ANNONS
Integritet på Tailsweep

Recept på Thailändsk köttbullsgryta

/

Den här veckan har vi ätit goda middagar från HelloFresh och det absolut godaste var den här Thailändska köttbullsgrytan 😋.

För fyra portioner behöver du:

300 gram ris

1 citrongräs

3 vitlöksklyftor

1 lök

4 morötter

150 gram sockerärtor

500 gram valfri färs (vi körde blandfärs)

60 gram röd currypasta

400 gram kokosmjölk

2 kycklingbuljongtärningar

Salt

Peppar

Smör

Olivolja

6 dl Vatten

2 ägg

2 msk vetemjöl

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 220 grader. Hetta upp smör i en kastrull på medelhög värme och fräs citrongräs i 1-2 min. Tillsätt 6 dl vatten och koka upp. Rör i ris och salt och sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Plocka bort citrongräs innan servering.

Finhacka lök och vitlök. Blanda blandfärs, ägg, vetemjöl, salt, peppar, hälften av vitlöken, hälften av löken, och currypasta i en skål. Rulla färsen till köttbullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda överst i ugnen i 10 min, eller till de är genomstekta.

Skiva morot (oskalad) tunt och skär sockerärtor i tunna skivor på längden. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och resterande lök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och resterande currypasta och stek i 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten och kycklingbuljong och sjud i 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Häll i köttbullarna och rör om så att dem täcks med sås.

Servera tillsammans med riset 😋.

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00