ANNONS
Integritet på Tailsweep

Det är bara en som vinner…

/

Påskhelgen har varit ljuvlig för oss som familj, vi har haft möjlighet till umgänge, avkoppling, att ta dagen som den kommer och få inviga altanens solhäng. Jag känner mig påfylld med bra energi för veckan. Men jag har också med oro följt uppdateringarna i nyheterna. Om kaos i flera svenska städer där människor blir skadade, bilar tänds eld på, stenar kastas på poliser… och jag blir rent ut sagt rädd för vad som händer. & för hur det som sker nu kommer öka på splittring i samhället ännu mer. En cynisk del av mig tänker att det är ”perfekt” upplagt tidsmässigt att piska igång något nu när pandemin lagt sig, kriget i Ukraina känns inte lika närvarande i våra vardagar och det närmar sig val i höst…

Jag tänker att det är bisarrt att det inte räknas som hets mot folkgrupp att medvetet åka till områden där många är muslimer och ställa sig och bränna en Koran. Hets mot folkgrupp räknas som:

”Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.”

Jag läser på Expressen:

”– Jag förnedrar inte muslimer. Det är möjligt att jag förnedrar islam men jag tycker att islam är en sådan elak idé som bör förnedras. En del muslimer skulle nog hålla med mig om de visste vad islam är. Det verkar som att jag vet mycket mer om islam än många muslimer gör, sa Paludan till den högerpopulistiska sajten Samnytt på långfredagen. 

I tidigare intervjuer har han, enligt Svenska Dagbladet, sagt att han ”självklart” provocerar för att ”visa hur muslimer är våldsamma”. Och under sin tid som partiledare har han beskrivit sig som ”frihetens soldat”, ”de svagas beskyddare” och ”samhällets väktare.” ”

Jag tycker det är så konstigt att man kan säga allt det här och att det ändå inte räknas som hets mot folkgrupp.

Fy vilken rutten människa och jag vill verkligen inte se honom som någon slags väktare för samhället eller en beskyddare av svaga – nej tack din galning, sätt dig ner i båten och tänk över ditt agerande.

Sen tycker jag det är så otroligt dumt det som sker med upproren. Att det hatas på poliserna som inte jobbar och tar beslut fattat efter egna åsikter utan via lagar, regler och riktlinjer. Att bokbrännargalningen får som han vill när han kan peka på att ”muslimer är våldsamma” när det kastas stenar, bilar tänds eld på och det blir allmänt kaos. Att det sannolikt är kriminella gäng som drar igång upproren på grund av att vilja skada polisen och ser sin chans att få med sig folk och rida på vågen av upprördhet. Han får precis som han vill när sanningen är dom som gör kaoset inte är massa hemska muslimer som inte står ut med yttrandefrihet utan att dom som skapar kaos gör det av helt andra anledningar. Jag tycker det känns extra sorgligt att det sker under ramadan och påsken som för att skapa splittring mellan kristna och muslimer (eller ”svenskkristna, alltså alla vi som firar påsk men mer på sättet att vi äter godis och ägg och njuter av ledighet snarare än tänker på Jesus), samtidigt som jag tycker det finns strålar av ljus i exempelvis att en kristen kyrka i Jönköping valde att låta kyrkklockorna ringa för fara under det planerade besöket och störde hela sammankomsten. All cudos till den prästen som nu anklagas för brott för sin handling mot rasism.

Det är svårt att sammanfatta alla tankar och känslor kring det här men någon som jag tycker gjorde det bra är polisen Mona som beskriver det som två sidor men där den enda som egentligen vinner är den som står bakom allt och får precis det han velat skapa; kaos där allt brinner ihop med den heliga skrift han bränner. Jag klipper in Monas inlägg så får ni läsa själva:

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Det är så fucking jävla hemskt att rasism öppet får ta plats på våra gator under rubriken ”yttrandefrihet”. Yttrandefrihet är viktigt och värt att skydda, men någonstans känns det som att det utnyttjas i det grövsta för att få sprida hat, misstro och bara bete sig som ett jävla svin. Det är också hemskt att vissa ser det som polisernas fel att yttrandefriheten är en grundlag och tar ut all ilska och hat på dem. Det blir så jävla felriktat hela skiten. Hur tar man sig egentligen vidare från sånt här i samhället? 

11

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00