10 tips på morsdagpresenter

Innehåller ADLINKS

På söndag är det morsdag. & min tioende gång ❣️. För oss är morsdag en mysig dag och barnen har koll på att det är ”mammornas dag”. I år så kommer faktiskt jag att ge barnen varsin liten gåva för att vi firar 10 årsjubileum. Dom kommer att få varsina par med dom här örhängena.

Här nedan kommer ytterligare 10 tips med morsdagpresenter:

Promenad/löparskor

Den här punkten kommer allra först för det är det jag har önskat mig. Det är hål i mina löparskor och det är någonting jag använder frekvent vecka efter vecka. Ett par sköna all around skor skulle mamma nog bli glad för.

Dom här löparskorna tyckte jag var fina.

Fina koppar

Jag är själv svag för fina koppar. Dom här kopparna tycker jag är otroligt vackra.

Parfym

En klassisk morsdagpresent. Jag har under flera år varierat dofter från varumärket Clean. Min absoluta favoritdoft är ”Rain”.

Blomprenumeration

Ge mamma en blomsterprenumeration, det blir hon garanterat glad för.

Hängstol

Hur mysigt att dricka morgonkoppen eller läsa en bok i en bekväm hängstol?

Mysigt påslakan

Påslakan i härligt tvättad linnekvalité, såg att dessa var nedsatta med 30%.

Bok

En bra bok blir man alltid glad över. Just nu så läser jag ”Det falska vittnet”.

”Han såg vad du gjorde. Han vet vem du är.

LEIGH COLLIER har jobbat hårt för det liv hon har. Ett eftertraktat jobb som försvarsadvokat, en skötsam dotter, till och med skilsmässan från exmannen var hyfsat civiliserad. Hennes liv är precis så välordnat som hon alltid önskat. Men bakom fasaden döljer sig en uppväxt som var allt annat än vanlig …

När Leigh får i uppdrag att försvara en förmögen man som står anklagad för våldtäkt ser hon det först som ett steg i karriären. Men när hon möter honom inser hon att det inte är någon slump att hans fall hamnat på hennes bord. Hon känner igen honom, och han henne. Eller, rättare sagt, han känner till hennes historia och vet varför hon ägnat tjugo år åt att försöka glömma.

Om Leigh inte får honom fälld kommer hon att förlora allt. Den enda som kan hjälpa henne är hennes lillasyster – den sista person hon vill blanda in.

Det förflutna och nuet drabbar samman i halsbrytande vändningar när Karin Slaughter – mästaren på psykologisk spänning – är tillbaka”.

Mini projektor

Mysigt att ha med sig på resan, till landet eller i trädgården.

Trädgårds verktyg

Planteringsspade, kultivator och hacka i en fin present box i kraftpapper.

En dejt med dig

Mitt sista och starkaste tips. Bjud mamma på frukost, ta en promenad, bjud ut på lunch, föreställning, konsert eller det du tror att mamma skulle uppskatta. Hon vill spendera tid med dig och tid är det absolut finaste du kan ge.

4
37

Den goda & krämiga kycklinggratängen

Igår struntade jag i att handla och fångade eftermiddagen och kvällen med barnen istället. Jag frågade vad dom ville äta i veckan och dom kom överens om den goda & krämiga kycklinggratängen.

Jag lagade den här för första gången i början utav året och det har verkligen blivit en stor familjefavorit. Du måste testa😋.

Du behöver:

1 kg minutkycklingstrimlor

100 g soltorkade tomater

150 g bladspenat ( en påse)

80 g milanosalami

8 delade körsbärstomater

3 kulor mozzarella (alá 125 g)

2 dl matlagningsgrädde

2 dl creme fraiche

100 g naturell färskost

3 msk kycklingfond

1/2 msk soja

salt och peppar

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader. Stek och krydda kycklingen i en stekpanna på hög värme så att den får färg. Lägg den stekta kycklingen i en ugnsfast form men spenat, strimlad salami, strimlade soltorkade tomater, halverade körsbärstomater och mozzarella skivor.

Koka upp matlagningsgrädde, crempa, färskost, kycklingfond, soya och salt i en kastrull. Häll över såsen över gratängen och ställ den i ugnen i ca 20 minuter eller tills gratängen fått en fin färg.

Supergott!

0
37

Tisdagsstatus

Godmorgon tisdag!

Igår så levde vi vårt bästa liv. På skolgården ruuusade Leonore fram till mig och gav mig den varmaste och gosigaste kramen. Hon visade stolt upp att hon hade tappat en tand i helgen.

När vi var samlade struntade jag i att väskan från Portugal var oupptackad, att vi egentligen hade behövt åka och handla mat osv. Vi fångade eftermiddagen och barnen fick bestämma vad vi skulle göra.

Det började med parklek och middag i parken.

Vi gick på upptäcksfärd i naturen.

Intill vattenbrynet såg barnen att det var människor på bryggan vid stranden.

Leonore: Jag vill bada!

Molly: Är du inte klok?

Paula: Äh kom igen var lite yolo.

Vi åkte hem fort som attan för att hämta badkläder, handdukar och badrockar.

& mycket riktigt, 23/5 blev datumet för årets första dopp!

Till en början tyckte dom att det var kallt men sen blev det skönt. Dom vill kvällsbada i sjön idag igen och på något märkligt sätt lovade jag att även jag badar nästa gång 🥶.

Copyright 2022. All rights reserved.

Att värdera sina relationer: Jag låg och tänkte på hur glad jag har varit i helgen när jag bara har fått vara Paula och umgåtts med vänner. Pischa och Eva boostade verkligen mig. Men jag var så himla glad över att få komma hem och vara Molly och Leonores mamma igen.

Jag värderar verkligen mina relationer. Jag tar dem inte för givet och jag gör mitt bästa för att hela tiden vårda och ge min närvaro. Nu är det bara Hugo som fattas mig, vi har gått om varandra sen förra veckan och jag ser fram emot en renodlad familjehelg.

Vår plan över långhelgen: Det blir en kort arbetsvecka. Från och med onsdag är barnen långlediga och vi har planerat den här helgen länge.

På fredag ska vi ha en shoppingdag och staycation inne i stan. Barnen har flera affärer som dom vill bocka av och vi har spanat in glassbarer och restauranger. För att göra helgen ännu mysigare tar vi in på hotell så även lördagen startar inne i stan. Jag har rekat ett roligt museum och barnen har önskat att gå på bio.

På söndag är det morsdag och vi har inget direkt planerat förutom att Leonore ska gå på ett kalas. I och med att vi ska ränna ute hela helgen blir det skönt att bara vara hemma. Tänkte btw leta efter bra tips på morsdag presenter. Tryck på hjärtat om du önskar att jag delar tipsen ❣️.

Satisfaction: Bananerna från förra veckan såg inte alls roliga ut så jag hackade mer dom och la in i en fryspåse.

Det här är satisfaction för mig, att frysa in banan som kan göra goda smoothies och smoothie bowls.

7
106