ANNONS
Integritet på Tailsweep

Avskaffa black friday!

/

Handen upp om din inkorg svämmar över av deals just nu, deals man bara INTE får missa 🙋🏽‍♀️ Jag känner bara en inre stress växa fram av tempot och påminns om att reor och deals inte är något för mig. Rent personligen skulle jag gärna se att black friday skrotades just för att det är så hetsigt med konstanta pling i telefonen av mail och smserbjudanden. Det är ju inte heller bara en dag utan mer än en vecka det pågår. Erbjudande på erbjudande som gör mig helt snurrig och för egen del skippar jag gärna allt vad black week-erbjudanden heter. Kanske konstigt med tanke på mitt jobb? Jag vet att jag sagt det förr och att jag då också blivit anklagad för dubbelmoral i och med att jag jobbar med marknadsföring och en stor del av mitt content innebär konsumtion i någon form. Och ja, absolut. Så är det ju. Jag har ju också samarbeten som fokuserar just på black friday och jag agerar ju reklampelare för det hela. Men jag tycker inte riktigt man kan likställa att vara en influencer med black friday och påstå att det är samma hets, köptryck, lockelser…

Jag vågar påstå att jag har en hög andel ”redaktionella” inlägg mot dom köpta. Alltså inlägg som inte är köpta samarbeten utan vanliga uppdateringar. Det är ju mitt jobb dock och pengen man får för sidvisningar är inte alls hög nuförtiden (för kunde man absolut tjäna en OK månadslön på bara ha hög trafik) så för att faktiskt kunna ta ut lön behöver någon betala för kalaset och det blir företagen jag samarbetar med. Dom inläggen märks alltid ut att det är reklam så om man inte vill nås av detta är det lätt att scrolla förbi och vänta in nästa inlägg. Jag kommer inte skicka mail och sms där jag jagar in dig till samarbetet.

Däremot vet nog alla som följer mig vid det här laget att då och då kommer innehållet vara reklam. Det jag tycker är jobbigt med black friday/black week är just att det blir sånt massivt tryck. Det känns hetsigt att få tag i dom bästa dealen och jag får också tankar om att jag borde hinna få alla julklappar köpta till superpris och kanske alla eventuella dekorationer och kanske alla skönhetsprodukter jag kommer behöva och så vidare. Det är att blir en hets att ”passa på” att konsumera för sen är det ju ett helt år till nästa gång! Fast innan dess kommer ju mellandagsrean… och sen någon rea på våren, sen sommarrean… ja det kommer ju nya chanser helt enkelt! Jag tycker det är just black week som har någon slags ”nu eller aldrig”-känsla som tar över helt enkelt.

Men jag förstår ju också att för många är black week en räddning inför julen. Där det faktiskt är chansen med stort C att kunna ha råd med julklappar till alla barnen, unna sig en ny jacka man behövt länge, nya utekläder till barnen eller vad det nu kan vara. Att det går att göra bra kap på det man haft ögonen på. Jag förstår verkligen det och jag har svårt att sätta mig på en hög häst i att erbjuda rabattkoder annars under året men att inte göra det under just under den här veckan för någon slags symbolvärde. Även om jag rent personlig känner typ en stor suck över  hur inkorgen fylls med erbjudanden från alla företag jag någonsin handlat av.

Jag undrar om inflationen och det ekonomiska läget i år kommer påverka black week. Kommer folk nyttja det MER just för att typ fixa allt inför jul på rabatterade priser eller kommer försäljningen dippa för att spontanköp och ”villhöver”grejer inte prioriteras nu när det ser ut som det gör? Vad tror ni? Har ni gjort några bra fynd ännu eller har ni något planerat som ska köpas in? Eller bojkottarna ni allt?


Copyright 2019. All rights reserved.

9

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00