Börjar mer och mer flyga med egna vingar

Hur och när låter man barn bli mer självständiga? Det har jag pratat en del om under helgen. Jag tror att det helt och hållet beror på familjens förutsättningar.

Med små steg blir barnen mer självständiga, framförallt Molly. Under trygga omständigheter får hon testa på att flyga med sina egna vingar. Hon löser enkla uppgifter som att kunna handla, fixa mellis och vara hemma själv.

Detta kommer snart att uppgraderas genom att åka kommunalt till en av veckans alla träningar. Hon kommer att åka med en klasskompis som spelar i samma lag. Det är givetvis en stor sak för tjejerna men dom är taggade.

Det hade kanske aldrig hänt om kidsen inte hade egna telefoner men hey vi lever år 2023 där det kanske är ovanligare att inte ha en lur. & jag är tacksam gentemot tekniken som gör det möjligt att kommunicera med våra små.

Förra veckan märktes pendeltågs strejken i trafiken. Jag och Leonore körde tjejerna och vi satt i köer dit och hem. Jag hade kunnat brösta den om jag var själv men det kändes så meningslöst för Leonore. Träningen börjar tidigt på eftermiddagen och det är svårt för Hugo att hinna hem. Då kom detta på tal.

Tids nog är dom vuxna och helt självgående men inte ännu. Vi får utvärdera om detta funkar och blir stående i vårt vardagspussel. Idag måste vi köpa ett sl-kort och ladda på med resor.

-Hur resonerar du i frågan? När och hur blev era kids redo för att testa flyga lite mer med egna vingar?

12
50

Helgstatus

Vilken födelsedagshelg vi har haft. Jag är helt slut och känner att jag hade behövt en helg efter helgen men det var det värt. Jag har sett min dotter skina av lycka. Jag har sett och känt hur älskad hon är av så många. När Molly la sig igår kramades vi länge. Hon tackade och sa att det hade varit den bästa födelsedagen någonsin ❤️.

Glimtar ur kalashelgen: I fredags var jag och barnen utomhus hela eftermiddagen. Det är någon grodperiod i vår park och dammen är full av grodor. Vi gick ett varv runt dammen och såg 18 stora grodor!!!

Vi cyklade vidare till sjön. Barnen ville ta ett dopp för att fira in helgen och ladda inför Mollys födelsedag.

När vi kom hem stod Hugo och grillade. Jag satt i kvällssolen och njöt.


Och så kom den stora dagen. I lördags fyllde Molly 10 år. Samma morgon hade Leonore en uppvisning så vi uppvaktade med sång, presenter och frukost redan kl 07 🙈.


Efter Leonores uppvisning delade vi upp oss. Jag, Hugo och Molly åkte till laserdome och tog emot ett taggat kompisgäng. Sen kom stora överraskningen…


Medan kidsen körde klart sista spelet tog vi emot limousinen. Ni skulle ha sett barnens reaktioner. Dom skrek rakt ut och SPRANG in. Vi hade fixat i ordning lite goodiebags och dom kunde själva ratta musiken. I 40 minuter fick dom åka runt och leva lajf.


Limon släppte barnen på Brödernas där vi käkade middag. Kalaset fick 10 av 10 guld🌟. När vi kom hem vart Molly rörd, tror hon var så uppspelt innan. Hon behövde landa och ta in vad hon precis fått uppleva.

Lördag blev söndag och då var det dags för familjekalas.


Jag var så himla glad över att vädret tillät att ha kalaset utomhus. Vi grillade burgare och hängde på baksidan med nära och kära.Studsmattan är återigen i bruk. Den tar ofantligt mycket plats men vi kan typ aldrig göra oss av med den. Den uppmuntrar till så mycket lek!


Leonore visade stolt upp sin Pokémonkorts samling.


Molly fick jättefina presenter. Mycket fotbollströjor, det har hon önskat.


& en fin lyckoamulett från farmor och farfar.

Kalaset slutade med att alla hängde med och kollade på Mollys match. Hon var stolt som en tupp över att ha hela sin familj i hejarklacken.

Man fyller 10 bara en gång. Vi älskar dig så mycket Molly och jag är så glad över att vara din mamma. Min fina, grymma tjej ❤️.

Helgens filmtips: Gigi & Nate. Den var så otroligt fin och gripande. Jag är blödig men tror jag varit lite extra sentimental just för att Molly fyllt år. Grät flera gånger under filmen för att jag blev så rörd.

”En ung mans liv vänds upp och ner efter att han har blivit förlamad. Att gå vidare verkar nästan omöjligt tills han träffar sitt osannolika tjänstedjur, Gigi – en nyfiken och intelligent kapucinerapa”.

Veckans matsedel:

Måndag: Lady & Lufsen köttbullar
Tisdag: Rester
Onsdag: Sweet chilikyckling
Torsdag: Laxpaket

Händer i veckan: Ser mycket fram emot den här veckan! Jag har roliga jobb och hostar ett träningsevent på Ignite tillsammans med Stronger. Kör en intervju med Babyjourney app och ska gå på Gröna Lund med bara Molly. På fredag åker vi ut till en skärgårdspärla, det kommer bli mysigt med en mini-getaway.

Ha: En härlig måndag! 

1
92

Njuter av våren i nyheter från Lindex

Innehåller adlinks

Känner ett sånt lyckorus över att vi äntligen befinner oss i våren. Plötsligt känns allting lite lättare, dagarna förlängs i ljusa kvällar och man vill klä sig luftigare.

Insett att jag saknar basplagg i linne och hittade dessa snyggingar bland Lindex vårnyheter. Jag och Mikaela käkade lunch på Winterviken (tips, tips, tips) och passade på att fota mina nya plagg. 

Amen hur snyggt och enkelt? Den vita skjortan går att bära på många olika sätt till flera olika tillfällen. Tror ni hajat grejen med att jag ÄLSKAR flexibla plagg!

Enkelheten i dessa linnebyxor gör dom så klockrena. Raka i modellen och med en skön resår i midjan. Fanns även i svart, beiget och vitt.

4
63