ANNONS
Integritet på Tailsweep

En vänlig påminnelse

/

Det är mindre än 10 dagar kvar till julafton och jag gissar på att det är många av er som har stressknut i magen, långa todo listor som ständigt uppdateras i huvudet och ja allmänt känner olustighet inför det här stora mysiga som ska komma så det inte alls känns speciellt mysigt. Det är nog mest mammor/kvinnor som går runt med den här stressen och pressen att göra julen PERFEKT. Jag har i alla fall aldrig träffat en man som haft stirriga ögon över hur han ska hinna med storstädningen och nissedörren och luciakläderna och alla andra moment som ska bockas av.

Här kommer en vänlig påminnelse till er; 
Det BLIR jul ändå. Det räcker med bra nog. Julmagin finns i det lilla. Du ska räcka till!

Det är lika kul för barn att dekorera färdiga pepparkakor med köpt kristyr som att baka egna och vispa ihop egen kristyr. Köpt pepparkakshus är lika bra som att stå med egna mallar. Häll upp färdig sill i en skål så märker ingen skillnad från ”receptet som MÅSTE göras varje år!”.

Gör bara julmat som du och barnen gillar och skippa dom pliktskyldiga varianterna som bara tar plats och tid. En chokladkalender funkar lika bra som en paketkalender eller någon svindyr annan variant. Nissedörr är kul men det är inte säkert en Nisse flyttar in varje år, i år kanske han lurar hemma hos grannarna?
Ni fattar… ta dom genvägarna du vill och skäms inte för det. Låt barnen göra en prio-lista vad dom vill göra för juligt innan dagen D och ta fasta på något därifrån. Du behöver inte kämpa dig blodig för att skapa en magisk jul för barnen, antagligen är den magisk nog som det är utan att du ser det.

Jag tror jag skrev om det här förra året också  men jag påminner mig om vad UnderbaraClara skrivit om att det kommer nya chanser att skapa minnen. Varje jul måste inte innehålla exakt allt. Du får en ny chans nästa år att göra just det där du drömt om med dina barn. Dom kommer inte minnas allt det magiska från varje år utan plocka bitar och delar, år efter år. Det är du som kommer minnas det mesta nu så försök lägga minnet där det är viktigt, allt som blev och inte det som inte blev. Du får nya chanser att skapa minnen så ta det lugnt och bygg en lagom perfekt jul – se till att spara dig själv, du räcker så bra! ❤️

12

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00