den här nyårsafton? Drog fram en outfit fem minuter innan våra gäster kom😂 Min look är inte ens dokumenterad, så oviktig känns den nu!

-Tiden innan tolvslaget gick så fort! Vips så var klockan tolv. Under de senaste åren har vi gäspat och tittat på klockan och tänkt ”kan klockan bara bli tolv så att vi kan gå och lägga oss”🙈

-Förr var nyårsafton alltid en sådan där kväll där jag blev besviken. Man har alltid haft stora förväntningar på årets sista kväll. Med barn blir det alltid mysigt

-Proseccon har bytts ut till alkoholfri Paw Patrol ”champagne” för barn

-Första januari kunde kännas ångestfylld för ett par år sen. En dag som ofta försvann i att man var bakis. Igår kände jag mig levande, och solen sken så fint! Vi storhandlade mat och njöt av lugnet som låg över dagen

 

Det viktigaste med nyårsafton är att umgås och ha trevligt. Att fira med familj och vänner och att i små gester göra någon annan glad. Det är roligt att få duka lite finare än vanligt, eller köpa den där osten som jag vet att min svärmor tycker om, eller få göra det festligt för barnen. Jag föredrar att fira högtider tillsammans med små barn, det blir lugnare men betydligt mycket mer värdigt!

Kommer du på några fler skillnader på nyårsafton innan vs efter kids? =)

 

På eftermiddagen när mörkret kom höll vi oss hemma. Första januari har förvandlats till världens lekdag. Igår var det Spiderman och Elsa som var hemma

Vi tog madrassen från gästsängen och kollade på flera familjefilmer. Det var det mysigaste vi gjort!

Första januari har en klassisk middag och det är pizza. Igår var en tokig dag när middagen åts i kojan under bordet

2 Kommentarer

  1. Sofie

    Håller helt med! Speciellt det där med dagen efter 🙂
    Jag älskar nyårsafton sedan vi fick barn, nu känns det bara mysigt att ha en lite festligare middag hemma och sätta nya traditioner.
    Förr var alltid nyår en ångest och man hade sällan så roligt som man förväntade sig att det skulle bli.

  2. Ida

    Våra barn är bara 8 månader gamla, men ville självklart vara hemma med dom och göra det extra mysigt. Så pengar vi tidigare lagt på fyrverkerier och alkohol la vi istället på massa heliumballonger. Barnen älskade dom, middagsgästerna blev glada och vi med. Min första nyår hemma sen jag var barn och jag älskade varje sekund!

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com