Mina varför

I helgen deltog jag i föreläsningar på Pischas och Manges träningsdag. Vi satt i smågrupper och diskuterade. En av frågorna var ”varför tränar jag”.

Det som först slog mig var att jag hade glömt bort mitt varför. Att träna och leva en aktiv livsstil är lika naturligt som att borsta tänderna för mig. Men så har det inte alltid varit och det vet du som följt mig länge 😅.

Jag hade glömt bort mitt varför och fick där och då påminna mig själv. Här kommer mina varför:

Mental paus

Det var det absolut första jag kom att tänka på. Berättade för min grupp hur mitt liv ser ut. I min vardag känner jag mig alltid lite jagad på mailen och telefonen pga mitt jobb.

När jag tränar lägger jag ifrån mig allt annat som pågår i mitt liv. Jag får en liten paus och efter träningen känns det alltid lättare att svara på det där mailet som jag dragit mig från.

Förbättrar livskvalitén

Jag har tränat regelbundet i flera år.

Och det har gjort jättemycket för min livskvalité. Jag är glad, äter mycket mat (både hälsosamt och det jag är sugen på), hanterar mina olika roller bra och känner mig fysiskt trött om kvällarna.

I Monaco hade vi bara mornarna fria och andra dagen ställde jag klockan tidigt för att hinna med ett löppass. När klockan ringde kände jag mig inte redo. Jag behövde mer sömn så jag struntade i löpningen och sov vidare. Det gäller att hitta den där balansen och där och då var sömnen viktigare än träningen.

Eget intresse

Jag är mitt uppe i familjelivet med två barn och man. Jag ger otroligt mycket av mig själv till dom. & jag skulle aldrig byta bort mitt liv mot något annat.

Dock så är det viktigt för mig att ha mina egna intressen. Annars tror jag att jag hade blivit knäpp. Jag älskar att träna, det är ett av mina största intressen. Vem som helst kan fråga mig om jag vill med på något som innefattar rörelse, jag kommer alltid säga ja.

Jag tycker också det är väldigt roligt att laga mat, umgås med kompisar och hitta på roliga saker med min man. Jag är en mamma mitt uppe i familjelivet men jag är också en kvinna med egna intressen.

Gemenskap

Varje måndag startar jag träningsveckan tillsammans med likasinnade vänner. Jag bokar in dejter med kompisar som innefattar både umgänge och träning. Det är underbart att kunna kombinera och umgås genom gemensamma intressen.

Utlopp för tävling

Jag är en tävlingsmänniska och en ganska dålig förlorare 🙈. Jag kan absolut bjussa på vinsten när jag och barnen spelar kort men allt annat är lite jobbigt.

I träningen får jag ständigt chanser att tävla mot mig själv. Ibland handlar det om tid, ibland kg och ibland uthållighet.

Dagsformen är alltid relevant och jag har också dagar jag känner mig orklös. Då skiftar jag mitt fokus från tävling och bara fortsätter tills jag är klar. ”Snällträning” kallar jag det.

Visa hellre än att säga

Här är också en punkt som är kopplad till mitt föräldraskap. Jag tror mycket mer på att visa än att säga. Barnen har scannat mitt beteende så länge dom funnits. Dom pratar inte illa om andra människor, för det gör inte mamma och pappa. Som behandlar andra med respekt och dom vet om att det är okej att visa känslor, för det gör mamma och pappa.

Jag vill visa att regelbunden rörelse förbättrar livskvaliteten.

Strävan om att åldras smärtfritt

Jag ser framför mig hur jag och Hugo kommer ta våra morgonpromenader så länge kroppen orkar. Tempot kommer säkert att trappas ner och vi kanske inte går lika långt.

Jag kör på nu när jag är ung för jag vill åldras så smärtfritt som möjligt.

I våra smågrupper diskuterade vi också om det vi tycker är svårt. Vissa tyckte t.ex. kosten. Mina svårigheter är stress och sömn.

Stress

Detta kan nog alla relatera till.

Vem lider inte av stress? Jag har blivit bättre på att inte tar mig an för mycket på en och samma gång. Det minskar min stress, att känna att jag har läget under kontroll. Detta är framför allt arbetsrelaterat.

Sömn

Mitt problem är att jag är en riktig kvällsmänniska. Förklarade för gruppen att våra kids släcker lampan mellan 20.30-21. & att jag då riktigt myser i kvällstiden för mig själv. Ibland arbetar jag på kvällarna med något jag inte hunnit med. Det är fantastiskt att arbeta under kvällstid för då är mailen tyst och ingen ringer och stör.

Ett annat problem är att jag lätt fastnar i serier. Jag har svårt att stänga av mitt i spänningen och plötsligt har det hunnit bli försent.

