ANNONS
Integritet på Tailsweep

När influensers drygar sig

/

På resande fot är det klart det blir lite extra läsande när dötid finns under resvägarna. Jag läste det här inlägget hos Sandra Beijer som jag tyckte var intressant och fastnade ännu mer i kommentarerna, specifikt kanske dom här:


Generellt sätt tycker jag man ska vara trevlig och se till det bästa hos medmänniskor.

Utgå från att andra menar väl och behandla dom man själv vill bli behandlad helt enkelt. Så jag kan förstå att man som läsare tycker det är osympatiskt eller taskigt av influensers att ha en ”ton” till läsare. Det har jag också fått synpunkter på när jag någon gång biter ifrån i kommentarsfältet. Men jag håller så med i Sandras resonemang i svaret. Ibland blir man bara så MATT och trött och less på nagelfarandet som kommer i kommentarer där någon formulering, tanke, händelse kan göra läsaren så himla kränkt att det måste tas upp och ställas till svars och ha sig så man bara orkar inte. Det skulle väl vara en sak om man fick en kommentar en gång i halvåret som var lite jobbig men när det är nästan dagligen så blir man helt enkelt less. Tålamod finns inte alltid till hands. Det blir ju såklart tråkigt för den enskilda kommentatorn som tycker att hen har minsann följt si och så länge och bara lämnat den här enda kommentaren men för den som fått ett hav med kommentarer blir tröttheten ändå påtaglig.

Sen såg jag ett inlägg som gjorde mig full i skratt hos Bloggbevakning på Instagram:

Jag har pratat tidigare om hur skevt jag tycker det är när influensers blir arga för att dom får frågor och ska ”läxa upp” följaren i DM. Min take är att JA man får mycket frågor men antingen så samlar jag upp typ om 25 har frågat om min tröja så lägger jag upp en story där det står “tröjan är från xx” ELLER om jag inte orkar så svarar jag helt enkelt inte? Finns liksom ingen poäng i att vara dryg. Följare kan inte kräva att jag ska svara men jag kan inte heller kräva någon form av engagemang av följare och om jag aldrig svarar blir väl konsekvensen sämre engagemang och mindre följare. Men att lägga tid på att dryga sig, äej. Dessutom är det väl svinbra att ha engagemang från folk som inte ens följer en? Blir ju ändå bra statistik att visa upp i samarbetssituatipner och liknande. skit samma i om dom inte följer så länge som engagerar sig i dig och ditt content helt enkelt och annars är det väl bara att göra kontot privat?

Två funderingar från mig om när influensers drygar sig kort och gott. Som följare förstår jag att man blir frustrerad men jag vet ju också hur frustrerad jag själv kan bli av kommentarer. Ibland tar drygheten över 🤷🏽‍♀️😂

7

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00