ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smygstartare eller julgeneraler?

/

Jag kan inte vara den enda som fått maxad julfeeling av snökaoset? Hela Stockholm, till och med inne i stan där det bara brukar vara slask, är täckt i vitt fluff som en Disney julfilm. Att bilen är insnöad och får stå (för många fler än oss) gör sitt för stämning. Det känns lite som att november och vardagsstressen sattes på paus.
Blir full i skratt av att det finns två saker som är säkra varje vinter i alla fall här i Stockholm:

1. Att första rejäla snön kommer som en överraskning där man absolut inte är beredd och bilar kör i diken för dom har sommardäck, det blir kaos i kollektivtrafiken och nyhetsrapporteringen fokuserar på just kaos.

2. Att nummer 1 alltid följs av människor som besserwissrigt ska komma med pekpinnar om att ”hur KAN snön komma som en överraskning varje år? Hur svårt ska det vara att ta på vinterdäck i tid och köra försiktigt va!”.

Med tanke på att båda dom här har inträffat tycker jag alltså vi kan slå fast att hösten är över och vintern är här! & med det spikat så har jag börjat gå loss på julpyntet. Där kommer vi till min nästa punkt med två starka sidor av åsikter:
att vara den som julpyntar tidigt vs vara julgeneralen som absolut inte tar fram adventsljusstakarna förrän första advent och inte låter minsta tomte titta fram förrän sådär dagarna före julafton.

Vilket team tillhör du, smygstartarna eller julgeneralerna? 

Jag tror inte det är någon som missat att jag tillhör nummer ett av alternativen. Jag smyger gärna igång julen redan i november för att mysa till den annars så gråa månaden. Julgran har vi ofta tagit in innan Leonores födelsedag och det skapar alltid ramaskri bland vissa.
Sen vill jag också röja undan julen typ helst på juldagen och göra hemmet till sitt normala mer cleana jag men det tror jag inte nödvändigtvis är för att vi startade ”för tidigt” utan snarare att för mig är julafton verkligen klimax, innan dess är det pirrigt och förväntansfullt men efter julafton är det som att det inte är något mer att se fram emot? Man har fått i sig all julmat, man har umgåtts, paketen har öppnats… juligheten är över för min del då. Men jag förstår att det är annorlunda om man firar en mer religiös jul där alla dagarna kopplas till tron. För min del är det ganska harmlöst om man tar fram adventsljusstaken i början av november eller vid första advent. Om någon tycker det är jätteviktigt att hålla på traditionerna är det inget som stör eller irriterar mig, you do you liksom men jag har svårt att förstå hur man kan elda upp sig över andras val. Jag skulle förstå om jag kom och drog en julgran hemma hos en ”julgeneral” i november att hen skulle bli upprörd, för det är ju inte så hen vill ha det. Men att det står en plastgran och lyser i mitt vardagsrum, vad kan spela för egentlig roll för den som inte ens är hemma hos mig? 😅 ”Men traditionen är/syftet med julen är/man ska faktiskt ha julen kvar till tjugodagknut” osv. är det som hörs men vad spelar det för roll vad andra gör när det är något som inte går ut över andra.

Det är inget hemskt som sker i att tjuvstarta julen.

Jag har som jag nämt tidigare läst att dom som julpyntar tidigt är lyckligare och det är något jag väljer att ta fasta på. Att man inte behöver följa regler utan ska göra det som känns rätt för en (i såna här saker, pratar inte om att bryta mot lagen och ha sig) och hitta njutet i det som går. Vi har en extra orolig tillvaro i världen & Sverige just nu känns det som och så mycket är liksom varningar och skräckscenarion och farhågor så om man kan hitta något slags lugn och mys i att få lyssna på julsånger i november och äta lussebullar innan advent, go for it. Gör det som gör ditt hjärta lite gladare, helt enkelt! ❤️

9

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00