ANNONS
Integritet på Tailsweep

När reklam får en att hajja till

/

Vi möts av hur många reklambudskap som helst varje dag, på skärmar, i tidningar, på stan, i radio osv. Det allra mesta går oss nästan omärkt förbi just för det är så många budskap. Men handen upp om du också i princip satte kaffet i halsen när du såg den här annonsen 🙋🏽‍♀️😂

Först trodde jag det var ett skämt men när jag läste att det är för att uppmärksamma Mustaschkampen och prostatacancer och att halva vinsten på varje balle eh bulle går till just Muschashkampen kände jag att wow vad reklambyrån bakom det här har gjort helt rätt! Det får mig att stanna till i bruset, det får mig att reagera och det får mig att läsa vidare. Dessutom känns den väldigt ”på gränsen” på något sätt. Får man göra reklam för en stor snoppbulle?
Får man göra om en älskad julsång till en visa om snoppar?
Finns det något olämpligt här i att trycka upp stora ”snoppar” eller är det harmlösa bullar? 

Jag hittade deras pressmeddelande och såhär säger dom om kampanjen:
– Vi vet att många män undviker att undersöka prostatan av olika skäl.

Det kan till exempel handla om rädsla eller okunskap. Lusseballen är en perfekt mix av allvar och skoj och kan förhoppningsvis göra det lättare att prata om ett ibland tabubelagt ämne och samtidigt öka medvetenhetsgraden kring vikten av att testa sig i tid. Vi är väldigt glada att intäkter från Lusseballen går till Mustaschkampen som är Prostatacancerförbundets kampanj som blandar humor med allvar för att bidra till forskning, utveckling och bättre vård, och samtidigt sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom, säger Per-Anders Nygård, kampanjledare för Mustaschkampen.

Landar ännu mer i att det är en genialisk kampanj där man kan göra något roligt av något som många kanske är obekväma eller rädda kring. Att kolla prostatan innebär ju att man måste in och rota i rumpan vilket många män känner NONO kring (där vill man ju på något sätt få dom att inse hur läbbigt det kan vara som tjej med gynundersökningar när man får bresa upp benen och verkligen bli runtrotad i, betydligt oftare än manliga kontroller tror jag?) så kanske något sånt här kan avdramatisera lite? Det blir både roligt samtidigt som det känns snällt med liksom juliga saffransbullar – vad kan vara farligt med det?

Någon som verkligen är farligt är prostatacancer, visste du att det är Sveriges vanligaste cancerform? Som drabbar över 100 000 män per år bara här i Sverige. Precis som med all cancer är det en vidrig sjukdom och jag tycker det är så bra att både Mustachkampen och Rosa bandet är stora kampanjer under oktober och november. För att rikta ljuset både på att man kan vara med och bidra till insamlingar men kanske mest för att påminna folk om det viktiga i att själv vara uppmärksam och göra det man kan för att upptäcka sjukdomen i tid. Att som kvinna lära känna sina tuttar och klämma på dom regelbundet för att bli vaksam på knutar eller knölar.

Att som man inte skjuta bort en undersökning som är sedd på med lite pinsamhet eller jobbighet utan att göra den för att kunna utesluta prostatacancer. Att cancer upptäcks i tid för att kunna behandlas snabbt och öka chansen för att det ska gå bra.

Jag tar till mig den här kampanjen och ska ligga på dom män jag har i min närhet som är över 50 år att dom ska se till att göra ett prostatatest (så fyndigt med att dom här lussballarna ska säga åt sina bröder också, alltså älskar den här reklamen). Finns det en lussballe i butik ska jag definitivt unna mig en sån också!

Hur reagerade ni på den här reklamen som lyftes upp på Expressen?  

OBS Det här är absolut inte ett betalt samarbete mellan mig och Pressbyrån eller någon annan part – bara jag som reagerar på en faktiskt reklam. 

6

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00