Sweet chilikyckling i ugn

Det kan vara så att vi har hittat ett recept som kommer bli en ny vardagsfavorit! Det vart krämigt och gott, älskar verkligen sweet chilisås.

För fyra portioner behöver du:

500 gram kycklingbröst

Ca 10 champinjoner 

2 paprikor

4 dl matlagningsgrädde

2 dl sweet chilisås

En skvätt kycklingfond

Färsk timjan att garnera med

Salt

Peppar

Olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär champinjoner i skivor, finhacka paprika och skär kycklingen i mindre bitar.

Stek champinjonerna med salt och peppar i en torr stekpanna tills vätskan dunsat bort och ställ åt sidan. Stek paprikorna i olivolja tills dom mjuknat och addera svampen.

Krydda kycklingen och stek hastigt i en stekpanna tills dom fått färg och lägg över i en ugnsfast form. Täck med champinjonerna och paprikan.

Blanda matlagningsgrädde, sweet chili och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen och grönsakerna. Ställ i mitten utav ugnen i 20-25 minuter. Servera med ris och en god sallad 😋😋😋.

3
42

För fet för gymmet?

Under inlägget från mitt träningsevent fick jag en kommentar som gjorde mig ledsen:

”Blir riktigt avundsjuk, se så härligt ut att träna.Jag är alldeles för fet för att ens våga gå till gym, känner mig som ett misslyckat fetto. Men hej o hå..jag lever ändå”

Det gör mig så ledsen för jag vet att det finns så många som drar sig för att gå till gymmet/köra annan träning för att dom är bekymrade för att inte passa in. Att dom är för tjocka eller för smala, att dom är nybörjare och att det kommer synas. Att dom inte kommer orka springa lika snabbt som den bredvid eller lyfta lika tungt som den bakom. Att man avstår för man känner att man inte hör hemma. Jag förstår känslan men vill en gång för alla säga att du hör hemma. Oavsett hur du ser ut. Oavsett vilken bakgrund du har och vilka kunskaper du har. Alla på gymmet har varit nybörjare någon gång. Alla vet hur det känns att inte ha koll på läget. Inget väntar sig att någon ”ny” ska kunna allt eller ha perfekt fysik. Och för den sakens skull är det ju sällan folk ägnar så mycket tid åt att recensera andra på gymmet. Man är ju där för att göra sin grej. Alla började någon gång och det är inget att skämmas för utan att vara stolt för! & skulle det vara något stolpskott som skulle se på dig och tänka något om din kropp är problemet inte att du är ”ett misslyckat fetto” utan att personen är en idiot och det kommer den nog vara oavsett om du går och tränar eller inte.


När jag började träna var jag visserligen smal som en sticka så jag behövde inte känna mig ”som ett misslyckat fetto”. Men jag var som en pommes frites – smal på utsidan men full av skit på insidan 😂 rökte, åt oregelbundet och ofta flötig snabbmat. Hade noll kondition och kräktes efter att ha sprungit 300 meter. Jag kände mig verkligen inte hemma när jag gick in på ett gym första gången. Skivstångar såg läskiga ut. Maskiner förvirrande och helt ärligt hade jag nog inte börjar träna där och då om det inte var för att jag blev ihop med ett tränings freak. Men jag har aldrig känt mig annat än välkommen i träningen! Hittat gemenskap i vissa träningsformer och eget fokus på andra. Funnit inre lugn i den egna löpningen. Det har varit guld värt för mig med träningen.Jag vill också slå ett slag för att man ser betydligt fler olika kroppstyper i träningen än man gör exempelvis i flödet. Det är lätt att tro att alla på gymmet kommer vara super”tighta” men det är sån mångfald när man väl är där.

Och i omklädningsrummet får man se kroppar av alla storlekar och typer. Det handlar ju inte om att se ut på ett visst sätt för att vara där. Man kan ju såklart ha massor av olika mål med träningen men alla är ju där för att låta kroppen jobba och må bra! Ta hand om sig. Röra sig. Flåsa, hoppa, springa, gå, lyfta, skaka ja allt vad man nu kan göra. Alla vill ju såklart inte gå på exempelvis gymmet och det är klart man inte måste göra det. Men om du vill men avstår för att du känner dig fel, tänk om, du är välkommen precis som du är och vad ditt mål än är! Du förtjänar rörelseglädje minst lika mycket som någon annan! 🫶🏻

16
132

Helgstatus

God förmiddag vecka 18 och tisdag! Känns som långhelgen varat för evigt, och kan inte fatta att vi redan är inne i maj! Det går för fort 🥹.

Glimtar ur långhelgen: I fredags hade vi en fartfylld eftermiddag minst sagt!

Grinda bjöd in till premiär. Vi möttes inne i stan för att åka ribbåt ut till ön.

Barnen var taggade!!!


Strax innan Vaxholm stannade vi till.


Dom som ville fick åka lite helikopter. Om vi ville? SJÄLVKLART!

Det var väldigt häftigt. Jag hade aldrig tidigare åkt helikopter.


Hugo visste tydligen om att vi skulle åka helikopter. Jag älskar att han inte sa någonting och låt det komma som en överraskning för mig och tjejerna ❤️.

Efter både luft och vattentransport kom vi fram till Grinda.

Barnen var glada över att vara tillbaks på sin favoritö.

Tog en närmare titt på helikoptern.


Det bjöds på gudomligt god mat. Vi käkade middag ute på terrassen i kvällssolen.

Njöt!


Barnen hann leka och säga hej till ön innan det var dags att åka hem. Det fanns möjlighet till övernattning men barnens tidiga lördagsträningar gjorde att vi ville hem.


Fredag blev lördag. Barnen hade träningar och vi donade på tomten. På eftermiddagen gick vi på fotboll och kvällen spenderades i soffan. Inte en endaste bild tog jag.Sen var det dags att fira valborg! Dagen startade med match för Molly och hon hade som alltid en stor hejarklack. 

I väntan på skjuts.

Efter matchen hängde familjerna med hem. Vi grillade och åt en jättegod middag. Sedan gick vi en promenad till skogen där majbrasan tändes.

Molly stack till kompisar direkt. Jag minglade runt med Leonore. Vi väntade in fyrverkerier innan vi promenerade hemåt igen.

Svärmor och mamma ❣️


Veckans matsedel:

Tisdag: Sweet chilikyckling
Onsdag: Rester

Torsdag: Tunnbrödsrulle
Fredag: Kalasmat

Händer i veckan: Känns det inte konstigt att det är tisdag redan? Långhelgerna gör en smått förvirrad 🙈. Imorgon har jag en rolig arbetsdag framför mig, ska bland annat gå på en förhoppningsvis trevlig lunch hos Klong.

Barnen har idrottsdagar så matsäckar ska preppas.

På fredag ska vi på kalas och på lördag ska jag på konsert med mamma och vänner. Vi köpte biljetter till Eros Ramazzotti, ni vet han italienska smörsångaren 😍.

Tisdagens citat: Långsamt leder också någonstans.

4
62