Hur jag får till slarviga lockar

Innehåller adlink

Så länge jag kan minnas har jag fått frågor om hur jag gör mina lockar. Oftast ganska slarviga, och här kommer mina steg för steg.

-Jag börjar alltid med att dela upp håret i två sektioner och utgår från mittbenan. Sätter upp överhåret med en klämma och börjar med att locka underhåret.

-Snurra håret två varv bakåt på tången och dra locken diagonalt nedåt.

-Gör dessa lockar genom mina fyra sektioner (två underhår & två överhår).

-Avslutar med att kamma ut lockarna spraya på Antonio Axus ”PEACHES & WILDFLOWERS HAIR MIST”. Den doftar helt fantastiskt och innehåller UV skydd.

Min plattång kan alltså ge både ett slätt och lockigt resultat.


Med dom extra långa titanplattorna kan man styla större sektioner åt gången vilket sparar tid 🙏🏼.

0
34

Sweet chilikyckling i ugn

Det kan vara så att vi har hittat ett recept som kommer bli en ny vardagsfavorit! Det vart krämigt och gott, älskar verkligen sweet chilisås.

För fyra portioner behöver du:

500 gram kycklingbröst

Ca 10 champinjoner 

2 paprikor

4 dl matlagningsgrädde

2 dl sweet chilisås

En skvätt kycklingfond

Färsk timjan att garnera med

Salt

Peppar

Olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär champinjoner i skivor, finhacka paprika och skär kycklingen i mindre bitar.

Stek champinjonerna med salt och peppar i en torr stekpanna tills vätskan dunsat bort och ställ åt sidan. Stek paprikorna i olivolja tills dom mjuknat och addera svampen.

Krydda kycklingen och stek hastigt i en stekpanna tills dom fått färg och lägg över i en ugnsfast form. Täck med champinjonerna och paprikan.

Blanda matlagningsgrädde, sweet chili och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen och grönsakerna. Ställ i mitten utav ugnen i 20-25 minuter. Servera med ris och en god sallad 😋😋😋.

3
42

För fet för gymmet?

Under inlägget från mitt träningsevent fick jag en kommentar som gjorde mig ledsen:

”Blir riktigt avundsjuk, se så härligt ut att träna.Jag är alldeles för fet för att ens våga gå till gym, känner mig som ett misslyckat fetto. Men hej o hå..jag lever ändå”

Det gör mig så ledsen för jag vet att det finns så många som drar sig för att gå till gymmet/köra annan träning för att dom är bekymrade för att inte passa in. Att dom är för tjocka eller för smala, att dom är nybörjare och att det kommer synas. Att dom inte kommer orka springa lika snabbt som den bredvid eller lyfta lika tungt som den bakom. Att man avstår för man känner att man inte hör hemma. Jag förstår känslan men vill en gång för alla säga att du hör hemma. Oavsett hur du ser ut. Oavsett vilken bakgrund du har och vilka kunskaper du har. Alla på gymmet har varit nybörjare någon gång. Alla vet hur det känns att inte ha koll på läget. Inget väntar sig att någon ”ny” ska kunna allt eller ha perfekt fysik. Och för den sakens skull är det ju sällan folk ägnar så mycket tid åt att recensera andra på gymmet. Man är ju där för att göra sin grej. Alla började någon gång och det är inget att skämmas för utan att vara stolt för! & skulle det vara något stolpskott som skulle se på dig och tänka något om din kropp är problemet inte att du är ”ett misslyckat fetto” utan att personen är en idiot och det kommer den nog vara oavsett om du går och tränar eller inte.


När jag började träna var jag visserligen smal som en sticka så jag behövde inte känna mig ”som ett misslyckat fetto”. Men jag var som en pommes frites – smal på utsidan men full av skit på insidan 😂 rökte, åt oregelbundet och ofta flötig snabbmat. Hade noll kondition och kräktes efter att ha sprungit 300 meter. Jag kände mig verkligen inte hemma när jag gick in på ett gym första gången. Skivstångar såg läskiga ut. Maskiner förvirrande och helt ärligt hade jag nog inte börjar träna där och då om det inte var för att jag blev ihop med ett tränings freak. Men jag har aldrig känt mig annat än välkommen i träningen! Hittat gemenskap i vissa träningsformer och eget fokus på andra. Funnit inre lugn i den egna löpningen. Det har varit guld värt för mig med träningen.Jag vill också slå ett slag för att man ser betydligt fler olika kroppstyper i träningen än man gör exempelvis i flödet. Det är lätt att tro att alla på gymmet kommer vara super”tighta” men det är sån mångfald när man väl är där.

Och i omklädningsrummet får man se kroppar av alla storlekar och typer. Det handlar ju inte om att se ut på ett visst sätt för att vara där. Man kan ju såklart ha massor av olika mål med träningen men alla är ju där för att låta kroppen jobba och må bra! Ta hand om sig. Röra sig. Flåsa, hoppa, springa, gå, lyfta, skaka ja allt vad man nu kan göra. Alla vill ju såklart inte gå på exempelvis gymmet och det är klart man inte måste göra det. Men om du vill men avstår för att du känner dig fel, tänk om, du är välkommen precis som du är och vad ditt mål än är! Du förtjänar rörelseglädje minst lika mycket som någon annan! 🫶🏻

16
132