ANNONS
Integritet på Tailsweep

Något måste ha gått sönder

/

Vad ska man egentligen säga en dag som den här när landet liksom håller andan i väntan på att valresultatet ska bli klart. Det pendlar än hit än dit med mandat för blått vs rött men en sak verkar vara tydlig och det är vilka som är valets stora vinnare med plats nr 2 som störst i landet. Jag blir förskräckt över att SD är Sveriges näst största parti och jag blir också förskräckt över att det nya partiet Nyans som beskrivs som valets stora skräll. På ena sidan ett rasistiskt parti och på den andra sidan ett islamistiskt parti som vill begränsa yttrandefriheten. Två ytterligheter som båda spelar på rädsla, utanförskap, missnöje… Det är så man känner klumpen i magen över att splittring verkar vara det så många vill satsa på det här året.

SD är ett parti med nazistiska rötter som städat upp sig ”hyfsat”, men där det fortfarande lyser fram. Ni har väl inte missat klippet med ”det är en hel….G seger, en helgseger!” från inatt? Det är så osmakligt och rysligt och så tydligt att rasism eller nazism tas med en klackspark och något som kan skämtas om. Jag känner mig skamsen över att ett parti som SD fått i princip var 5e röst i Sverige. Att över 20% lagt sin röst på dom. Men det har gått så långt att jag kan ändå inte tro att alla som röstar på SD är rasister, det är för många nu, alla kan inte vara rasister man vill sopa under mattan. Men varför får dom så många röster? Hur kan man ha överseende med så mycket rasistiska uttalanden och ageranden? Jag tror vi gör oss själva en otjänst med att klumpa ihop alla väljarna till rasister, eller att säga att dom ”inte vet bättre” eller är obildade, som jag ser många branschkollegor göra.

Jag tänker annorlunda än dom men jag kan ju inte säga att dom inte fattar bara för vi tycker olika. Jag kan förstå den känslan men tror det är den som gör att dom växer sig större och större. Att göra det till vi mot dom. Och jag tänker att det måste vara så att något gått sönder i vårt land som gör att så många vänder sig till ett sånt här parti i tanke om att det är bästa valet. Det gör ont i mig men det måste vara så att dom andra partierna misslyckats något så ofattbart som gör att SD känns som det rimligaste valet. Jag tycker årets valresultat om något borde vara en läxa till alla andra partier att det är något som görs jävligt fel. Det känns dystert idag och som att man varken vet ut eller in på hur tiden framåt kommer vara.

Men jag tänker ändå att vi är fortfarande i majoritet. Dom må vara det andra största partiet i Sverige men vi är ändå fler som inte röstar på dom än tvärtom. Vi kan fortsätta visa att vägen till ett bättre Sverige handlar om gemenskap, inte splittring. Om omtanke, inte hat. Om förståelse, inte rädsla. Det kan kännas hopplöst idag när vi håller andan men försök andas ut, sänka axlarna, göra ditt bästa för ett samhälle du tror på och ge inte upp – det är inte över för att valresultatet kommer. Varje dag ska vi fortsätta leva och vara i det som är vårt samhälle, varje dag är en dag vi kan påverka ❤️

59

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00