Lyxlunch

Käkade precis en sen lunch. Jag är egentligen en sån som gärna käkar redan vid kl 11 men idag fick jag inte till det. Men är lunchen såhär lyxig gör det ingenting!

Jag ÄLSKAR shakshuka. Svingott att käka till bröd, sallad och lite hummus. För fyra portioner behöver du:

1 gul lök

1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

500 g tomat

4 ägg

150 gram fetaost

Persilja

Salt

Peppar

Chili flakes

Paprikapulver

Olivolja

Gör såhär:

Hacka lök, paprika, vitlök och tomat. Stek lök, vitlök och paprika tills det mjuknat och krydda med salt, peppar, chili flakes och paprikapulver. Addera tomaterna och låt grytan koka i ca fem minuter. Smaka av och salta. Knäck äggen i grytan och smula på fetaost.

Låt grytan puttra tills äggen är tillagade och garnera med persilja. Easy peasy och urgott 😋.

2
39

Tisdagsstatus

Innehåller adlink

Godmorgon tisdag!

Livet leker inte för tillfället. Fick ont i halsen igår kväll. Har knappt kunnat sova pga min onda hals. Himla trist, skulle testat ett nytt träningspass idag men det fick jag boka av. Finns inget att göra åt, det är bara att vila tills jag blir bättre.

Glimtar ur min telefon: Hann iallafall med ett lunchpass på Ignite med Hugo innan jag fick ont i halsen. Vi drog och käkade på Kale and Crave efteråt.

Hugos kompis hämtade oss i det sötaste bilen ever.

Få färgat hår utan att färga: Leonore är en bestämd liten tjej. Hon gick in till en salong och frågade hur gammal man måste vara för att färga håret. Personalen sa det jag redan sagt, att hon måste vänta.

Gick med på att köpa en färginpackning. Egentligen ville hon ha blått men det fanns inte så lila fick duga.

Maria Nilas produkter innehåller färgpigment och ger även fukt och näring till håret. Du kan läsa mer om produkten här.

Började med att schamponera Leonores hår. Sedan applicerade jag färgen och lät den sitta i ca 10 minuter.

Jag vågade inte riktigt ta för mycket färg men efter att vi torkat håret bestämde vi att våga lite mer nästa gång.

Vår otur: Molly ville såklart också testa färginpackningen. När jag torkade hennes hår… Såg jag en lus. Tror att detta är 5e gången på två år. Vi har sån himla lus-otur!

Det var bara att hoppa tillbaka till duschen dra fram lusschampot.

Båda är avlusade och ordentligt kammade. Hittade ingenting på Leonore men har en åker alla med. Idag måste jag ta tag i mig själv och Hugo.

Hittade den här bilden på min telefon, ändå lite fint. Kärlek, omtanke och team work. Det enda positiva i detta är att vi faktiskt blivit vassa i hur man systematiskt och effektivt luskammar hår. Att inte Paranix vill samarbeta med mig (skämt) 😂.

Idag: Håll lite utkik. Det kommer komma upp en fin rabattkod på solglasögon. Många har frågat om mina löparbrillor 😎.

3
57

8 otroliga vårligheter

Nu är väl väderleksrapporten inte likadan över hela Sverige såklart men från Stockholmsperspektiv: HALLÅ VÅREN! 😍☀️


Idag var det rena rama sommarvärmen och man kunde gå barärmat i solen! Det känns nästan som att vi hoppat över våren i år och gått rakt på sommar? Trots att det var isande vindar häromdagen. Måste varit rekordkall april i år? MEN nu känns det nästan som att man kan ropa hej att det är tack och good baj till vintern och att den absolut bästa tiden ligger framför oss! När det varje dag blir ljusare och ljusare och varmare och varmare. När det steg för steg blir grönare och blommigare och härligare att vara människa. Mina vårkänslor är all over the place känner jag. Men man kan ju vara en sån som blir deppig av vårljuset också, tillhör du en sån eller en sån som är som kossorna som får springa ut på kosläpp? Jag är den senare.

Vad så himmelens bra med våren då? Vi listar upp det!

 • Utelivet startar.
  Det blir ju mer och mer in på sommaren men man kan börja med att köra picknick-middagar i parken. Ta en kaffepaus i promenaden på en bänk i solen. Hänga ute efter skoldagen hela kvällen tills det är sovdags. Jag älskar att hela tiden avancerar sin utetid och att det känns självklart att vara utomhus när man kurat inne hela vintern.
 • Dags att rensa!
  Det är väl något med att snö smälter och att det börjar knoppa som gör att man vill göra det minst lika fräscht hos sig själv. Städa ur hemma. Rensa bort på tomten. Gå igenom garderober och skåp. Vintern rasar och det gör städartagen i mig också.
 • Träna ute 
  Nuförtiden gillar jag förvisso att springa ute även på vintern och PW i minusgrader är himla uppfriskande. Men att få springa i värmande sol! Eller kötta igenom ett pass i uterummet. Eller köra gruppass ute på en gräsmatta. Så jädra härligt att få både träningsendorfiner och D-vitaminboost samtidigt.
 • Naturligare rörelse 
  Hänger ihop med den tidigare men jag tycker man rör sig mer naturligt i vardagen också med våren och sen sommaren. Det lockar att ta cykeln istället för bilen. Att promenera går lätt som en plätt. Man är ute och aktiverar sig utan att ens tänka på det, både stora och små.
 • Skärgårdshänga 
  Är ju ännu bättre på sommaren såklart men att ge sig ut i skärgården redan på vårkvisten kan jag verkligen rekommendera. Vi var ute på Grindas öppning och det är något speciellt i att se ön vakna till liv från vinterdvalan.
 • Lunchbubbla
  Kan man ju göra året om men att ta sig ett glas rosé på en uteservering mitt på dagen är något jag tycker höjer livskvalitén ett par snäpp på en gång. Känns busigt, livsbejakande och härligt!
 • Att slippa vinterkläder
  Handen upp alla föräldrar om det som känns absolut bäst med att det blir varmare är att slippa tänka på vinterskor, vantar som försvinner, mössor, halskragar, termosbrallor och resten av vintergarderoben. & hur jobbigt det är i mellanläget när det är varmt ena dagen och vinterkallt andra dagen så man måste ha flera olika garderober framme. Tacka vet jag tunna jackor, keps och solkräm!
 • Nerförsbacke 
  Bäst av allt med våren tycker jag är att det är känns som en enda pirrig nedförsbacke till sommaren. Varje dag som närmar sig sommarlov/semester gör att folk ser lite mer avslappnade ut, att axlarna sjunker ner från öronen, att blickarna ser gladare ut. Det blir lite hejsan hoppsan med vardagsrutinerna och semestern smygstartar långt innan den är framme.

Vad är din bästa punkt med att våren ÄNTLIGEN är här? 😍☀️

0
52