ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 saker som blir bättre efter 30

/

Jag har snart varit 30 i ett år. Har det varit någon skillnad från ljuva 20 års åldern?

För mig har det givetvis varit det. Jag startade ljuva 20 med att bli förälder & vid 24 år var jag två barnsmamma. Jag är fortfarande mamma men nu en mer harmonisk person också.

Hittat mig själv

Jag har gått igenom identitetskriser. Vem är jag? Vad vill jag göra? Vilka är mina intressen?

Jag hade en riktig smäll ett tag efter barnen. Kände mig som en exemplarisk mamma men tom utöver det. Träningen blev en första räddning. Där fick jag vara någon annan och ett genuint intresse växte fram.

Med åren har också självkänslan och självförtroendet växt. Jag känner mig trygg i den jag är och känner att jag har hjärtat på rätt plats. Man slutar liksom testa sig fram och landar i sitt rätta jag med åldern.

Uppskattning

Drömhelger ser annorlunda nu än då. Jag prioriterar aktivt återhämtning vilket naturligast faller på helger. Jag uppskattar stora och små saker i livet och känner själv att jag blivit mycket bättre på att inte stressa upp mig. Jag distanserar mig från onödigt stressande genom att säga nej. Både i det privata livet och arbetslivet.

Jag känner ingen fomo om jag missar saker. Jag är socialt lagd och älskar att umgås med både vänner och familj  men jag ser alltid till att jag också fyller mina egna behov. Jag har hittat mina laddstationer för att tankas på med energi så att jag har förmågan att känna uppskattning❣️.

Perspektiv

Tänk vad mycket erfarenhet vi har samlat allihop. Och med erfarenhet kommer perspektiv. Livet kan inte alltid gå på räls. Man måste man räkna med ups and downs och man blir bättre och bättre på problemlösning.

Ekonomin

Jag minns en gång när jag var utomlands med två vänner.

Jag hade räknat ut hur mycket pengar jag kunde slösa per dag för att få resekassan att gå ihop. Sista kvällen var det knapert och vet ni vad som händer då? Jag hittade en 50 euro lapp i min ficka!!! Givetvis delade vi tre tjejer på pengarna under vår sista utekväll.

Jag uppskattar att ekonomin har blivit stabilare och tryggare med åren.

Annorlunda tänk

Om jag vaknar Kl 09.30 en lärdagmorgon får jag panik och tänker att jag har sovit bort hela dagen 😂.

Det sägs att 40 är det nya 30. Om tio år ish är mina barn vuxna. Jag har värdefulla år framför mig och jag kommer inte att stressa mig igenom dem. Jag kommer att njuta dessa sista år av att ha ”små” barn, jag kommer utveckla en ”ny” relation till tonårsdöttrar och jag kommer att uppleva deras naturliga frigörelse.

När dom flyttar hemifrån är det bara jag och Hugo kvar och jag märker redan nu att han försöker styra vårt liv 2.0 😂👇🏼.

Då ser ni oss ute på golfbanan!

// Finns det något som du tycker har blivit bättre efter 30? 

5

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00