Okategoriserade

5 härliga vårtecken

 

-När utemöblerna åker fram, då vet man att våren är här!

-Likaså när man kan hänga tvätten ute och de efteråt luktar ”utomhus”.

-Det är vår när man ser människor åka i nercabbat i mars…

-Eller när någon glider runt i shorts!

-När man ser blommor för första gången, eller att träden börjar få färg igen efter en tråkig vinter.

Det finns en himla massa härliga vårtecken, MEN!!!!!

-Låt oss inte glömma de jävligaste med våren: Pollen. Här kommer sanningen med livet som pollenallergiker:

-Du dör av att vara utomhus.
-Visst vill också jag sitta i de nya utemöblerna, men så fort de blåser börjar de klia i näsa, ögon och hals.
-Mitt sovrumsfönster som är öppet genom en hel vinter är nu stängt. Ingen pollen i sängen tack!
-Du känner dig konstant förkyld.

Hej från grottan, hänger mest på nedervåningen eftersom att altandörren alltid står öppen och drar in en massa pollen.

Hugo köpte nya utemöbler i förra veckan, om jag har tur så kan jag också nyttja dom i typ augusti

Visst vart det fint? De är säkert sköna också..

Grillen jag gav Hugo i födelsedagspresent. En av de bättre presenterna jag gett han faktiskt!

//Någon som har tips på hur man överlever pollen? Läste någonstans att 2018 kommer att bli fruktansvärt

23 Kommentarer

 1. Carolin

  Du hänger väl inte ut tvätten? Då får du pollen i alla kläder.. big no no. Tabletter på recept, nässpray och solglasögon is da shit!

 2. Louise

  Ett tips om du har pollenallergi är att inte hänga tvätten ute, med tanke på att du inte klarar av att ens ha dörren öppen så är det nog ingen bra idé att ha tvätt ute som du sen tar in i huset 🙂

 3. Christine

  Luftrenare! Det är verkligen värt investeringen. Jag har sedan tonåren medicinerat året om för allergier. Fick dock sluta då jag inte mådde bra av dem.
  Men sedan vi köpte en luftrenare så är det så mycket enklare att andas, sova utan att vara helt täppt när jag vaknar mm. Nu kan jag leva ett hyggligt liv, i alla fall inne i huset, utan att vara ”allergi-förkyld”. Kompletterar med ögondroppar och nässpray med kortison när det behövs utomhus.

 4. Carro

  för några år sedan fick jag ett knep från min kära mormor som kan lindra pollenbesvären och det är att dricka björksav.Om du är sugen på att testa Björksav som ett medel mot björkpollenallergi så ska den drickas så färsk som möjligt. Den ska absolut inte förbehandlas på något sätt och inte kokas.Jag skulle avråda dig att hänga ut kläder på tork för pollen sätter sig fast på kläderna.Tvätta allt håret innan läggdag.Tänk också på att hundar får pollen på sin päls & det tänkte jag själv inte på..

 5. Nina

  Hej fina,
  Undrar hur länge du har haft pollen? Är det vanligt att man kan få det i vuxen ålder, även fast man inte har haft problem med det som ung?

 6. Carro

  Lite sent nu kanske, men att börja behandla i god tid med antihistamin osv kan göra skillnad. För dem med stora besvär finns hyposensibilisering.

 7. Li

  För vissa hjälper det med att vara utan mjölk, socker och gluten. Om man har svår allergi är det nog värt att vara utan dom ämnena typ tre månader per år..

 8. Anna

  Jag har hört och skall ni testa själv, tallbarr! Man lägger en hög tallbarr i en vattenkanna, låter det stå över natten och sedan dricker man ett glas morgon och kväll.. skall göra underverk? Vi får se!

 9. Sandra Augustinson

  Jag tar Kestine varje dag på morgonen, det funkar för mig 😊 Kestine kan man också dubbla. Sen har jag nässpray från min läkare då jag inte tål otrivin. Men Kestine kan jag rekommendera. Annars Lyprinol, finns på hälsokost och det är naturliga preparat. Hoppas det hjälper!

 10. Ronja Rask

  Min kusin är extrem pollenallergiker men går och får akupunktur. Är inte jätteinsatt i hur det funkar men han känner knappt av pollen längre tack vare det. Du kanske redan testat men alltid värt att tipsa om du inte gjort det! 🙂 Älskar din blogg ❤

 11. Johanna

  Har alltid haft jobbigt med pollen och har inte upplevt att medicinerna hjälpt. I år har jag dock testat att ta nässpray (nasonex) regelbundet, en gång om dagen, och såklart även tabletter (loratadin) och ögondroppar. Har, peppar peppar, knappt känt av det alls i år trots att björkarna blommar gör fullt. Så mitt tips är att gå till apoteket och köpa Nasonex 😉

  1. Sofie

   Åh, vill bara säga att min sambo som är superallergisk mot pollen och gräs fick Nasonex rekommenderat av läkare, och tog det en gång om dagen (tror jag). Det förstörde dock hans luktsinne, så han känner ingen lukt över huvud taget längre samt att han fått stora problem med polyperna i näsan (kan ej andas genom näsan samt täppt och snorig konstant året runt) som de tror kan bero på nässprayen. Ville bara skriva det, så var försiktig med Nasonex hehe 😊💕

 12. Elinor

  Tips, gå o ta spruta. En allergispruta ja tar varje sommar. Har räddat min sommar varje år. Du behöver inte ens äta tabletter!

 13. Emma

  Aerius allergitabletter och dymista nässpray har räddat mig! Kan äntligen njuta av att sitta utomhus eller ja att ens vara utomhus när pollenhe*vetet är som värst!

 14. Emma

  Aerius allergitabletter och dymista nässpray har räddat mig! Kan äntligen njuta av att sitta utomhus eller ja att ens vara utomhus när pollenhelvetet är som värst!

 15. Kim

  Jag var och tog en spruta för första gången i fredags. Ring vc så fixar dem det. Ska bli spännande och se hur sommaren blir. Men har hört mycket gott om den. Att besvären försvinner 🙂

 16. Tess

  Ja ett tips är ju att inte ha några fönster eller dörrar öppna typ balkong eller altann… Inte hänga tvätt ute . Duscha varje kväll typ . Mkt pollen sitter i håret .

 17. Caroline

  Jag går och vaccinerar mig. Finns inga garantier att man blir helt frisk men jag märker jättestor skillnad! Jag har tagit sprutorna i 1 år och 8 månader och behandlingen har 3-4 år. Kan säga att sprutorna har räddat mitt liv 😂

 18. Nathalie

  Men åh! Är det så illa för dig? Stackars! Jag har också pollen, men mår fortfarande hyfsat ok. Vissa dagar känns det inte bra, men andra fungerar hur bra som helst. Det ska väl finnas sprutor att ta, som är mer effektiva, för de som har svår allergi. Vet att mitt ex fick såna och blev i princip allergifri. Alternativt byta tabletter mot några starkare. Kanske värt att kolla med läkare, om du inte gjort det 🙈 lycka till och krya på dig!

Visa alla 23 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com