Tankar

4 exempel på ”konstruktiv kritik”

I helgen skrev jag ett inlägg om att jag i höst inte tänker ta emot kritik från vem som helst – Läs inlägget HÄR.

Det vart en intressant diskussion i kommentarsfältet och jag förstår mångas resonemang. Och saklig kritik är helt okej, den kan man ta till sig. Men som någon skrev är det stor skillnad på konstruktiv kritik och hat.

Och det är snarare hatet som jag känner att jag absolut inte ska behöva ta eller acceptera. Detta är inte okej och ingen ”kritik” någon förtjänar, oavsett yrke.

Fyra exempel på ”konstruktiv kritik”:

Du ser så himla gubbig ut när du skrattar Paula. Allt hamnar snett och tänderna bara flyger ut ur munnen… Ta exempel av Pischa”.

-Pischa är världens vackraste när hon skrattar MEN LÅT ALLA SKRATTA SOM DOM VILL.

Paula du älskar att försvara dig, tyvärr. Kan du inte bara acceptera att du inte är perfekt?”.

-Vem är perfekt? Jag är långt ifrån perfekt. Jag har många brister och jag är periodvis otroligt skör. Däremot har jag inga problem att lyfta frågor där jag blir ifrågasatt för att skapa intressant debatt.

Jag bojkottar denna blogg nu pga spel-annonserna. Du har ingen moral och vill bara tjäna pengar”.

-Jag styr inte över annonseringen runt omkring min blogg, det gör portalen jag bloggar på. Däremot styr jag mina egna samarbeten och inför varje samarbete är det etiska viktigt för mig. Tackar oftare nej än ja, just för att jag vill kunna stå för det jag marknadsför.

Det dröjer nog inte länge fören ni separerar”.

-Det var en riktig härlig kommentar att få när jag skrev att vi börjat med parterapi.

18 Kommentarer

 1. Jenny

  Tycker du ska låta någon moderera (heter det så?) dina kommentarer så du slipper se de som är elaka, det ger dig bara tråkigheter och olust att läsa sånt, och så även för mig som läser dessa kommentarer bland de andras. Jag skulle hellre slippa se de kommentarer som inte tillför något utan bara vill hata och sprida dålig känsla.
  Kram

 2. H

  Kan du inte ge exempel på när du faktiskt fått konstruktiv kritik som du kunnat ta till dig? Känns som du mest väljer ut de värsta kommentarerna som ju inte alls är konstruktiv och vill skapa en diskussion igen?

 3. Tessie - trebarnsmamma ♡

  Men vad är det meeed folk? Har man inget snällt att säga, så säg ingenting alls?! Det här med att ”bara vara ärlig” och ”ge konstruktiv kritik” som bara är elakheter är aldrig okej.

  Förstår om du blir ledsen, men hoppas du försöker skaka av dig det sen, för det är bara nonsens. Du är toppen!

 4. Didi

  Mycket intressant att läsa, chockerande också för jag kan inte förstå att folk på riktigt, skriver så till andra människor.
  Men något mer intressant är också hur mycket alla bloggarna älskar att lyfta de sämre kommentarerna, de som är elaka men sällan de som är schysta och vänliga, peppande och omtänksamma. Man liksom väljer att hylla (för så blir det) det negativa, de får mer uppmärksamhet än något annat.. Skumt
  Men slutligen vill jag säga att du är otroligt stark som person, alltså otroligt, som orkar att läsa och svara såna elaka kommentarer, själv skulle jag nog bli väldigt ledsen av det men du kör på. Jag tycker du är klok och stark som människa!
  Heja dig Paula!

 5. Helena

  Jag tycker det är intressant att läsa dina svar på tal. Inte för att jag anser att du ska behöva ta skit eller försvara varenda hat kommentar du får.
  Men tycker det är intressant att få läsa om hur du ser på saker, ibland tycker man inte samma men det är intressant att få lite perspektiv. Kan väll jämföras med att man inte alltid tycker som sin partner exempelvis, men det är ändå intressant att förstå hur den andra tänker. Tycker du är så öppen och härlig i din blogg. Att du delar med dig av dina tankar och saker som att ni tagit hjälp av parterapi. Det är modigt, och det gör din blogg intressant att läsa.

 6. Nora

  Spyr på svenska avundsjukan!!!
  Du är super härlig vacker kloka kvinna, och en sån fin familj ni är!❤️ Så snälla ta inte åt dig av dessa negativa skapelse som sitter bakom skärmen och inte har ett liv!

  Kärlek till dig❤️

 7. Jos

  Feedback ang hemsidan: Det är inte möjligt att välja ”Fler Alternativ” knappen på frågan om cookies. Dvs du tvingas att godkänna utan att inspektera vad det innebär för att kunna komma in på bloggen. Tror det är en bugg men nog rätt viktigt att åtgärda för att efterleva regelverket om cookies. Tips att ta det vidare till ditt plattformsteam

 8. Jenny

  Du är bäst precis som du är! Jag älskar att följa er vardag och tycker att du verkar vara en fantastisk människa på all plan. Tisdagskramar!

  1. Ninna

   Håller så med. En av de bästa bloggarna tycker jag❤️
   Jag skulle vilja ta bort ordet konstruktiv kritik och säga Feedback istället. De som skrivit det du kallar för konstruktiv kritik i det gör inlägget är Långt ifrån konstruktiv!. Den är destruktiv, hatisk och väldigt onödig.
   Kom på en fråga du kan ställa till bästa Zeina, vart får hon sina balkanrecept ifrån?
   Är hennes man verkligen vegetarian? Isf, lagar hon flera rätter till hela familjen? Har ett grymt recept på en gryta till henne som alla som smakat älskar 😍. Har testat så många recept av henne och hon är en stjärna❤️

 9. Jenny

  Du är bäst precis som du är! Ta inte åt dig av avundsjuka människor som kommenterar. Jag älskar att följa er vardag och tycker att du verkar vara en fantastisk människa på all plan. Tisdagskramar!

 10. Yenny

  Usch, det där va långt ifrån konstruktiv kritik utan riktigt elakt skrivet 🤬 Förstår inte vad man får ut av att skriva eller säga sånt till andra – speciellt folk man inte känner. Skulle vilja säga att du inte ska ta åt dig men det är ju lättare sagt än gjort oftast. Jag tycker du är grym även om våra åsikter går isär ibland!

 11. Mb

  Man blir mörkrädd av vissa kommentarer här inne! Även fast man inte vill ta åt sig så förstår jag att de måste vara svårt att inte göra de ibland!
  Din blogg är super och jag hoppas att du fortsätter blogga!
  Många kramar! ❤️

Visa alla 18 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting