Vad stör du dig på i sociala medier?

Jag fick se en post som handlade om vad man stör sig på i sociala medier & läste igenom kommentarerna. Mycket kan jag skriva under på själv och andra saker har jag aldrig ens tänkt på. För visst finns det saker som får oss att rulla på ögonen eller sucka högt mentalt? En sak jag tycker varit irriterande även från innan jag började jobba med sociala medier är de som checkar in på sjukhuset på FB (gör man sånt längre?) och sen när folk frågar vad som hänt så vill man inte säga pga att det är privat. Lägg inte upp något då!

Med risk för attack i kommentarerna – vad stör ni er på i sociala medier? 😅🙈

Jag lägger en reservation redan nu för att majoriteten av mina följare är fantastiska, att många är supersnälla, att jag gör saker som irriterar andra, att jag som influencer får acceptera att man gör si eller så osv osv. Jag vet det så ni behöver inte elda upp. Lite lättsamt vill jag dock lista 5 saker JAG stör mig på i sociala medier, från influencervinkel:

– Att allt anklagas för att vara smygreklam. 
Ibland är det ju uppenbart att det är smygreklam men jag tycker själv att det ibland blir absurt med att så fort ett varumärke eller en sak nämns så skriker någon till att ”ska du inte reklam märka?”. Ibland äter man bara lunch på ett café man betalar själv för. Eller köper sig något man tycker är fint för egna pengar. Hade varit drömmigt ekonomiskt om jag var så sponsrad som många verkar tro 😂

– ”Du skriver frågan själv, ingen har frågat efter länk till XX” 
Den här vet jag att jag tagit upp tidigare men det är kopplat till den ovanför. Så många som tror att det är något fiskande efter klick när man lägger upp länk till något klädesplagg många frågat efter.

Jag kan inte svara för andra influensers men när jag lägger upp en bild på ex IG kommer det alltid massor av dm:s som undrar om skorna/shortsen/tröjan osv. Nu fick jag fråga i kommentar här på bloggen om mina skor i helgen (gamla HM) och DET är inget som stör mig men att folk inte tror på att folk frågar. Haha snurrigt men ni hajjar?

– Kränklimanger! 
Alltså en diss förklädd till en komplimang. Typ ”så härligt med någon som inte bryr sig om sitt utseende, jag skulle aldrig visa mig ute med sådär flåttigt hår :)” eller liknande. Du blir inte mindre taskig för att du kamouflerar taskigheten.

– När allt ska feltolkas/övertolkas. 
Skriver man att man tycker färgen gul är fin på kläder = jaha du tycker alla andra färger är fula?! Eller som när jag skrev om att jag insett något som får mig att uppskatta att jag fick barn ung = tycker man är en sämre förälder om man är äldre. Alltså what. Ibland menar man faktiskt bara exakt det man skriver.

– När man hoppar på barn/närstående för att såra en influencer… 
Ja man får räkna med att folk tycker & tänker om en när man har det här jobbet.

Men jag kommer aldrig sluta störa mig på dom som väljer att skriva taskiga saker om barn eller andra familjemedlemmar/relationer i syfte att såra influencern. Leave it out of the picture.


Vad stör ni på i sociala medier? 🙈🙉🙊

8
38

Tisdagsstatus

Godmorgon tisdag!

Tog en promenad i regnet imorse. Älskar verkligen vår och sommarregn. Det känns harmoniskt och doftar fantastiskt. Speciellt blöt syren.

Typiskt mig: Att dra igång stora projekt efter kl 20. Det var dock välbehövligt. Tog ner alla lådor med mina sommarkläder från vinden. Drog ut hela garderoben och vek om. La undan vinterkläderna. De senaste veckorna när det varit så otroligt varmt har jag saknat alla mina shorts, det var egentligen dom jag ville ha in i garderoben.

I rensningen insåg jag att jag har dåligt med T-shirtar och gott om träningskläder 😅.

Ok eller inte: Blev på riktigt arg när Hugo sa att han tittat på två avsnitt av Gåsmamman utan mig 🙈. Jag är team att det inte är okej att kolla på gemensam serie utan sin lagkamrat. Vilket team är du?

Nu är vi inne i sista säsongen. Kommer sakna Gåsmamman när den tar slut!

I mitt huvud: Snurrar det alltid mycket tankar och planering. Under min morgonpromenad la jag upp en plan för min egen träningsvecka för att vara fräsch och stark på lördagens tävling.

Idag kör jag tunga lyft, imorgon Ignite, vilar torsdag och joggar lätt fredag. Från och med torsdag kommer jag börja kolhydratsladda 💪🏼.

En annan grej som snurrar i mitt huvud är årliga ”Crazy hair day”. Har era kids också det i skolan? Söker efter inspo som jag kan visa ungarna. Det får dock inte vara något för avancerat utan det måste vara görbart.

Ha: En fin tisdag!

1
48

När det känns som att dagens möjligheter blivit bortkastade

Som ändå blev en av dom härligaste dagarna på länge ❤️.

Såhär, jag hade kollat fel. Jag trodde att Molly var kallad på en match. Matchen var på eftermiddagen så vågade inte styra upp några planer. Soliga söndagen gick egentligen bara till att softa och vänta in tiden.

När jag upptäckte min miss var det eftermiddag. Alla hade redan startat och fångat den härliga sommarsöndagen. Då kom den där dumma och larviga jämförelsen. ”Alla andra har det så härligt men inte vi”.

& så kom ilskan. Det är så lätt att ändra skepnad på ilska. Jag var uppgiven över en miss men förklädde den i att det var Hugos fel. Hade gett grönt ljus till att spela golf så han var inte hemma.

Jag så irriterad! Irriterad på att jag var själv med ungarna och att vi kastat bort dagens möjligheter.

När jag blir irriterad har jag lätt till känslor och tårar. Stod i köket och bet mig i läppen för att inte börja gråta men tio och åtta åringar är inte dumma.

”Har det hänt någonting mamma?”.

Vi bestämde oss för att åka till en park. Redan i parken försvann den tunga känslan.


Vi fortsatte att promenera planlöst och barnen hittade ett fallet träd i en sjö. Kläderna for av och dom klättrade ut. I över en timme lekte vi på trädet. Barnen ramlade givetvis i plurret och jag skrattade så att magen värkte.

Det hann bli kväll och jag struntade i att laga den planerade middagen. Vi käkade asgoda pitabröd med god fyllning i kvällssolen. Vi kom hem på tok försent för att starta upp läxor men det gjorde ingenting.

Dagens möjligheter var aldrig bortkastade. Det gick att vända med hjälp av ett annat mindset. Det kändes tungt men blev en av dom bästa dagarna någonsin. Släppte garden och var följsam. Det behövdes inget annat än att bara ge sig ut. & det blev en fin påminnelse om att barn sällan behöver mer än föräldrars fulla närvaro. Vår söndags eftermiddag och kväll tog Gröna Lund 10 gånger om.

Hoppas genom detta föra vidare påminnelsen om att dagen inte är bortkastad trots att den är svårstartad ❤️. 

6
94