ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 knep för att rädda relationen

/

Inte för att vara den som är den som pratar om att hösten är här mitt i augusti MEN majoriteten av semestrarna börjar gå mot sitt slut och dom flesta checkar in i vardagen med rutiner och vardagspusslen igen, eller hur? Har du tagit tempen på hur relationen känns såhär efter semestern? Den är ju, som vi pratat tidigare om, en riktig separationskapare! Levde semesterveckorna upp till det ni drömde om i vintras eller blev det en besvikelse? Har ni ägnat er åt renovering och insett att ni tycker olika om exakt allt? Synkade ni semestrar eller sågs ni knappt för ni körde överlappningar för att barnen skulle få ett långt lov?

För egen del känner jag att sommaren gjort oss gott och att vi fyllt på familjedepåerna inför höstens fulla scheman. Kanske för att jag klurade ut semesterhacket som var sommarens bästa investering innan vi tog sommarlov. Jag känner att jag och Hugo teamat oss genom sommaren och står starka inför rutinernas återkomst.Känner du att relationen känns lite knackig finns det dock räddning! Jag hittade en artikel med några år på nacken med 5 knep för att rädda relationen. Håller ni med eller har ni något att tillägga? 


Per Carlbrings fem bästa tips på hur du förbättrar relationen i semestertider: 

 1. Prata om hur du upplevt dagen

Våga anförtro dig, och visa känslor. Då blir du mer spännande som person. Fakta om vad du gjort under en dag engagerar inte lika mycket som om du berättar om hur du påverkats av olika händelser.

– Middagstid är familjetid där vi alla ventilerar dagen och händelser som skett. Vi tar tempen på varandra och checkar av måenden. Efter läggning är det gyllene tid för mig och Hugo att prata om sånt som kanske inte rör barnen på samma sätt. Jag går nog hellre djupare i hur saker känts och upplevts där Hugo mer redovisar händelser dock… 

2. Rör varandra i vardagen

Sex är viktigt i en relation, men glöm inte bort att visa varandra andra fysiska bevis på tillgivenhet. Glöm inte bort att kramas.

– något jag puschat för genom alla småbarnsår, man får aldrig sluta vara intima! Kramas, en hand på armen, stryka bort den andres hår, gosa i soffan med en film. Sex är olika viktigt för alla men jag tror helt och fullt att om man tappar det fysiska så känns relationen lätt mkt sämre fast man kanske inte har det dåligt egentligen. Då blir man mer som kompisar och kollegor?

3. Om ni inte tycker likadant – försök att ta den andras perspektiv

Kanske ändrar du dig när du inte bara fokuserar på och försvarar dina argument, eller så kan du i alla fall framföra dina åsikter mer balanserat.

– det här är svårt i en konflikt men något jag ska bära med mig i kommande bråk. Att ställa sig på andra sidan och försöka tänka på hur den andre resonerar. Man tror ju förhoppningsvis det bästa om sin partner och att hen agerar i välvilja trots att man tycker olika. 

4. Ansträng dig

Om man bara tar varandra för givet kommer kärleken ta slut. Lägg manken till, och satsa på relationen. Det är en investering med bra ränta!

– dejtkvällar, dejtluncher , att laga den andres favoritmat, att köpa hem den där läsken den andre gillar, man kan anstränga sig både högt och lågt. Jag tycker också det är viktigt att klä upp sig för varandra emellanåt, visst trivs jag bäst i hästsvans och jeans men det känns alltid härligt att göra sig fina för varandra en helt ”vanlig” middagsdejt!

5. Ros istället för ris

Forskning har visat att det bästa sättet att nå en varaktig förändring är att uppmuntra beteenden vi uppskattar, istället för att bestraffa beteenden vi inte gillar, och samma sak gäller i din parrelation. Ibland krävs det lite påhittighet och kreativitet för att ändra fokus från att bestraffa till att berömma, men det går.

– Det här kan jag verkligen skriva under på. Hugos kärleksspråk är komplimanger & jag vet att det är hundra gånger lättare för honom att ta till sig positiv feedback än kritik. Att boosta istället för att skjuta ner (även om det är svårt i stunden emellanåt att inte dra fram klaget!)

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00