7 filmer som jag vill se

Jag äääälskar filmer. Både vuxen och barnfilmer. Tycker det är så mysigt att krypa ner i soffan till tända ljus, under mjuka filtar och gosa med familjen. När jag såg den här på Apple TV var jag tvungen att fota för att inte missa släppet.

En dag kommer allt detta bli ditt

”Den framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på föräldrarnas gård för första gången på över tio år.

Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villig att flytta hem igen?”. Släpps som hyrfilm 22a maj.

Fader och soldat

Vem älskar inte Omar Sy efter ”En oväntad vänskap”? En av dom bästa filmerna jag sett! Har några sådana favvo-skådisar. Allt dom gör vill jag se.

”Första världskriget rasar i Europa. Franska armén behöver män att skicka till fronten. För att fylla på i leden börjar man tvångsrekrytera män i landets kolonier. En av de som sveps upp i kampanjen är den unge senegalesen Thierno Diallo.

När hans far Bakaly får reda på detta lämnar han sin tillvaro som herde och tar värvning i samma enhet. Allt för att så mycket det går skydda sin son från krigets fasor. Så fort de är på plats i skyttegravarna vid Verdun börjar Bakaly förbereda flykten tillbaka mot hemlandet. Framgångar på slagfältet leder dock till att Thierno stiger i graderna.

Han börjar tänka på en möjlig framtid i Frankrike. Kommer familjebanden eller drömmarna att vinna? Om de överlever krigets vansinne vill säga”. Biopremiär 19e maj.

Den lilla sjöjungfrun

Sist jag och Hugo var på bio med Leonore såg vi trailern för Lilla sjöjungfrun som släpps på bio 26e maj. Historien om när hon blir människa kan jag i huvudet och vill hemskt gärna se den nya filmen.

”Den lilla sjöjungfrun” är den omtyckta berättelsen om den unga, livfulla och äventyrslystna sjöjungfrun Ariel.

Hon är yngst och trotsigast av kung Tritons döttrar och längtar efter att få veta mer om världen ovan havet, och uppe på land förälskar hon sig i den stilige prins Eric. Sjöjungfrur får inte umgås med människor, men hon känner att hon måste följa sitt hjärta. Efter en överenskommelse med den onda havshäxan Ursula får hon möjlighet att utforska livet på land, men sätter därmed både sitt liv och faderns krona på spel”.

Mange och hans märkliga hjärna

Fastnade för beskrivningen. Hur härlig kan inte den här vara? Finns att hyra 22a maj.

”Den annars så glada killen Mange visar sig ha en hjärna som är så märklig att hans svar får datorn att explodera. Mange sätts omedelbart i specialklass och spås en mörk framtid. Han bestämmer sig därför för att starta en egen skola. En skola där det finns plats för barn med märkliga hjärnor”.

Skinford: Death Sentence

Vad vore ledighet utan lite rysmys? Eller? Vet att detta är en vattendelare 🙈. Hatälskar att titta på skräckfilmer men denna har fångat mitt intresse. Finns att se på SF Anytime.

”James ”Skinny” Skinford har en enkel plan: Stjäla och sälja en mystisk lastbil för att tjäna snabba pengar och rädda sin sjuka pappa från en dödlig sjukdom. Men allt går åt helvete när han hittar en kvinna – som inte kan dö – levande begravd i den grav han har tvingats gräva åt sig själv. Alla som rör henne blir odödliga, men att vara nära henne är också en dödsdom”.

Barbie

Kan väl inte undgått någon att i sommar släpps Barbie spelat av Margot Robbie som är min girl crush. Kan detta bli sommarens succé? Biopremiär 21a juli.

Forever

En ungdomsfilm som har premiär nu i vår eller sommar, det är lite oklart. Skulle vilja se den tillsammans med Molly.

”Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny hårdsatsande fotbollstränare börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs och spela Gothia Cup ser äntligen sin chans att lyckas. Men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?”.

0
31

Vad stör du dig på i sociala medier?

Jag fick se en post som handlade om vad man stör sig på i sociala medier & läste igenom kommentarerna. Mycket kan jag skriva under på själv och andra saker har jag aldrig ens tänkt på. För visst finns det saker som får oss att rulla på ögonen eller sucka högt mentalt? En sak jag tycker varit irriterande även från innan jag började jobba med sociala medier är de som checkar in på sjukhuset på FB (gör man sånt längre?) och sen när folk frågar vad som hänt så vill man inte säga pga att det är privat. Lägg inte upp något då!

