Matchande set i Cargo

Innehåller adlinks

Shoppade nya basplagg i linne förra veckan och föll pladask för detta set. Visserligen inte i linne utan cargo.

Är inne i någon enkel & flexibilitetsperiod. Shortsen är svinsnygga samtidigt som dom är bekväma och stretchiga.

Matchar med den här skjortan, gillar dom fastknäppta ärmarna starkt. Både shorts och skjorta finns även i svart.

5
29

Gästinlägg från Hugo

Nu är det världens bästa lilla snygging här igen. Så jobbigt att jag lovar Paula dessa blogginlägg och sen måste jag stå mitt kast. Det är inte jobbigt när jag väl har kommit igång, utan mer att komma till skott.

Skjuta på saker som känns lite jobbiga har jag svart bälte i. Det här blogginlägget har känts lite jobbigt och då hamnar det automatiskt i högen ”skjuta upp”. Nu är jag dock här, så då kan jag lika gärna gå loss.

Ordbajsa och skriva om allt och ingenting. Tex berätta för er att alla borde lyssna på ”vem gråter vid din grav”. Bästa boken jag lyssnat på i vuxen ålder. Den ger en värdefulla tips för att leva ett lyckligt liv. Jag hittade den på Book beat. Lyssna på den om ni precis som mig grubblar över livet lite då och då.

Annars: Mår Hugo bra. Han fick sig en örfil av vädergudarna när tempen stod på 18 grader och han trodde att golfsäsongen var igång. Vilken blåsning. 5 grader och svinkallt igen. Vi kämpar och hoppas att golfsäsongen kan dra igång på riktigt snart.

Paula: Hon mår också bra. Håller på med sina grejer och är svinduktig. Jag blir ständigt imponerad över henne. Många dagar funderar jag på hur det ser ut inne i hennes huvud. Hur kan en människa ha koll på så mycket saker? En annan får i uppgift att köpa hem ägg och toapapper och kommer i bästa fall genom ytterdörren med hushållspapper.

Barnen: Tar studenten snart 😂😂. Helvete vad tiden går fort. Vad fan hände. Jag var 23 och Molly var noll. Nu är jag 33 och Molly är 10.

Sommaren: Gotland, Belgrad, Alperna och hemma. Ser fram mot vandring i dom alpiska bergen ⛰️

Övrigt: Kalldusch skulle jag behöva prata lite om också. Förra året hade jag som mål att träna 365 pass. Det klarade jag, tror jag landade på strax över 400. Detta år är mitt mål att inte ta en enda varm dusch. Då menar jag kallt från start till mål, inte kliva in i varmt vatten för att sedan avsluta med 30 sek kallt. Utan duschen är inställt på 7 grader och det är vad man kliver in i. Hittills har jag klarat det, otroligt vidrigt första veckorna innan jag kom in i det. Nu är det mer en vana som är jobbig vissa dagar och härlig andra. Det positiva är att jag inte varit sjuk sedan jag startade. Det negativa är att jag inte direkt ser fram mot att duscha, speciellt inte när jag ska använda schampoo och balsam 😂. Prova ni också, tänk på andningen. Dö inte!

Mer: Jag vill flytta, inte Paula. To be continue!

Allt för mig/ Hugo

2
169

För att alla barn ska kunna drömma fritt

Jag tror ingen har missat pojken Murhafs Majblommeförsäljning som exploderade i sociala medier och sen också i traditionella medier. Heja dig Murhaf, vilken stjärna du är! Jag hoppas du är så så så stolt och glad över din försäljning ⭐️⭐️⭐️

Det jag slås av i det här är 3 saker:

1. Vilken kraft det finns i sociala medier! Tänk att Murhaf hade svårt att få till försäljning på sin ort men att det sen, tack vara ett Facebook-inlägg, smällde till så han sålde för 250 000 kronor! Det är så coolt hur vi kan användas oss av sociala medier för genomslagskraft.

2.Hur fan är rasisterna som kommenterat på Twitter funtade egentligen? Jag tänker inte återge vad som skrevs för det är så fruktansvärt lågt och osmakligt och behöver inte spridas mer än det redan gjort. Jag förstår mig aldrig på rasism men ännu mindre när man riktar det åt barn. Varför ska man utsätta barn för den där typen av skitbeteende? Dessutom brukar ju logiken från den här typen av rasister vara att man ska anpassa sig till det svenska samhället och man ska göra rätt för sig.

Här har vi ju ett praktexempel på ett barn som gör just det och då är det inte heller bra? Tänk vad mycket pengar Murhaf har dragit in till Majblommans arbete. Tänk att han tjänar in egna pengar till sig själv att göra det han vill med. Sen att vissa vill få det till att han inte gör det själv ju för han har fått hjälp via sociala medie-inläggen etc. Får inte typ alla barn hjälp av vuxna i sin närhet när dom gör såna här saker? Hur många föräldrar köper inte upp salamilager eller sjutton kakburkar när det ska samlas in till någon idrottsförening eller skolresa? Hur många vuxna köper inte en majblomma av en väns barn för att stötta den? Det hör väl till att vuxenvärlden visar hjälpsamhet, godhet, stöttning för barn som ska ”tjäna egna pengar”? Ska barn som inte har ett stort socialt nätverk i vuxenvärlden bli straffade eller ska dom också få hjälp och stöttning? Jag tycker alternativ två är självklart…
Sen tycker jag det är sjukt att Murhaf är asylsökande när han bott hela sitt liv i Sverige och är född här. Hur kan den processen pågå så länge? Det känns i hjärtat när han önskar att han kunde köpa ett uppehållstillstånd… ett barn ska inte behöva tänka på sådana saker och det är fasen orimligt att han ska leva med den klumpen i magen när Sverige är det land han levt hela sitt liv i?

3. Hur fint det är att vi är bra många fler som visar att rasisterna inte är dom som sätter agendan här! Tidigare idag var Murhafs försäljning nu uppe i 4,3 MILJONER kronor! Och han har fått över 100 000 i dricks dessutom. Alltså galna summor. All time rekord. Och det hoppas jag visar Murhaf och andra barn att ondska och dumheter inte ska vinna. Att vi är fler på andra sidan. Att det markeras extra mot dumheterna.

Något positivt i stort med det här är ju också att det innebär att Majblomman får in massor av pengar till sin verksamhet. Med tanke på hur det ekonomiska läget ser ut idag är det ännu fler i barnfattigdom, här i trygga Sverige. Majblomman delar ut stöd direkt till barnfamiljer, gör påverkansarbete mot politiker och finansierar forskning för att ge alla barn i Sverige en barndom dom har rätt till.

”Majblomman finns för att alla barn i Sverige ska kunna drömma fritt och tro på sin framtid, oavsett ekonomiska förutsättningar.”

Så himla viktigt ❤️ alla barn förtjänar en fin barndom. Jag och barnen startade en egen bössa hos Majblomman. I och med uppståndelsen har dom pratat om detta i skolan. Barnen undrade varför inte vi sålt majblommor.

Insamlingen stänger på tisdag så detta blir lite av en avslutnings-rush. Alla gåvor räknas och vi skulle bli så glada om ni vill ge en tia eller två. Alla pengar går oavkortat till Majblommans viktiga arbete. Vill ni inte skänka via den här så köp en majblomma av något barn på stan eller av vännernas barn som säljer, eller av Murhaf eller något annat barn som kämpar med det här.

Det är en liten sak som gör stor skillnad. När det kommer till barnen tycker jag verkligen det är allas våra ansvar. Att vi är en by som hjälps åt, för allas våra barn 🫶🏻.

0
109