Jag och Hugo har en utmaning till oss själva och det är att lägga oss tidigt för att kunna gå vår morgonpromenad innan klockan egentligen ringer. På så sätt skulle jag istället kunna starta arbetsdagen tidigare och hinna klart. Då blir kvällarna fria men det är absolut en stor uppoffring för mig att lämna mina serier 😂.

Vilka är dina varför? Och vad tycker du är svårt? Berätta 🥰.

7
49

Helgstatus

Innehåller reklam för Biotherm 

God förmiddag❤️. Kände mig otroligt trött imorse. Hugo fångade det och lät mig sova en stund till. Jag uppskattar små, varma gester i vardagen.

Glimtar ur Monaco och helgen: I fredags kväll kom jag hem från intensiva och härliga dagar i Monaco.

ALAINDUPRAT

Jag var framför allt där för att fota kampanjer för nyheter som släpps 2024. Jag älskar Biotherms produkter och det är alltid roligt att få tjuvtitta och testa nyheter. 

ALAINDUPRAT

Vi fotade & filmade i sviter, på stranden och i havet.Fick till och med hoppa studsmatta för att iscensätta att jag flög 😅.


Schemat var fullspäckat från morgon till kväll. Det var verkligen skönt att landa på rummet och pusta ut.


Ena morgonen tog vi en morgonpromenad innan dagen startade. Janni har bott i Monaco så hon visade vägen.


Det var magiskt att få se soluppgången.


Vi åkte ut med en båt. Vi stannade till för att kunna ta filmer och foton med en undervattensfotograf.Ett vitt gäng redo för middag. Det var så mysigt att hänga med Michaela, Janni och Kajsa 🤍.


Byxorna kommer från Gina.


Sista kvällen var det Blue Gala.


Kom hem ganska sent på fredag kväll. Barnen väntade på mig och vi kramades ❤️. Vi visste om att vi skulle missa varandra även på lördagen så vi sov tillsammans för att kunna mysa.

Efter att ha skjutsat Leonore till gymnastiken åkte jag in till stan för att delta på Pischas och Manges träningsevent. 

Vi hade en heldag med träning, föreläsningar och relax. I och med att Pischas besök i Sverige sker sällan gick vi ut och åt middag tillsammans.

Söndagen var helig. Vi hade bokat in en riktig familjedag som började med lite morgonmys i sängen.

Vi åt go-lunch på Strandbryggan.

& körde inlines på Djurgården. Vädret var fantastiskt och det var såååå skönt att få vistas utomhus i solen. När vi kom hem lagade vi middag, gjorde läxor och chillade. Alla somnade väldigt tidigt, skönt.

Helgens minus: Den här helgen blev det påtagligt att vi har stora barn 😅. Både i lördags och söndags ringde klockan på 07 för träningar och match. Rip den tiden helg betydde sovmorgon och inget alarm.

Händer i veckan: Den här veckan flyttar vi ut totalt. Vi har ägnat oss åt att rensa på vinden och förrådet i vårt förra hus. På torsdag kommer flyttstäd och på fredag överlämnar vi nycklarna.

Ni vet ju att jag varit ganska ledsen. Det var tufft med vattenskadan plus flyttkaos. Första gången jag var inne i vårt tomma hus tårades ögonen, huset gav oss fina år. Nu, femte gången känner jag ingenting. Det kommer absolut kännas lite på fredag när vi säger hejdå på riktigt men det känns ändå så himla bra. Vi har det riktigt mysigt i vårt tillfälliga boende och…

Vi vet ju faktiskt vart vi ska 🥰.

Vi fick huset som vi hade span på! I veckan ska vi dit tillsammans med Meley på MW Design och mäta upp. Det ska bli roligt att skapa projekt Rosas drömhus. Under veckan tänkte jag gå igenom planritningen med er så ni förstår vad vi föll för!

Veckans matsedel: 

Måndag: Gulaschsoppa med bröd
Tisdag:  Krämig laxpasta
Onsdag: Kycklinggratäng
Torsdag: Rester
Fredag: Grill

Måndagens citat: Det är inte hur man har det utan hur man tar det.

4
69

SWEAT CIRKLE

Här kommer ett riktigt svettigt pass som jag startade träningsveckan med.

5 varv av:

1️⃣ 500 meter löpning

2️⃣ 14 air squats

3️⃣ 14 reverse lunges (per ben)

4️⃣ 14 sit ups

5️⃣ 14 jumping squats

DIREKT efter:

1️⃣ 25 burpees

2️⃣ 1,6 km löpning

Min tid blev 33 minuter 🦾. 

5
41