ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hur hårt får en statsminister festa?

/

Ingen kan väl ha missat rabaldret med Finlands statsminister & hennes festande? Sanna Marin som är 36 år, yngst på posten som kvinnlig regeringschef i världen och Finlands yngsta statsminister någonsin. I Sverige känns det nästan som att hon blivit mest känd för sin skinnjacka dock (& visst har hon ovanligt cool stil för att vara politiker?). Jag tycker hon känns jäkligt ball!

Men nu har det alltså läckt privata filmklipp där hon festar loss, dansar som vilken packad tjej på nattklubb som helst och har sig. Det har ryktats om att det togs droger också för att det hördes hur det pratades om ”mjölgänget”.

Jag tänker att visst, å ena sidan är en statsminister en människa som alla andra som kan behöva festa loss på sin fritid. Det är inget fel med att dansa, spexa eller att dricka alkohol. Man blir inte mindre bra på sitt jobb för vad man gör när man är ledig, helt enkelt. Men samtidigt, är man någonsin 100% ledig som statsminister? Jag tänker någonstans att i det här spektakulära jobbet så är en del av det att under den perioden man är ”chef” över landet sudda ut sin privatperson ganska mycket.

Att alltid vara redo för vad som kan hända. Ja på något sätt tycker jag att högt uppsatta politiker ska vara lite mindre mänskliga än vi andra vanliga döda, just för att dom sitter på så mycket ansvar. Dömer man Sanna Marin mer för att hon är en ung (sett till titeln) kvinna istället för en gubbe som häller i sig whiskey i något undangömt hörn? Kanske men då tror jag snarare det handlar om just att hennes fyllefest filmades och läcktes. Om man såg klipp på… Stefan Löfven förut när han var statsminister och han satt helt sprängfull i en fåtölj och sluddrade hade han nog också fått höra ett och annat i medierna. Där känns det snarare som att ”gamlingarna” i politiken snarare omger sig med folk som inte använder sociala medier på samma sätt och då inte heller läcker klipp till pressen. Det var nog betydligt lättare att vara en ordentlig politiker innan sociala medier helt enkelt. Men sociala medier är här för att stanna och det kravet på att hela tiden vara på sin vakt för klipp som kan spridas är något som man borde ha med i beräkningen som politiker.

Jag tycker inte lite festande gör Sanna Marin till en sämre statsminister men något känns ändå lite oproffsigt i just det med att filma sig själv när man är berusad (för hon och kompisarna dansar ju medvetet för kameran) och att man har någon i sin närhet just i det tillståndet som inte är pålitlig. Jag vill inte tro att det är att hon är kvinna som gör att jag tycker det, utan att jag ser jobbet som väldigt respektfullt och hedervärt på något vis. Jag tycker inte det är fel att gå loss på dansgolvet eller bli berusad som vuxen överlag oavsett kön men just när man är statschef så känns det som att man ska föra sig lite ”värdigare” på något vis…
Vad tycker ni? 

14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00