ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sommarens bästa investering

/

Något som ligger i bakhuvudet inför varje års sommar är det där med att september är den månad då flest vill skilja sig. Visserligen är det vår bröllopsmånad och förknippad med positiva känslor för egen del men det är ju en allmän sanning att många bryter upp relationen efter sommarsemestern. Det är inte heller så svårt att förstå varför – under resten av året kan relationen puttra på lite i vardagsrutinen men när barnen är hemma på heltid och man umgås tillsammans varje dag hela tiden är det lätt att man börjar gå varandra på nerverna  när det ska roddas måltider, utflykter, planeras resrutter, fixas hemma i bostaden, man ska umgås med släkt och så vidare och så vidare. För att inte tala om hur man dras med känslan av att nu när det är sommar och vi är tillsammans ska vi vara så glada och lyckliga och harmoniska, så som alla andra har det på sociala medier!
Som varje år vill jag också påminna dig som läser om att det vi ser på Instagram kan förvisso vara äkta och fina blickar från andras sommaridyll MEN det är ju just ögonblick – deras dagar är också fyllda med sand i lakanen, trötta barn som gnäller, någon som suckar över att bilden ska tas, någon som absolut inte vill följa med på utflykten, någon som får ett raseriutbrott osv. Jämför dig inte med sociala medier ❤️

Det är som sagt förståeligt att semestern leder till skilsmässor på något sätt men nu känns det som att vi knäckt koden för hur man säkrar upp relationen inför den (härliga) utmaning den är.
Svaret stavas: partid med kvalitet INNAN semestern! 

Vi fick till en underbar helg i Kroatien tillsammans och jag känner mig så himla harmonisk inför att dyka in sommarlovet med allt vad det innebär av tight umgänge, ruckade rutiner och många starka viljor som ska samsas. Jag känner att vi synkat upp kommunikationen och att vi fick tanka på varandra känslomässigt ordentligt. Jag känner att det här borde bli en tradition varje år på något sätt, att ta ett par dagar ihop bara jag och Hugo precis innan sommarlovet drar igång och vår fokus hamnar på barnen och familjelogistiken, som sig bör. Det känns faktiskt som sommarens bästa investering att ha laddat upp relationsbatterierna så dom är på bra nivåer istället för att gå in i ledigheten stressade eller missnöjda eller liknande. Att försöka få till lite partid när semestern redan dragit igång känns som att man hinner samla på sig eventuella frustrationer.

Nu förstår jag att det kanske inte är en logistisk eller ekonomisk möjlighet för alla att ta en weekend utomlands utan barn innan sommarsemestern men jag tänker att man kanske ändå kan skala av det här för att passa olika livssituationer. Kanske man kan ha barnvakt över kvällen för att gå ut på en lång middagsdejt, eller kanske droppa av barnen hos mormor/farmor en helg för att kunna köra romantisk weekend på hemmaplan. Kanske har man någon vänfamilj där man kan swappa barn varsin kväll för att få till egentid. Men jag tror just på att få till det innan barnen går på sommarlov så man redan på avslutningen i skolan får känna sig lite nykärt pirrig där man står och får välkomna sommarlovet. Nu har vi ”bara” varit gifta i snart 4 år men vi är inne på vår 11 sommar ihop och jag känner mig mer taggad än någonsin på en sommar med Hugo och våra fina barn. Hur känner du själv inför sommaren, känns relationen i fas för sommarspörten?

Copyright 2022. All rights reserved.

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00