ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mina viktigaste valfrågor

/

Valet närmar sig med stormsteg och det märks verkligen på nyhetsrapporteringen och på alla miljoners plakat jag ser uppsatta runt om i stan. Jag är inte den mest politikintresserade personen men jag känner ändå att det är ens ansvar som medborgare att vara med och rösta på vad och vilka man vill ska företräda en i samhället dom kommande åren. Även om jag ärligt talat tycker det är rätt svårt att få någon rätsida på vilka man vill ska göra just det. Jag läste en text av Jonas Gardell och höll med i att den här valrörelsen är tröttsam, det är bara massa partiledare som säger ”kanske” kring allting. Inget känns tydligt & alla känns lite samma lika på något sätt. Till och med S börjar kännas som SD när det ska pratas om hur man ska reglera hur många ”invandrare” som ska bo i samma område. ”Den är liksom inte på allvar, samtidigt som läget i världen är allvarligare än nånsin.” skriver Gardell och jag håller med! Det är krig, inflation, höga räntor, dödsskjutningar & gängvåld, sjukvårdskris, klimatkris, skolkris och jag vet inte vad men det känns verkligen som att man vill ha tydliga och raka besked framåt. Men det är kanske för mycket begärt.

Jag har på min todo att göra lite valkompasser för att komma närmare något slags beslut inför valdagen. Vilken valkompass tycker ni är bäst? Jag tänkte att man kanske gör SVT och DN i alla fall? Såhär på förhand tänker jag såhär om vad jag känner är viktigaste frågorna för min del:
Barnomsorg har legat mig nära hjärtat sedan jag blev mamma och det känns fortsatt viktigt för mig med bra förskola trots att mina barn nu är skolbarn. Barnen är vår framtid och dom är nuet samtidigt. Förskolan borde ha mindre barngrupper, högre personaltäthet, avsatt planeringstid & mindre adminkringuppgifter som tar tid och energi från barnen.
Skolan & att säkerställa att alla får en bra utbildning är också viktigt. Att det finns resurser till att möta barn på olika sätt, att lärarna ska få bra lön för sitt viktiga arbete och att miljön är bra och trygg för alla inblandade.
Äldrevården måste få kosta, dom äldre förtjänar ett värdigt avslut på ett långt liv där dom bidragit till samhället. Och även pensionärer som klarar sig på egen hand borde få högre pension eller minskade skatter så dom får mer i plånboken. Sjukvård överlag är såklart A och O för att samhället ska funka, alla ska kunna få bra vård inom rimlig tid och personalen ska också ha rätt lön för mödan och rimlig belastning.
Miljön kanske vissa tror jag inte bryr mig alls om men jag tycker det är en viktig politisk fråga! Jag tror förändringar kommer när alla går samman och gemensamt gör något. Jag vill att politikerna tar bra beslut i klimatfrågan som jag som medborgare får rätt mig efter.
Lag & ordning är också på min topplista över viktiga punkter. Jag upplever det som att det senaste åren gått utför med just det i samhället och att det på något sätt måste gå att komma åt kriminella gäng, dödsskjutningar, mäns våld mot kvinnor och så vidare. Efter kravallerna som varit känns det definitivt som att polisen behöver mer resurser.

En ny punkt för mig är NATO, något jag inte funderat så mycket över tidigare men som känns viktigt efter Rysslands invasion av Ukraina och det pågående kriget. Det känns viktigt överlag att vi ska ha ett fungerande försvar & att resurser ska läggas på det. Det har jag också fått mer känsla för sedan min bror började göra lumpen, då blev det mer verkligt för min del på något sätt.

Baserat på mina punkter ovan, vad skulle ni säga att jag borde snegla åt för parti?
& har du bestämt vilket parti som får just din röst?

16

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00