ANNONS
Integritet på Tailsweep

Det får bara inte gå till såhär

/

Finns det något som gör en mer hudlös och sorgsen än när barn råkar illa ut? & kanske ännu mer när det är deras tryggaste punkter som sviker. Jag såg det nu rätt omtalade inlägget som @aidakn la upp på Instagram igår. Jag låter historien berätta sig själv via hennes bilder:


Fy… jag blir både förtvivlad och rasande. Det är så mycket jag inte förstår med den här händelsen… Hur kan man som förälder välja att droga ner sig totalt när man har ansvar över ett litet liv? Hur kan ingen i incheckningen/bagagedroppet/boardingen ha reagerat på dessa föräldrar och nekat dom att flyga/tillkalla polis eller liknande? Hur kan det pågå räddningsförsök av en medvetslös mamma på planet men när man landar är det ingen tilltänkt att ta ansvar för det lilla barnet? Hur kan pappan bara få gå iväg med det lilla barnet och lämna platsen och mamman bakom sig?

Mitt hjärta ömmar för den lille som fått födas in till en tuff start i livet. Som inte får känna den trygghet alla barn förtjänar att räkna med. Som inte får sina behov mötta utan får skrika utan respons från dom som borde göra allt för att göra honom glad och lugn. Med Lilla hjärtat Esmeralda färskt i minnet känns det inte omöjligt att den här lille pojken går liknande öde till mötes om inte samhället reagerar snabbt och ordentligt. Jag hoppas så innerligt att polis och socialtjänst blivit inkopplade och att dom agerar för barnets bästa. Jag tycker Aida verkar ha agerat helt rätt och beundransvärt även om det inte slutade som hon önskade. Hur kan och ska man som främling agera när man är med om något liknande? Ska man ringa polis på en gång, försöka få fram identitet, hindra föräldrarna? Jag tänker att det är allas vårt ansvar som samhälle att värna barnen men hur gör man det på bästa sätt när man är med om något sånt här? Jag vill tro att jag skulle agerat liknande som Aida men det är omöjligt att veta. Det jag vet är att det känns som en tung sten i bröstet att tänka på en liten ettåring med kala stressfläckar på huvudet som skriker i panik.

Usch det får bara inte gå till så här, det ska inte hända i vårt samhälle. Vi måste kunna ge våra barn en trygg start i livet – det förtjänar varendaste lilla unge ❤️

8

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00