Onsdagsstatus

Innehåller adlinks och innehåller reklam för Aimn

God eftermiddag onsdag!

Haft ett underbart dygn på Ellery tillsammans med Aimn. Vi var ett gäng som hade blivit bjudna till en getaway i wellness anda.


Testade på pilates för första gången…


…Det var riktigt jobbigt! 😅


Vi spade fram tills sen kväll. Känner mig otroligt utvilad och fylld av positiv energi. Jag lämnade allt åt sidan och var verkligen närvarande i nuet. TACK för allt!

Mina nya stövlar: Min dm har nästan nått error efter jag la upp en story med mina nya stövlar. Har velat ha ett par knähöga med klack länge. Hittade precis det jag sökte HÄR.


Svar på fråga från läsare:

”Jag undrar hur du tänker kring att publicera att du tränar 05.00. För många skulle det anses som lite ”extremt”.

Jag ser det inte som någonting konstigt att jag publicerar att jag vaknar klockan 05 för att hinna träna innan arbetsdagens start. Ibland tränar jag mornar, ibland förmiddagar och ibland eftermiddagar. Nästan aldrig kvällar, det är inte riktigt min grej.

Träningen är en väldigt naturlig del i mitt liv och min vardag.

Något jag prioriterar och planerar kring. Givetvis finns det mer i mitt liv som är viktigt men träningen är min stund på dagen. Gymmet öppnar kl 06 och jag hade bokat in mig på ett pass som startade kl 06.30-07.30. Kl 08 gick jag därifrån och hann jobba i ett par timmar innan det var dags att mötas upp ute på Ellery.

Jag tänker att alla vi har olika liv och olika förutsättningar. Hitta ett förhållningssätt som funkar för dig ❤️.

17
57

Summering av vår resa till Alperna del 2

Reklam för SalzburgerLand

Vi reste vidare till ski in & ski out paradiset Obertauern som faktiskt är en av Österrikes äldsta alpbyar. Stämningen var annorlunda mot Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, det kändes mer familjärt. Läste mig till att det anses vara Österrikes absolut snösäkraste berg.

Vår heldag började med att vi mötte upp en guide som åkte med oss hela förmiddagen.


Det underlättade enormt att åka under Lukas vingar. Vi noterade ett väl sammansatt system med bra liftar, välskötta pister och stora valmöjligheter.

Tycker Hugo såg så proffsig ut här


Plutt kollar ner från ett stup 

Vad vore vi utan allt skoj och skratt?


Vi hamnade på barnområdet och såg en massa små kottar som gick i skidskola. I igloon bakom tjejerna käkar barnen lunch, det verkar som skidskolan är halv alternativt heldagar här.

Se upp…


För pappaattack!


Vi åt en magisk lunch och jag bröt från schnitzeln och gulaschen.


Efter lunchen delade vi på oss. Vi sa hejdå till guiden och Hugo behövde rasta sig själv (😂). Han behövde få utlopp och upptäcka de tekniskt svårare backarna och offpisten.

Barnen ville tillbaks till barnområdet, det fanns en spöktunnel som dom ville upptäcka. Jag laddade ner appen med pistkartan och 25 minuter senare var vi tillbaka (stolt).

Ut på tur aldrig sur


”Mamma titta en guuuuunga!”

Det är så roligt att åka skidor med Molly och Leonore. Dom tjivas sådär som bara syskon gör. Åker orimligt nära varandra bara för att fälla med flit 😂.

Vi hittade spöktunneln 


Utöver skidåkningen så var Obertauern en jättetrevlig by. Vi bodde i närheten till lifter och restauranger. Dock spenderade vi återigen eftermiddagarna och kvällarna på spa och hotellrummet. Sju timmar i backen gjorde sitt och vi prioriterade återhämtningen och sömnen. 

Annorlunda upplevelse: I Obertauern fick vi vara med om det roligaste. I vårt program stod det ”Tonight you will discover the 1.5 km long night toboggan run of the Gnadenalm. In addition, you will be taken to the start of the toboggan run by Ski-Doo taxi”.

Vi läste om och om igen. Frågade i receptionen vad toboggan betyder men fick inget förståeligt svar. Utan någon som helst aning om vad vi skulle göra åkte vi ut mot träffpunkten.

När vi kom fram stod en snöskoter redo med kälkar. Vi blev körda till toppen och fick själva ta oss ner.

Jag skrattade så mycket att jag nästan kissade på mig. Hugo förstod inte hur man styrde med hjälp av fötterna och for rakt ner i den mörka skogen 😂😂😂.


Summan av kardemumman:

Obertauern är det perfekta stället för dig som ska ta din familj till alperna för första gången. Berget bjuder på många snälla nedfarter och är perfekt för nybörjarna (läs mig😂).

7
60

3 saker jag alltid dubbelkollar

Jag litar på mig själv men det är vissa punkter som jag alltid dubbelkollar. Senast imorse när jag parkerade bilen utanför gymmet.

Låsa bilen

Jag låser, går, funderar, tvekar och går tillbaks. ”Låste jag verkligen bilen?”. Det är samma visa varje gång. Jag dubbelkollar och möts alltid av en redan låst bil.

Min to do list

Jag skriver upp allt jag behöver göra. Privat och i jobb. Det kan stå precis vad som helst på min do. Jag checkar av, suddar ut och adderar.

Hugo (😂)

För Molly funkar kryss på handen för att minnas, men inte för Hugo. Man har olika förmågor och man måste få göra saker på sitt sätt. Glömmer Hugo så löser han alltid situationen. Men absolut, jag påminner av välvilja.

//Vad dubbelkollar du?

5
58