ANNONS
Integritet på Tailsweep

28 recept för sommarlovet

/

Är den vanligaste frågan under sommarlovet ”vad ska vi äta idag?”? Jag tycker det känns som det i alla fall, om inte annat så i en mammas egna huvud. Nu börjar jag känna mig varm i kläderna som sommarlovsmamma men just frågan om vad tusan man ska få i ungarna för mat under dagarna. Först och främst tänker jag att man ska göra det lätt för sig; 1 mål lagad mat är helt och fullt tillräckligt! Man behöver inte stå och laga lunch om dagarna utan kan gott och väl servera repris från frukostbordet. Fil och flingor, mackor, gröt osv. är mer än godkänt. Men med det sagt så kan man ju vilja variera sig lite och jag vet att just recept är något ni ofta efterfrågar så här kommer sommarens stora samlingsinlägg med mat att laga till barnen (och hela familjen) under sommarlovet. Nu har jag rotat igenom mitt arkiv på jakt efter somriga guldkorn i receptväg. Spara ner och återkom så ofta ni vill och behöver så har ni matstunderna säkrade!

SALLADER
Min bästa sommarlunch är helt klart en sallad.
Jag är inte så sugen på att ”värma magen” men vill ändå få i mig något matigt – salladerna kan också göras i stora lass så man har rester och kan äta samma lunch flera dagar.
PICKNICK
Alla sallader kan såklart tas med i en kylväska men när det ska vara matsäck on the go kan det vara kul att variera sig med wraps eller liknande. Här är några perfekta matsäckstips som går hem hos både stora och små!


LYXFRUKOST/ BRUNCH
Handen upp om ni under sommaren ibland går upp närmare lunchtid? Då tycker jag absolut man slår ihop frukost med lunch och tar en långkörare med brunch. Vill du inte köra på vanliga mackan kan du lägga lite krut på festligare frukostmat!
MIDDAGSMAT
Grillen är given på sommaren men kan ju varieras en del ändå! & ibland vill man ju bryta av grillen med en smarrig pasta eller liknande!
1

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00