ANNONS
Integritet på Tailsweep

Alexandra Brings stora ,jättegoda och saftiga köttbullar

/


Alexandra Bring made us do it…

Det här receptet på stora och saftiga köttbullar är bland det godaste jag har ätit. Jag har alltid tyckt om ”Lady & Lufsen” pasta och extraroligt var att laga maten tillsammans med Molly. Hon var med i alla moment. Hackade, knodaade, hällde och provsmakade.

Molly har ett genuint intresse för att hjälpa till med matlagning och vi startade efter lunch. Såsen stod alltså och puttrade i flera timmar. När vi väl käkade middag var Molly stolt som en tupp och Hugo lovordade maten gång på gång.

Du behöver:

Tomatsås:

4 schalottenlök

4 vitlöksklyftor

5 burkar hela skalade tomater

1 burk créme fraîche med smak av tomat och basilika

3 st grönsaksbuljong

En skvätt grädde

Salt & peppar

Stora köttbullar:

1 kg köttfärs

4 schalottenlök

2 pressade vitlöksklyftor

1 paket ricotta

2 ägg

4 msk ströbröd

Salt och peppar

Tillbehör:

Pasta & sallad

Gör såhär: Hacka lök och vitlök till tomatsåsen och fräs i en kastrull. Häll i burkar med tomat, crempa, grönsaksbuljong, grädde, salt och peppar. Låt såsen koka upp medan du fortsätter med köttbullarna.

Blanda hackad lök, pressad vitlök, köttfärs, ricotta, ägg, ströbröd, salt och peppar i en bunke. Knåda till en väl blandad smet och forma stora köttbullar. Lägg ner köttbullarna så att dom täcks utav tomatsåsen, sätt på locket och låt koka i minst 30 minuter.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00