ANNONS
Integritet på Tailsweep

Att slåss i kärlekens namn

/

Veckans stora snackis måste ändå vara Oscarsgalan och mer specifikt att Will Smith gick upp på scen och lappade till Chris Rock efter att Chris drog ett skämt om GI Jane kopplat till Will Smiths frus rakade frisyr.Kvällens diskussion blir; är du team Will Smith eller team Chris Rock?

Jag försöker sätta mig in i om Hugo skulle göra något liknande och ääeej det skulle vara fruktansvärt pinsamt att se min man gå upp och slå någon för att att han skämtat på min bekostnad. Jag skulle verkligen inte uppskatta gesten utan se det som att Hugo ballat ur helt. Att ”försvara” mig och markera övertrampet med ord, absolut. Att agera med våld, nej nej nej! & med tanke på att det sker liksom i yrkesrollen på en gala som ses av typ hela världen. Nej då skulle jag inte se det som ett bevis på stark kärlek till mig utan som att han tappat det helt. Jag ser det dessutom inte som att det prompt är Hugo som ska ”försvara min heder” utan jag är kapabel att säga ifrån själv.

Hans stöd vill jag hellre ha direkt till mig, i vår egna krets. 

Jag blir faktiskt förvånad när jag läser kommentarsfält där många tycker Will gjorde helt rätt och att det var helt oförlåtligt att skämta som Chris gjorde. Att det är självklart att stå upp för sin fru. För först och främst tänker jag att Chris Rock var där i sin yrkesroll som komiker och humor är ju något som hela tiden balanserar på gränsen. Om det inte vore något ”risky” i det skulle det inte ligga så skulle själva elementet av det vassa rappa försvinna rätt mycket. Då blir det ju typ ”kom ketchup så går vi”. Och om man aldrig får göra humor som ibland sårar folk skulle det inte finnas så mycket att skämta om heller. Med det sagt så tycker jag inte heller att man inte får bli sårad av skämt – det är klart man får det! Men man kan ändå se det som att man blir sårad individuellt och att man själv skrattar åt sådant som kanske sårar andra individuellt. Se den större bilden och så kan man absolut vara transparent i att ”det där var inget jag tyckte var kul”. Skämt landar olika hos alla men det betyder inte att vi ska ta bort alla skämt som inte alla tyckt varit bra eller kul. 

Sen vet jag inte om jag tycker skämtet var så fruktansvärt elakt heller, från mitt perspektiv. GI Jane spelas av Demi Moore som är skitsnygg i rollen. GI Jane har rakat huvud, Jada har rakat huvud och är otroligt vacker i den stilen också. Han drog en koppling där. Varför var det så under bältet egentligen? Hur många män får inte höra skämt om deras skallighet? Jag vet att Jada har en sjukdom som gör att hon tappar hår, men män som tappar hår gör det ju inte frivilligt direkt heller.

Sen skämtade ju inte Chris om att det är kul med hennes sjukdom utan bara om det som rent visuellt syns och hon hade ju lika gärna kunnat rocka rakat bara för the sake of it? 

Som sagt, det verkar som att hon  blev sårad och det är också helt rimligt. Man måste inte ta allt med ett leende och hon visade med himlande ögon att det inte landade väl. Men det gör det ändå inte till ett så grovt övertramp att det rättfärdigar att storma upp på scen, störa hela sändningen som massor av människor jobbar med och ta till våld. Jag förstår faktiskt inte hur man kan tycka det. Vart går då gränsen för när man får svara med att slå någon? Får man alltid lappa till någon som säger något taskigt?

21

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00