Med risk för attack i kommentarerna – vad stör ni er på i sociala medier? 😅🙈

Jag lägger en reservation redan nu för att majoriteten av mina följare är fantastiska, att många är supersnälla, att jag gör saker som irriterar andra, att jag som influencer får acceptera att man gör si eller så osv osv. Jag vet det så ni behöver inte elda upp. Lite lättsamt vill jag dock lista 5 saker JAG stör mig på i sociala medier, från influencervinkel:

– Att allt anklagas för att vara smygreklam. 
Ibland är det ju uppenbart att det är smygreklam men jag tycker själv att det ibland blir absurt med att så fort ett varumärke eller en sak nämns så skriker någon till att ”ska du inte reklam märka?”. Ibland äter man bara lunch på ett café man betalar själv för. Eller köper sig något man tycker är fint för egna pengar. Hade varit drömmigt ekonomiskt om jag var så sponsrad som många verkar tro 😂

– ”Du skriver frågan själv, ingen har frågat efter länk till XX” 
Den här vet jag att jag tagit upp tidigare men det är kopplat till den ovanför. Så många som tror att det är något fiskande efter klick när man lägger upp länk till något klädesplagg många frågat efter.

Jag kan inte svara för andra influensers men när jag lägger upp en bild på ex IG kommer det alltid massor av dm:s som undrar om skorna/shortsen/tröjan osv. Nu fick jag fråga i kommentar här på bloggen om mina skor i helgen (gamla HM) och DET är inget som stör mig men att folk inte tror på att folk frågar. Haha snurrigt men ni hajjar?

– Kränklimanger! 
Alltså en diss förklädd till en komplimang. Typ ”så härligt med någon som inte bryr sig om sitt utseende, jag skulle aldrig visa mig ute med sådär flåttigt hår :)” eller liknande. Du blir inte mindre taskig för att du kamouflerar taskigheten.

– När allt ska feltolkas/övertolkas. 
Skriver man att man tycker färgen gul är fin på kläder = jaha du tycker alla andra färger är fula?! Eller som när jag skrev om att jag insett något som får mig att uppskatta att jag fick barn ung = tycker man är en sämre förälder om man är äldre. Alltså what. Ibland menar man faktiskt bara exakt det man skriver.

– När man hoppar på barn/närstående för att såra en influencer… 
Ja man får räkna med att folk tycker & tänker om en när man har det här jobbet.

Men jag kommer aldrig sluta störa mig på dom som väljer att skriva taskiga saker om barn eller andra familjemedlemmar/relationer i syfte att såra influencern. Leave it out of the picture.


Vad stör ni på i sociala medier? 🙈🙉🙊

8
38

Tisdagsstatus

Godmorgon tisdag!

Tog en promenad i regnet imorse. Älskar verkligen vår och sommarregn. Det känns harmoniskt och doftar fantastiskt. Speciellt blöt syren.

Typiskt mig: Att dra igång stora projekt efter kl 20. Det var dock välbehövligt. Tog ner alla lådor med mina sommarkläder från vinden. Drog ut hela garderoben och vek om. La undan vinterkläderna. De senaste veckorna när det varit så otroligt varmt har jag saknat alla mina shorts, det var egentligen dom jag ville ha in i garderoben.

I rensningen insåg jag att jag har dåligt med T-shirtar och gott om träningskläder 😅.

Ok eller inte: Blev på riktigt arg när Hugo sa att han tittat på två avsnitt av Gåsmamman utan mig 🙈. Jag är team att det inte är okej att kolla på gemensam serie utan sin lagkamrat. Vilket team är du?

Nu är vi inne i sista säsongen. Kommer sakna Gåsmamman när den tar slut!

I mitt huvud: Snurrar det alltid mycket tankar och planering. Under min morgonpromenad la jag upp en plan för min egen träningsvecka för att vara fräsch och stark på lördagens tävling.

Idag kör jag tunga lyft, imorgon Ignite, vilar torsdag och joggar lätt fredag. Från och med torsdag kommer jag börja kolhydratsladda 💪🏼.

En annan grej som snurrar i mitt huvud är årliga ”Crazy hair day”. Har era kids också det i skolan? Söker efter inspo som jag kan visa ungarna. Det får dock inte vara något för avancerat utan det måste vara görbart.

Ha: En fin tisdag!

1
48