ANNONS
Integritet på Tailsweep

Att missbruka det viktigaste förtroendet

/

Ibland chockas jag över vad som faktiskt kommer ut på sociala medier, det finns liksom ingen spärr av vad man kan mötas av helt plötsligt. Som så många andra fick jag syn på klippet där en mamma misshandlar sitt lilla barn som är helt förtvivlad och rädd. Det skär i hjärtat något så fruktansvärt. Barnet verkar regelbundet bli slagen, knuffad, sparkad… så liten och skyddslös. Så beroende av trygga vuxna och så fullständigt sviken. Vad sätter det för spår i hennes inre? Hur länge har det pågått? Hur van är hon vid att vara rädd?
Ett litet barn älskar sin mamma ovillkorligt, att missbruka det förtroendet och den oskuldsfulla kärleken och tilliten är så vidrigt så jag hittar inte orden.

Jag blir häpen över varför mamman själv filmar när hon gör illa barnet. Varför i alsin dar gör man något sånt? Även om det på ett sätt är bra för det har ju fått folk att reagera och agera. Om jag förstått det rätt sitter hon häktad nu och det är väl för väl. Då kan sociala medier kanske ha hjälpt det här barnet till en tryggare tillvaro på något sätt. Det känns ändå bra på något sätt att det kan användas på ett sätt som leder till bra actions. Samtidigt som det blir en integritetskränkande del i att folk vill se klippen typ som underhållning. Trots att polisen sagt att man ska sluta sprida dom så är det efterfrågan på att få se dom. Som en bilkrock folk inte kan låta bli att vilja kolla närmre på. Klippen kommer ju finnas kvar hos så så många vilt främmande människor som kommer se hur det här barnet blir traumatiserat. Hon kan inte värja sig varken för mammans övergrepp eller från att hennes trauma delas som en skräckfilm för folk att rysa över.

Jag vet knappt vad jag vill säga med här inlägget men det är något som tar extra hårt på mig när barn utsätts för fysiska eller psykiska övergrepp, speciellt av sina föräldrar. Det kanske är drastiskt av mig men jag tycker att om man gör något liknande som den här mamman, då har man förbrukat sin rätt att kalla sig mamma. Man borde aldrig få möjligheten att ”bättra sig”och få tillbaka sitt barn. Barnet förtjänar så himla mycket bättre och som förälder finns det ingenting som rättfärdar att du missbrukar ditt barns förtroende. Det är faktiskt oförlåtligt.
Jag hoppas den lilla flickan får chansen till en trygg barndom från och med nu och att hon aldrig ska behöva vara rädd för sin mamma ❣️

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00