Hur man får en nära relation med sin förälder i vuxen ålder

Fick en önskan om att berätta och ge tips till hur man får en nära relation med sin förälder i vuxen ålder. Så jag tänkte berätta, att ge konkreta tips känns svårare. Det har alltid varit jag och mamma.

Mina föräldrar separerade när jag var liten och jag har alltid bott hos mamma. Jag minns min barndom som varm och kärleksfull. Mamma och jag gjorde liknande saker som jag och barnen gör. Hon var hela min värld och min tryggaste punkt.

Det var först när mamma träffade min styvfar Love som vår duo splittrades. Dom gifte sig och jag fick två lillebrorsor. Då var jag 12 år gammal. Dom första åren måste ha varit tuffa för Love. Jag testade honom och var rätt så arg under några år. Det kändes som att mamma togs ifrån mig vilket jag idag förstår är en naturlig reaktion för skillsmässobarn. Vi hittade våra roller och våra platser i den nya familjen. Jag vart tonåring och njöt av den spännande tonårstiden. Det passade mig utmärkt att mamma återigen var småbarnsförälder och hade stort fokus på mina bröder.

Jag har dock aldrig slutat hänga med min familj. När jag vart vuxen och flyttade hemifrån var jag ofta hemma ändå. Jag och mamma fick parallellt en vänskapsrelation. Och när jag vart mamma höll mamma mig i handen. Hon har hejat på mig sedan dagen jag plussade med Molly. Hon har aldrig slutat att vara involverad i mitt liv, oavsett min ålder eller livsperiod.

Frågade om mammas syn på saken. Här är hennes svar: Den man älskar vill man ju hänga med. Treta vardagens stora och små bekymmer. Men vår relation blev tajt redan under barndomen. Det var bara du och jag. Du, jag Mommo och Moffi. Nu får jag ju mini dig i tjejerna.

Jag tror stenhårt på banden man knyter under barndomen. En förälder som inte är närvarande förlorar tiden. Tiden till att skapa det där starka bandet. Det går aldrig mer än max två dagar utan att jag och mamma hörs på telefon. Vi ses kontinuerligt och som jag skrev innan har hon aldrig slutat involvera sig i mitt liv.

Nu till helgen frågade hon flickorna om dom vill sova över, enbart för att hon vill umgås. & det tycker jag är den finaste en förälder kan göra för sitt vuxna barn. Engagera, vårda och älska barnets barn ❤️❤️❤️.

6
106

Skapande med mosaik

Igår pysslade tjejerna med den här boxen ifrån Djeco.

Man följer alltså koderna som står på arken för att kunna sätta fast små glittriga skumklistermärken.

Alla tre älskar eftermiddagspyssel. Jag frågade om jag fick hjälpa till men nej, dom ville göra själva. Jag fick sitta vid bordet och dricka te istället 🙈.


Hur fina? Man fick med fyra ark så i eftermiddag väntar mer mosaikpyssel.

2
42

Torsdagsstatus

Godmorgon torsdag,

Hoppas att alla har sovit gott, och tusen tack för alla serietips! Det var skönt att skriva av sig igårkväll om tankarna som uppstod inom mig efter Hugos story. Bloggen har funnits i mitt liv i elva år och ibland tänker jag på vad jag ska göra av alla tankar när bloggen inte finns mer. Vart ska tankarna ta vägen då? Kommer jag börja skriva dagbok?

Min senaste googling: Googlade på tre dagars fasta. Det finns ett helt hav av teser, upplevelser och försäljning. Läste en blogg där han beskriver sina tre dagar. Jag hade aldrig, aldrig fixat det.

Har absolut tjuvstartat: Med att komma in i julstämningen!

Hugo: Ursäkta men vad lyssnar ni på?

Paula: Julmusik…

Hugo: Paula det är 26e oktober 😂😂😂.

Eeejapp. Vi pysslade igår eftermiddag och lyssnade på stämningsfull julmusik. Jag och Mikaela skapade content som ska upp i december och behövde inför det få fram lite jul. Bytte ut planscherna ovanför soffan till våra julplanscher. & på kvällen tittade vi på Mysteriet på Greveholm 🙈.

Tips till inför barnkalas: Snart fyller Leonore sju år. Hon vill bjuda alla i klassen på sitt kalas. Jag har hört hennes önskning och funderat. Vi kan inte ha så många barn hemma hos oss, det skulle bli kaotiskt. Och 30 ungar på lekland eller liknande blir dyrt.

Årstiden begränsar oss till att vi behöver vistas inomhus. Och vet ni vad jag har gjort? Jag har hyrt en gympasal! Alltså en helt vanlig skolgymnastiksal. Plötsligt blev möjligheterna oändliga, både i plats och aktiviteter. Ska man kanske bygga upp en rolig hinderbana? Det kommer bli så roligt att planera just det här kalaset 😍.

7
60